Txerria hil, eta ezkutatu
Hizlaria(k): Pantxi Matxain Etxaniz (1928) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Añorgako ekonomatora ez ziren asko joaten; egunero joaten ziren tratuarekin Donostiara, eta handik ekartzen zuten beharrezkoa. Txerria hiltzen zuten, eta gerra garaian ezkutatu egiten zuten. Txekorrak ere hiltzen ziren. Baserrian fruta asko zuten, baina babarruna gutxi. Aitak txerria hiltzen ikasi zuen. Odolkiak egiten zituzten, txorizorik ez.
Informazio gehiago: Txerria hil, eta ezkutatu
Ekonomia gerraostean
-
Gerra ostean, ogia etxean egin behar
Simona Maiz Labaka (1927)
Usurbil
-
Baratzea eta etxeko janaria
Kontxa Intxausti Peña (1919)
Ormaiztegi
-
Mugaz beste aldekoekin hizketan Bidasoa ibaian: nola eta noiz egin.
Ramon Irastorza Artola (1927)
Irun
-
Garia Zegamako errotan ehotzen
Kandido Aizpeolea Muñoa (1920)
Zerain
-
Errazionamendua eta estraperloa
Elena Sarraua Amutxastegi (1929) Jose Luis Sarraua Amutxastegi (1933)
Zaldibar
-
13 urterekin Otto Holke lantegian peoi
Faustino Urbieta Zinkunegi (1924)
Zumaia
-
Aitarekin harremana ona izan zuten
Antonio Sarasola Imaz (1929)
Anoeta
-
Gosearen ondorioz, hesteak izorratu
Elias Euba Irakulis (1920)
Amorebieta-Etxano
-
Mugalariak eta kontrabandistak
Ramon Labaien Sansinenea (1928)
Donostia
-
Paretan zuloa, paketeak gordetzeko
Fermin Larrarte Zuzaia (1927)
Hondarribia