Etxean egiten zuen ogia, errazionamendukoa ez zelako jateko modukoa
Hizlaria(k): Joxe Mari Iraola Zabalo (1920) Herria: Anoeta (Gipuzkoa)
Errazionamenduan banatzen zuten ogi beltza ez zegoen jaterik. Berak etxean egiten zuen ogia, beraientzat eta aldamenekoentzat. Gerra sasoian hasi ziren garia egiten, ogia ahitu zenean. Gero errotak itxi zituzten.
Informazio gehiago: Etxean egiten zuen ogia, errazionamendukoa ez zelako jateko modukoa
Ekonomia gerraostean
-
Gerra hasiera; gero, gosea
Gregori Agirrezabala Iturbe ()
Anoeta
-
Estraperloa trenean
Ixabel Zuaznabar Irulegi (1938)
Lasarte-Oria
-
Baserrira joaten ziren jatera gose garaian
Arnaldo Bolumburu Inza (1933)
Eibar
-
Errazionamendurako errolda egiten
Miren Mendarte Kasares (1929)
Errenteria
-
Hondoratutako ontziko gomekin aberastu
Pedro Juan Akarregi Aboitiz (1921)
Lekeitio
-
Ogi zuria vs beltza
Pantxi Sangroniz Mentxaka (1913)
Sondika
-
Estraperloko olio litroak 100 pezeta
Txomin Ibarluzea Garro (1929)
Etxebarria
-
Errezionamenduko ogi gogorra
Margari Aizpurua Lete (1923)
Donostia
-
Garia eta artoa udaletxera eroan behar
Petra Goiti Goiti (1929)
Mañaria
-
Txerri eta arrautza diruekin kafea, tabakoa, azukrea... erosi
Alejandra Ganzabal Lazkano (1923)
Orozko