Etxean egiten zuen ogia, errazionamendukoa ez zelako jateko modukoa
Hizlaria(k): Joxe Mari Iraola Zabalo (1920) Herria: Anoeta (Gipuzkoa)
Errazionamenduan banatzen zuten ogi beltza ez zegoen jaterik. Berak etxean egiten zuen ogia, beraientzat eta aldamenekoentzat. Gerra sasoian hasi ziren garia egiten, ogia ahitu zenean. Gero errotak itxi zituzten.
Informazio gehiago: Etxean egiten zuen ogia, errazionamendukoa ez zelako jateko modukoa
Ekonomia gerraostean
-
Txerriak eta oiloak nola hazi
Lucas Lasa Burumendi (1932)
Alegia
-
Zuaznabarreko errotako amona
Maritxu Ibarguren Amondarain (1934)
Errenteria
-
Ahal bezala bizitzan aurrera egiten
Miren Garmendia Urzelaieta (1936)
Lezo
-
Hildako txerri bat ekarri zuten estraperloan Arabatik
Manuel Galarraga Aldai (1924)
Soraluze
-
Lurrazpiko errota ezkutua
Joxe Salegi Egaña (1926)
Zumarraga
-
Baserrian nahi beste jaten zuten
Asunzion Kortabarria Gabilondo (1932)
Antzuola
-
Gaztak gari artean
Rufina Astola Nafarrate (1929)
Aramaio
-
Goserik ez zuten pasatu gerra ostean
Anita Larrauri Anasagasti (1931)
Bermeo
-
Garia entregatu beharra
Anbrosio Abasolo Beloki (1928)
Eskoriatza
-
Gose garaia; hilerokoa ere joan
Bitoriana Artola Agirre (1918)
Lezo