Errazionamenduko jateko eskasa; oliorik ez
Hizlaria(k): Maria Urizar Murua (1919) Herria: Soraluze (Gipuzkoa)
Gerra-denboran eta razionamendu denboran jendeak gosea pasa zuen kalean. Emakume bati arto-irina eta ogirina saldu zizkioten eta hurrengo egunean esker modura anis botila eta txokolatea eman zizkion Mariari. Errazionamenduan ematen ziren ogia eta boniatoa (patata) nolakoak ziren. Oliorik ez zegoen eta seboarekin moldatzen ziren. Azukre beltza egoten zen; inguruko emakume batek Frantziatik ekartzen zuen azukre zuria eta hari erosten zioten. Baserrian izaten zuten jatekoa, hala ere.
Informazio gehiago: Errazionamenduko jateko eskasa; oliorik ez
Ekonomia gerraostean
-
Garia entregatzea
Matias Sagasta Elorza (1920)
Arrasate
-
Errotak zigilatu egin zituzten
Luis Ondarra Larrañaga (1928)
Mendaro
-
Bost senideko familia
Agustin Lasarte Beraza (1930)
Donostia
-
Mutrikutik Azpeitiara jatetxerako janari bila
Benedikta Olazabal Bastida (1921)
Mutriku
-
"Guardabinoa" eta kontrabandoa
Maritxu Arrieta Arrieta (1925)
Donostia
-
Garia ehotzera Antzuolara
Bixenta Aiastui Aiastui (1933)
Oñati
-
Mutil koskorra zenean Irurara joaten zen gauez irina eramatera
Joxe Ramon Aranburu Ugartemendia (1941)
Alkiza
-
Txerria ez kentzeko egin beharrekoak
Teodoro Aranburu Otaegi (1928)
Usurbil
-
Ogiari patata nahastu
Agustina Aierbe Goikoetxea (1923)
Idiazabal
-
"Jan eskasia"
Martina Iturbe Zubeldia (1914)
Tolosa