Errazionamendua
Hizlaria(k): Arantxa Agirre Zabaleta (1933) Herria: Amasa-Villabona (Gipuzkoa)
Gerra ondoren errazionamenduarekin ematen zizkieten talo bezalako opilak gogoratzen ditu. Ogia jateko preziatua zen. Taloa ere jaten zuten, nahi baino gutxiagotan. Irina erosi behar izaten zuten etxean bildutakoa oiloentzako izaten zelako. Olio eskasia ere izaten zen.
Informazio gehiago: Errazionamendua
Ekonomia gerraostean
-
Jeneroa entregatu behar udaletxean
Jesus Barandika Berrojalbiz (1921) Feli Goikoetxea Enbeita (1930)
Muxika
-
Garia udaletxera
Carmen Garitaonandia Lizarralde (1928)
Oñati
-
Errazionamenduko janaria
Bittori Zapiain Mendiola (1929)
Astigarraga
-
Errazionamenduko janaria banatzeak ematen zituen lanak
Arantxa Artano Arruabarrena (1935)
Andoain
-
Olioa urtu behar
Josefina Lete Larrañaga (1934)
Antzuola
-
Norberarentzat ez izaki eta entregatu egin behar, gainera
Arroxa Pikabea Artola (1916)
Oiartzun
-
Gabonetan txerriki kazola eta arraina
Mari Tere Areitioaurtena Bikandi (1930)
Amorebieta-Etxano
-
Errazionamendua
Bautista Barandalla Beltza (1933)
Etxarri Aranatz
-
Kaleko jendea baserrietara, goseari aurre egiteko
Eusebio Areizaga Beain (1935)
Urretxu
-
Lesakako errepidea: soldaduak eta 'trabajadoreak'
Erramun Irazu Apezetxea (1926)
Oiartzun