Kaleko jendea baserrietara, goseari aurre egiteko
Hizlaria(k): Eusebio Areizaga Beain (1935) Herria: Urretxu (Gipuzkoa)
Estraperloan erosteko dirua nondik lortzen zuten azaltzen du. Urtean txerri bat eta bi ardi hiltzen zituzten. Baserrian, ondo moldatzen ziren jateko. Kaleko jendeak, ordea, komeria handiagoak izaten zituen, eta baserrietara joan behar izaten zuen.
Informazio gehiago: Kaleko jendea baserrietara, goseari aurre egiteko
Ekonomia gerraostean
-
Iluntzean, Nuarbeko errotara
Maritxu Arzuaga (1925)
Azpeitia
-
Gerra osteko elikadura
Pakito Txintxurreta Larrañaga (1935)
Tolosa
-
Itsasondora eta Goizuetara errotara gerra ostean
Maria Ubillos Atxukarro (1925)
Urnieta
-
Errazionamendua
Antonina Barricarte Zolina (1934)
Etxarri Aranatz
-
Herrian sortutako janaria, Alemaniara
Joxe Mari Ezeiza (1925)
Amasa-Villabona
-
Kupoa entregatu behar zeneko komeriak
Elena Etxebeste Martiarena (1931)
Pasaia
-
Bizkaira bildotsak estraperloan
Juan Mari Uribarren Leturiaga (1938)
Aramaio
-
Arraina nahiko libre, haragia kontrolatuta
Miren Mendarte Kasares (1929)
Errenteria
-
Baratzea eta etxeko janaria
Kontxa Intxausti Peña (1919)
Ormaiztegi
-
Gose garaia; kontrabandoa
Bitoriana Artola Agirre (1918)
Lezo