Txerria hil, eta ezkutatu
Hizlaria(k): Pantxi Matxain Etxaniz (1928) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Añorgako ekonomatora ez ziren asko joaten; egunero joaten ziren tratuarekin Donostiara, eta handik ekartzen zuten beharrezkoa. Txerria hiltzen zuten, eta gerra garaian ezkutatu egiten zuten. Txekorrak ere hiltzen ziren. Baserrian fruta asko zuten, baina babarruna gutxi. Aitak txerria hiltzen ikasi zuen. Odolkiak egiten zituzten, txorizorik ez.
Informazio gehiago: Txerria hil, eta ezkutatu
Ekonomia gerraostean
-
Indaba, garia eta artoa udaletxera entregatu behar
Luisito Zelaia Balenziaga (1925)
Markina-Xemein
-
Arabara gari eta patata bila
Abelintxu Olano Olibares (1932)
Ubide
-
Gabarrarekin hondar bila eta kontrabandoan
Juanito Gonzalez Camio (1934)
Hondarribia
-
Errazionamenduko ogirik ez baserritarrentzat
Gumer Irastortza Amiano (1931)
Irun
-
Osaba estraperlista
Manolo Goiti Belakortu (1931)
Mañaria
-
Gosea eta razionamentua gerra ostean
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar
-
Garagar kafea
Abelintxu Olano Olibares (1932)
Ubide
-
Errazionamendua eta baserriko esnea
Migel Alkaraz Luzuriaga (1942)
Pasaia
-
Industriarik ez gerra ostean Sunbilla inguruan
Fermin Zelaieta Lastiri (1939)
Sunbilla
-
Estraperloa; janaria gordetzen
Miren Mendarte Kasares (1929)
Errenteria