Baserrian beti zegoen jateko zerbait
Hizlaria(k): Dolores Uribe Otegi (1937) Herria: Otxandio (Bizkaia)
Goserik ez zuen ezagutu. Ardi zezina eta babarrun lapikoa ez ziren inoiz falta, eta gazta ere egiten zuten etxean. Orain haina barazki ez zuten jaten orduan. Eskolarako motxila aitaren praka barrenekin egindako poltsa bat izaten zen. Eskolatik bueltan errazionamenduko ogia eramaten zuen etxera.
Informazio gehiago: Baserrian beti zegoen jateko zerbait
Ekonomia gerraostean
-
Bernarda estraperlista
Anastasia Ormaetxea Ormaetxea (1927)
Bermeo
-
Ogia egiten zuen etxean
Bitoriano Ansa Goenaga (1930)
Andoain
-
Gose garaian, errotak itxita eta errazionamendua
Isidro Igoaran Elustondo (1934)
Urnieta
-
Gerra garaian Portugaletera
Iñaki Goikoetxea Sorondo (1933)
Pasaia
-
Garia erein eta entregatu egin behar
Joxe Mari Lertxundi Zuloaga (1932)
Aia
-
Estraperloko kontuak eta "guardavino"-ak
Pedro Mari Illarreta Peñagarikano (1937)
Donostia
-
Errazionamenduko ogia
Pedro Arrillaga Garate (1918)
Elgoibar
-
Gerra aurreko automobilak
Patxi Mugerza (1936)
Donostia
-
Soldaduak etxea errebisatzera pasatzen
Albina Arregi Urbieta (1910)
Azpeitia
-
Indibidualismoa Eibarren
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar