Errazionamenduko jateko eskasa; oliorik ez
Hizlaria(k): Maria Urizar Murua (1919) Herria: Soraluze (Gipuzkoa)
Gerra-denboran eta razionamendu denboran jendeak gosea pasa zuen kalean. Emakume bati arto-irina eta ogirina saldu zizkioten eta hurrengo egunean esker modura anis botila eta txokolatea eman zizkion Mariari. Errazionamenduan ematen ziren ogia eta boniatoa (patata) nolakoak ziren. Oliorik ez zegoen eta seboarekin moldatzen ziren. Azukre beltza egoten zen; inguruko emakume batek Frantziatik ekartzen zuen azukre zuria eta hari erosten zioten. Baserrian izaten zuten jatekoa, hala ere.
Informazio gehiago: Errazionamenduko jateko eskasa; oliorik ez
Ekonomia gerraostean
-
"Tren txiki"ak salbatu zuen Andoain
Joxe Forcada Arrieta (1930)
Andoain
-
Gose garaiko oroitzapenak barruan gelditu ziren
Joxe Mari Zapirain Etxeberria (1933)
Errenteria
-
Mugalariak eta kontrabandistak
Ramon Labaien Sansinenea (1928)
Donostia
-
Kontrabando garaiko anekdotak eta egoera ekonomikoa
Andoni Etxarri (1943)
Hendaia
-
Kontrabandoari muga zabalik
Juan Aizpurua Otegi (1924)
Andoain
-
Baserriko lanari esker, etxean goserik ez
Simona Maiz Labaka (1927)
Usurbil
-
Soldadutza (VI): ogia eta etxerako baimenak
Juan Larrañaga Alberdi (1921)
Zestoa
-
Amonaren dendako produktuak: trukea
Ixabelita Almandoz Almandoz (1930)
Astigarraga
-
Eibarko industria eta Armeria Eskola
Niceto Marcano Muguerza (1932)
Eibar
-
Eurak goserik ez gose denboran
Maria Igarza Zubiate (1924)
Elorrio