Errazionamenduko jateko eskasa; oliorik ez
Hizlaria(k): Maria Urizar Murua (1919) Herria: Soraluze (Gipuzkoa)
Gerra-denboran eta razionamendu denboran jendeak gosea pasa zuen kalean. Emakume bati arto-irina eta ogirina saldu zizkioten eta hurrengo egunean esker modura anis botila eta txokolatea eman zizkion Mariari. Errazionamenduan ematen ziren ogia eta boniatoa (patata) nolakoak ziren. Oliorik ez zegoen eta seboarekin moldatzen ziren. Azukre beltza egoten zen; inguruko emakume batek Frantziatik ekartzen zuen azukre zuria eta hari erosten zioten. Baserrian izaten zuten jatekoa, hala ere.
Informazio gehiago: Errazionamenduko jateko eskasa; oliorik ez
Ekonomia gerraostean
-
Estraperloko bidea
Jose Julian Garciarena Arregi (1929)
Berastegi
-
Kontrabandoa edo gaueko lana
Rafael Lizasoain Adansa (1946)
Baztan
-
Senideen elkartasuna
Juana Okina Zeziaga (1922)
Arrasate
-
Ahal bezala bizitzan aurrera egiten
Miren Garmendia Urzelaieta (1936)
Lezo
-
Estraperloa II: Tolosatik
Xalbadora Roldan Iturrioz (1922)
Andoain
-
Gose denborako kontuak
Milagros Zubillaga Solagaistua (1925)
Durango
-
Ogi zuria kontrabandoan
Irene Salaberria Kortaberria (1940)
Lezo
-
Mallabia inguruan zeuden errotak; gerra ondorengo urteetako egoera
Enrike Mugarza Idarraga (1932)
Mallabia
-
Gerraosteko gosea
Xabier Aierdi Aldasoro (1924) Jose Azpeitia Otaño (1924) Jose Agustin Etxabe Olaskoaga (1924) Antonio Larrañaga Larrañaga (1931) Iñaki Murua Arregi (1926)
Zarautz
-
Gerraostea
Juani Maiza Mañeru (1942)
Etxarri Aranatz