Txerria hil, eta ezkutatu
Hizlaria(k): Pantxi Matxain Etxaniz (1928) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Añorgako ekonomatora ez ziren asko joaten; egunero joaten ziren tratuarekin Donostiara, eta handik ekartzen zuten beharrezkoa. Txerria hiltzen zuten, eta gerra garaian ezkutatu egiten zuten. Txekorrak ere hiltzen ziren. Baserrian fruta asko zuten, baina babarruna gutxi. Aitak txerria hiltzen ikasi zuen. Odolkiak egiten zituzten, txorizorik ez.
Informazio gehiago: Txerria hil, eta ezkutatu
Ekonomia gerraostean
-
Potajeko zomorroak
Maritxu Uria Eizagirre (1937)
Zarautz
-
Arrain saltzaileak
Manuel Oliden Kortajarena (1941)
Donostia
-
Lehen bi taloak maistrarentzat
Migel Urdanpilleta Otegi (1935)
Hernani
-
Baserrian nahi beste jaten zuten
Asunzion Kortabarria Gabilondo (1932)
Antzuola
-
Gerra bukatutakoan etorri zen okerrena: gosea
Gabriel Nogues Martikorena (1920)
Lasarte-Oria
-
Kupoak, errazionamendua
Maria Jesus Otaegi Urrutia (1928)
Donostia
-
Errazionamendua eta estraperloa: tren txikia
Xalbadora Roldan Iturrioz (1922)
Andoain
-
Kupoa; garia harri xehearekin nahastuta
Felix Balzola Astarloa (1928)
Elgoibar
-
Gerraostea Bergaran
Florita Izuskiza Zubizarreta (1927)
Bergara
-
Oihalgintzako eta estraperloko dirua barra-barra
Lucia Areitioaurtena Isasi-Isasmendi (1925)
Ermua