Txerria hil, eta ezkutatu
Hizlaria(k): Pantxi Matxain Etxaniz (1928) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Añorgako ekonomatora ez ziren asko joaten; egunero joaten ziren tratuarekin Donostiara, eta handik ekartzen zuten beharrezkoa. Txerria hiltzen zuten, eta gerra garaian ezkutatu egiten zuten. Txekorrak ere hiltzen ziren. Baserrian fruta asko zuten, baina babarruna gutxi. Aitak txerria hiltzen ikasi zuen. Odolkiak egiten zituzten, txorizorik ez.
Informazio gehiago: Txerria hil, eta ezkutatu
Ekonomia gerraostean
-
15 kintal entregatu beharrean hiru
Miren Odriozola Jaio (1919)
Ajangiz
-
Errazionamendu garaiko janaria eta xaboia
Laureano Telleria Ordozgoiti (1935)
Segura
-
Estraperloan guardia zibilek harrapatu zutenekoa
Antonio Jauregi Maiza (1931)
Tolosa
-
Hamalau seniderentzat, janaririk bai?
Maria Concepcion Beraetxe Aranburu (1925)
Lasarte-Oria
-
Laguntzarik gabe, industriarik ez
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar
-
Errazionamenduko tabakoa
Manuel Urrestarazu Iradi (1928)
Donostia
-
Gerraosteko gosea
Eusebia Etxeberria Amiano (1920)
Gabiria
-
Ogia eta angulak, kontrabandoan
Julian Oronoz Alkain (1935)
Hondarribia
-
Errotak estraperlo garaian
Xabier Iriondo Ibarguren (1934)
Zestoa
-
Gose garaia izanda ere, jatun txarra
Asun Guridi Ugalde (1937)
Urretxu