Ogia egiten hasi zirenekoa
Hizlaria(k): Juana Lasa Jauregi (1929) Herria: Tolosa (Gipuzkoa)
Baserrian eta baserritik bizi ziren aldabarrak. Gerra garaian behera egin zuen bizimoduak, eta orduan hasi ziren, esaterako, ogia erosi ordez etxean egiten, eta horretarako kontrabandoan ere bai.
Informazio gehiago: Ogia egiten hasi zirenekoa
Ekonomia gerraostean
-
Gerra garaian janaria lortzeko egindakoak
Lucio Lizartza Esnaola (1932)
Berastegi
-
Kaleko jendea baserrira, ogi eske
Joxe Salegi Egaña (1926)
Zumarraga
-
Gerraostean errotak prezintatuta
Txomin Hormaetxea Uriagereka (1930)
Bermeo
-
Errazionamendua eta errotara joan behar
Joxe Aierbe Iraola (1934)
Donostia
-
Estraperloa
Maria Albizu Irizar (1908)
Leaburu
-
Gerraosteko errazionamendua
Encarna Yarza Zendoia (1915)
Amasa-Villabona
-
Errazionamendu garaiko menuak
Bittori Zabala Zalakain (1924)
Andoain
-
Artoa Imazeko errotara
Encarna Ormaetxea Munitxa (1921)
Durango
-
Patata esandako tasatik gora saltzearren udaletik abisua
Maria Urizar Murua (1919)
Soraluze
-
Gerra garaian, "katiluko ogia"
Felix Olaizola Alkorta (1928)
Zestoa