Errotak itxi eta artoa entregatu behar
Hizlaria(k): Maria Dolores Maiza Artola (1937) Herria: Tolosa (Gipuzkoa)
Artoa sorotik biltzeko garaia iristen zenean, errotak ixten zituzten. Baserri bakoitzak arto uztatik hainbesteko bat entregatu behar izaten zuen; errotan pisatzen ziren arto-zakuak. Errotako ataria zakuz beteta egoten omen zen.
Informazio gehiago: Errotak itxi eta artoa entregatu behar
Ekonomia gerraostean
-
Soldadu denboran jan faltarik ez
Matias Sagasta Elorza (1920)
Arrasate
-
Errazionamendua nolakoa zen
Ana Artola Etxeberria (1923)
Abaltzisketa
-
Udan Hernanira eta 17 urterekin okin
Xabier Isasti Etxeberria (1928)
Donostia
-
Gerra (VI): gosea eta janaria
Juan Larrañaga Alberdi (1921)
Zestoa
-
Sukarrietara piper-txorizero bila
Mari Erezuma Elorriaga (1921)
Bermeo
-
Gosea: ez ogirik, ez oliorik
Micaela Sasiain Ormazabal (1929)
Lasarte-Oria
-
Ogiarekin estraperloan
Joxe Jauregi Alberdi (1934)
Antzuola
-
Norberarentzat ez izaki eta entregatu egin behar, gainera
Arroxa Pikabea Artola (1916)
Oiartzun
-
Olioa, garestia
Eugenio Zabala Olazabal (1933)
Tolosa
-
Errazionamendu garaiko menuak
Bittori Zabala Zalakain (1924)
Andoain