Kaleko jendea baserrietara, goseari aurre egiteko
Hizlaria(k): Eusebio Areizaga Beain (1935) Herria: Urretxu (Gipuzkoa)
Estraperloan erosteko dirua nondik lortzen zuten azaltzen du. Urtean txerri bat eta bi ardi hiltzen zituzten. Baserrian, ondo moldatzen ziren jateko. Kaleko jendeak, ordea, komeria handiagoak izaten zituen, eta baserrietara joan behar izaten zuen.
Informazio gehiago: Kaleko jendea baserrietara, goseari aurre egiteko
Ekonomia gerraostean
-
Imazen errota zabalik zegoen bakarrik
Isabel Agirrebeitia Uribe (1926) Feli Uribe Alberdi (1928)
Durango
-
Errazionamendua eta estreperloa
Mahai-ingurua Xemeinen ()
Markina-Xemein
-
Etxe ondoan baratzea
Arantxa Goia Artola (1940)
Lezo
-
Gose garaian gari gutxiago entregatzeko trikimailuak
Patxi Irizar Zarautz (1928)
Andoain
-
Gerra ostean aitak lana bilatzeko izandako arazoak
Joxe Mari Zuloaga Etxebeste (1932)
Errenteria
-
Tren txikiko estraperloa II
Pedro Jauregi Sorondo (1922)
Andoain
-
Errazionamendu garaia Katean
Ramon Irastorza Artola (1927)
Irun
-
Kaleko bizimodua, gose denboran
Lucas Lasa Burumendi (1932)
Alegia
-
Nafarroatik patataren estraperloan gauez
Martina Agirre Zuriarrain (1930)
Abaltzisketa
-
Enrike estraperloan
Enrike Lujanbio Tajdus (1930)
Astigarraga