Baserrian beti zegoen jateko zerbait
Hizlaria(k): Dolores Uribe Otegi (1937) Herria: Otxandio (Bizkaia)
Goserik ez zuen ezagutu. Ardi zezina eta babarrun lapikoa ez ziren inoiz falta, eta gazta ere egiten zuten etxean. Orain haina barazki ez zuten jaten orduan. Eskolarako motxila aitaren praka barrenekin egindako poltsa bat izaten zen. Eskolatik bueltan errazionamenduko ogia eramaten zuen etxera.
Informazio gehiago: Baserrian beti zegoen jateko zerbait
Ekonomia gerraostean
-
Zortzi egunerako ogia eta errazionamendua
Jesusa Zabala Aramendi (1923)
Legazpi
-
Uberara gauez errotara
Luis Izagirre Belategi (1924)
Elorrio
-
Estraperloa
Katalina Tabar Juanche ()
Etxarri Aranatz
-
Etxean ez, baina Donostian gosea ezagutu zuen
Joxe Mari Faus Iurrita (1934)
Ordizia
-
Olioaren ordez, seboa (ahal zenean)
Felix Eskisabel Zurutuza (1929)
Ataun
-
Behorrarekin errotara
Juanito Gonzalez Camio (1934)
Hondarribia
-
Jana bai, baina aukeran ez
Ramoni Legorburu Etxebeste (1933)
Pasaia
-
Albizturko errota
Pakita Peñagarikano Elosegi (1926)
Tolosa
-
Hautsekin egindako tortilla
Miren Josune Tolaretxipi Lizarralde (1926)
Donostia
-
Gerraoste gogorra
Angeli Telleria ()
Antzuola