Errazionamendua
Hizlaria(k): Arantxa Agirre Zabaleta (1933) Herria: Amasa-Villabona (Gipuzkoa)
Gerra ondoren errazionamenduarekin ematen zizkieten talo bezalako opilak gogoratzen ditu. Ogia jateko preziatua zen. Taloa ere jaten zuten, nahi baino gutxiagotan. Irina erosi behar izaten zuten etxean bildutakoa oiloentzako izaten zelako. Olio eskasia ere izaten zen.
Informazio gehiago: Errazionamendua
Ekonomia gerraostean
-
Taloa eta morokila ugari jandakoa
Felisa Ormaetxea Goitana (1928)
Aramaio
-
Artoa, garia eta abar udaletxean entregatu behar
Fernando San Sebastian Esnaola (1933)
Urnieta
-
Errazionamenduko elikagaien erabilera
Matilde Gereñu Elorza (1925)
Segura
-
Astoarekin Nafarroara
Seberiano Iñarra Lizarazu (1926)
Errenteria
-
Aguazilak jeneroa kendu
Teresa Aresti Izagirre (1924)
Amorebieta-Etxano
-
Gerraostean babarruna ezkutatzen, ez entregatzearren
Martina Iturrioz Lazkano (1933)
Lasarte-Oria
-
Aitarekin harremana ona izan zuten
Antonio Sarasola Imaz (1929)
Anoeta
-
Etxekoa baino gusturago kanpoko ogia
Laura Arrizabalaga Zarraonaindia (1929)
Ibarrangelu
-
Tela gutxi, gerra ostean; tela motak
Miren Azkarate Urkiola (1929)
Bergara
-
Errazionamendua eta estraperloa
Kontxita Zaldua Zabala (1924)
Urnieta