Errazionamenduko jateko eskasa; oliorik ez
Hizlaria(k): Maria Urizar Murua (1919) Herria: Soraluze (Gipuzkoa)
Gerra-denboran eta razionamendu denboran jendeak gosea pasa zuen kalean. Emakume bati arto-irina eta ogirina saldu zizkioten eta hurrengo egunean esker modura anis botila eta txokolatea eman zizkion Mariari. Errazionamenduan ematen ziren ogia eta boniatoa (patata) nolakoak ziren. Oliorik ez zegoen eta seboarekin moldatzen ziren. Azukre beltza egoten zen; inguruko emakume batek Frantziatik ekartzen zuen azukre zuria eta hari erosten zioten. Baserrian izaten zuten jatekoa, hala ere.
Informazio gehiago: Errazionamenduko jateko eskasa; oliorik ez
Ekonomia gerraostean
-
Errazionamendua
Mariani Izaskun Estanga Uriarte (1933)
Tolosa
-
Sukaldaritza modernoa? Garai batean, betiko janaria bizitzeko modu bakarra
Joxepatxo Artola Zuloaga (1932)
Lezo
-
Oiartzunera, errotara
Patxi Sein Legorburu (1921)
Pasaia
-
Estraperlo garaia
Bixenta Arrieta Arrieta (1929)
Donostia
-
Errenterian arrotz
Xanti Iparragirre Perurena (1934)
Errenteria
-
Dendan ordaintzeko dirurik ez askok
Miren Mendarte Kasares (1929)
Errenteria
-
Errazionamendua
Dolores Uribe Otegi (1937)
Otxandio
-
Irina lortzeko kontrola; animaliak gauez eta ezkutuan hiltzen
Bittori Arruti Aburuza (1937)
Lasarte-Oria
-
Ogia ezkutuan egiten
Cresen Urkidi Astorkia (1930)
Aulesti
-
Belaontzitik erorirako ikatza biltzen
Libe Garbizu Irazu (1936)
Pasaia