Ogia egiten hasi zirenekoa
Hizlaria(k): Juana Lasa Jauregi (1929) Herria: Tolosa (Gipuzkoa)
Baserrian eta baserritik bizi ziren aldabarrak. Gerra garaian behera egin zuen bizimoduak, eta orduan hasi ziren, esaterako, ogia erosi ordez etxean egiten, eta horretarako kontrabandoan ere bai.
Informazio gehiago: Ogia egiten hasi zirenekoa
Ekonomia gerraostean
-
Bergaran neskame; jatekorik ez
Flora Gauba Lete (1922)
Bergara
-
Mallabia inguruan zeuden errotak; gerra ondorengo urteetako egoera
Enrike Mugarza Idarraga (1932)
Mallabia
-
Errazionamendua eta estreperloa
Mahai-ingurua Xemeinen ()
Markina-Xemein
-
Errazionamendu-kartila eta orduko jatekoak
Lourdes Sistiaga Lujanbio (1945)
Pasaia
-
Aitaren bisitak gerran eta gosea
Mari Tere Paskual Zapirain (1931)
Errenteria
-
14 urterekin bankura lanera
Manuel Galarraga Aldai (1924)
Soraluze
-
Estraperloko garia eta neurriak
Juana Garmendia Uzkudun (1924)
Errezil
-
Amak estraperloan hartzen zituen jatekoak
Guadalupe Mendibe Goikoetxea (1925)
Ea
-
Soldadutzako gidabaimena eta kontrabandoko gasolina
Antonio Etxeberria Olano (1919)
Astigarraga
-
Errazionamendua eta estraperloa
Juanita Etxaniz Muguruza (1923) Feli Pagaegi Eizagirre (1928)
Markina-Xemein