Gerra ostean esnearen ordez ura; "morokillua"
Hizlaria(k): Iñaki Arregi Moraza (1927) Herria: Andoain (Gipuzkoa)
Gerra ostean janari falta zegoen eta dendetan ere dena gastatu zen. Batzuetan esnerik ere ez zuten izaten eta ura erabiltzen zuten esnearen ordez. Kafea txikitzekoarekin artoa txikitu eta "morokillua" esaten zioena egiten zuten. "Pan de higo" ere izaten zuten. Antzerkiak egiten zituzten lagun artean. Behin zozketa batean untxi bat tokatu zitzaien. honen inguruko azalpenak.
Informazio gehiago: Gerra ostean esnearen ordez ura; "morokillua"
Ekonomia gerraostean
-
Gobara egitera errekara
Ebaristo Aiestaran Pikabea (1927) Kontxita Argote Altuna (1938)
Donostia
-
Errazionamenduko haragia jasotzeko ilara
Matilde Gereñu Elorza (1925)
Segura
-
Estraperlo kontuak
Pedro Urteaga Arregi (1931)
Aretxabaleta
-
Txerriak, behiak baino balio handiagoa
Migel Mendiguren Larrea (1932)
Beasain
-
Garia erein, jo eta ehotzeko egiten zituztenak
Maria Ibarguren Iparragirre (1922)
Azpeitia
-
Antiguako kuartelean estutasun ederrak
Erramun Irazu Apezetxea (1926)
Oiartzun
-
Errazionamendu garaia
Tomasa Urien Intxausti (1926)
Durango
-
Udareak lapurtzen
Joxe Mari Zuloaga Etxebeste (1932)
Errenteria
-
Txarrena etxerako, onena saltzeko
Domingo Euba Sagastigordia (1924)
Amorebieta-Etxano
-
Txekorrak isilpean hiltzen, etxean
Mertxe Larrarte Zuzaia (1933)
Hondarribia


