Errazionamendua eta estraperloan ibili beharra
Hizlaria(k): Jose Albizu Basterretxea (1930) Herria: Gernika-Lumo (Bizkaia)
Errazionamendurako kartilla edukitzen zuten: olioa, azukrea... hartzen zituzten. Non banatzen zuten kontatzen du. Azokara saltzera joaten ziren baserritarrek hainbat salgai ezkutatu egin behar izaten zituzten, zaindariek ez harrapatzeko.
Informazio gehiago: Errazionamendua eta estraperloan ibili beharra
Ekonomia gerraostean
-
Arrautza bakarreko tortilla
Maritxu Ibarguren Amondarain (1934)
Errenteria
-
Batzarra Belatxikietan San Inazio egunean; azeri-ehiza
Frantziska Egiguren Bereziartua (1924)
Iurreta
-
Gerra ostean seboa eta patata
Martzial Goenaga Gorriti (1925)
Usurbil
-
Ogi gabe etxera
Joxe Zabaleta Labandibar (1929)
Oiartzun
-
Irin-fabrikan ehuneko bat kentzen zuten irina ehotzearren
Agustin Guenaga Zelaia (1931) Maribel Guenaga Zelaia (1941) Jesusa Urkidi Arejitabelaustegi (1935)
Etxebarria
-
Herrian sortutako janaria, Alemaniara
Joxe Mari Ezeiza (1925)
Amasa-Villabona
-
Gose garaia
Pakita Anabitarte Guruzeaga (1920)
Donostia
-
Gerraostean, goseak umeak hil
Antonio Zubizarreta Berraondo (1921)
Aretxabaleta
-
Errota isilak asmatu zirenekoa
Martzial Goenaga Gorriti (1925)
Usurbil
-
Estraperloa "Pamplonica"n
Ebaristo Aiestaran Pikabea (1927) Maria Pilar Alkain Sarasola (1941) Kontxita Argote Altuna (1938)
Donostia


