Errazionamendua eta estraperloan ibili beharra
Hizlaria(k): Jose Albizu Basterretxea (1930) Herria: Gernika-Lumo (Bizkaia)
Errazionamendurako kartilla edukitzen zuten: olioa, azukrea... hartzen zituzten. Non banatzen zuten kontatzen du. Azokara saltzera joaten ziren baserritarrek hainbat salgai ezkutatu egin behar izaten zituzten, zaindariek ez harrapatzeko.
Informazio gehiago: Errazionamendua eta estraperloan ibili beharra
Ekonomia gerraostean
-
Gabonetan txerriki kazola eta arraina
Mari Tere Areitioaurtena Bikandi (1930)
Amorebieta-Etxano
-
Garia
Jose Luis Pagoaga Soraluze (1943)
Mutriku
-
Baserriko jeneroa nahikoa ez zenean, estraperlora jo behar
Eusebio Areizaga Beain (1935)
Urretxu
-
Errazionamenduko ogia txerriek ere ez zuten jaten
Carmelo Olano Segurola (1930) Ixabel Olano Segurola (1925)
Beasain
-
Kontrabandoan Mateo astoa laguntzaile
Jesus Fernandez de Arroiabe Pagoaga (1934)
Eskoriatza
-
Gerraostean gizartean gertatutako aldaketak
Evaristo Alberdi Oruesagasti (1926) Maria Mugerza Arregi (1930)
Bergara
-
Errotaria ezkutuan lanean eta guardia zibilak sukaldean afaltzen
Bitori Aranburu Altube (1934)
Bergara
-
Gerraostean ez zuten goserik izan
Teresa Jaio Rementeria (1924)
Durango
-
Jangela soziala
Mariani Izaskun Estanga Uriarte (1933)
Tolosa
-
Gerraostean, irinaren debekua
Asuncion Razkin Imaz (1926)
Etxarri Aranatz