Errazionamendua
Hizlaria(k): Arantxa Agirre Zabaleta (1933) Herria: Amasa-Villabona (Gipuzkoa)
Gerra ondoren errazionamenduarekin ematen zizkieten talo bezalako opilak gogoratzen ditu. Ogia jateko preziatua zen. Taloa ere jaten zuten, nahi baino gutxiagotan. Irina erosi behar izaten zuten etxean bildutakoa oiloentzako izaten zelako. Olio eskasia ere izaten zen.
Informazio gehiago: Errazionamendua
Ekonomia gerraostean
-
Tailer indartsuak Eibarren
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar
-
Gerraoste gogorra
Angeli Telleria ()
Antzuola
-
Gerraosteko gosea arrantzaleek arindu zuten
Patxi Sansinenea Azurmendi (1935)
Donostia
-
Bi urte Cadizen soldadutzan
Rufo Isasti Aizpuru (1936)
Getaria
-
Gaztaina egosiak jaten zituzten artoa zuritu ondoren
Manuel Odriozola Otaegi (1931)
Anoeta
-
Amak ogia ekartzen zuen gona azpian
Iñaxi Urruzola Aranburu (1925)
Astigarraga
-
Guardiaz inguratuta, kontrabandoan
Migel Imaz Arruabarrena (1927)
Hondarribia
-
Baserrietan errazionamendurik ez
Jose Manuel Susperregi Zabala (1932)
Lezo
-
Erregetako opariak; gose garaia
Guillermo Olasagasti Sagarzazu (1940)
Hondarribia
-
Amonaren denda
Ixabelita Almandoz Almandoz (1930)
Astigarraga