Txerriari bizarrak erretzeko lanak
Hizlaria(k): Mari Karmen Ansa Zinkunegi (1937) Herria: Andoain (Gipuzkoa)
Lasto balekin erretzen zitzaion ilea txerriari. Lastoa nola prestatzen zuten: gariaren sustarra zen. Garia jotzeko modua. Txerriaren azala nola erretzen zuten. Isilka ibili behar zutenean (txerriak hiltzeko debekua zegoen gerraostean), ezin lanak ondo egin.
Informazio gehiago: Txerriari bizarrak erretzeko lanak
Ekonomia gerraostean
-
Gerra amaiera eta ondorengo miseria
Valeriana Zabala Goikoetxea (1925)
Altzo
-
Etxeko jeneroa ezkutatu beharra
Maria Josefa Txurruka Egaña (1913)
Zarautz
-
Gerraostean goseari aurre egin behar
Adoracion Zubiaurre Arozena (1922)
Zarautz
-
Morokiloa
Maria Dolores Arruabarrena Arruti (1935)
Andoain
-
Guardia Zibila, mikeleteak eta jatekoa
Jose Luis Pagoaga Soraluze (1943)
Mutriku
-
Errazionamendua eta estraperloa
Pilar Lizarralde Mitxelena (1935)
Donostia
-
Estraperloa
Basilio San Anton Baraiazarra (1927)
Muxika
-
Etxeko elikadura: estraperloko irina eta baratzeko produktuak
Luix Otxotorena Ollokiegi (1928)
Hernani
-
Artoa eta irina
Kontxa Larrañaga Ezeiza (1929)
Azkoitia
-
Tabakoa errazionamenduan
Jose Agustin Etxabe Olaskoaga (1924)
Zarautz