Txerriari bizarrak erretzeko lanak
Hizlaria(k): Mari Karmen Ansa Zinkunegi (1937) Herria: Andoain (Gipuzkoa)
Lasto balekin erretzen zitzaion ilea txerriari. Lastoa nola prestatzen zuten: gariaren sustarra zen. Garia jotzeko modua. Txerriaren azala nola erretzen zuten. Isilka ibili behar zutenean (txerriak hiltzeko debekua zegoen gerraostean), ezin lanak ondo egin.
Informazio gehiago: Txerriari bizarrak erretzeko lanak
Ekonomia gerraostean
-
Gerra garaian, errotak itxita
Eusebio Salegi Osa (1928)
Mutriku
-
Gosea eta razionamentua gerra ostean
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar
-
Estraperlokoa jeneroa salgai
Patxi Sansinenea Azurmendi (1935)
Donostia
-
Errota zuten gose denboran
Santiago Agorreta Garde (1921)
Erroibar
-
Seminarioan jatekoa urri
Joanito Dorronsoro Goikoetxea (1936)
Zumaia
-
Atxirikatik ekartzen zuten irina gose denboran
Mario Alejandro Ruiz Estebanez (1920)
Bermeo
-
Gerraostean beraiek goserik ez, baina ingurukoek bai
Jabier Lazpiur Ibarra (1934)
Bergara
-
Errotak eta errazionamendua
Maria Arriaran Larrañaga (1925)
Aramaio
-
Estraperloaren garaiko anekdota
Laureano Telleria Ordozgoiti (1935)
Segura
-
Jaunartze egunean, ogi zuria
Xanti Iparragirre Perurena (1934)
Errenteria