Etxean egiten zuen ogia, errazionamendukoa ez zelako jateko modukoa
Hizlaria(k): Joxe Mari Iraola Zabalo (1920) Herria: Anoeta (Gipuzkoa)
Errazionamenduan banatzen zuten ogi beltza ez zegoen jaterik. Berak etxean egiten zuen ogia, beraientzat eta aldamenekoentzat. Gerra sasoian hasi ziren garia egiten, ogia ahitu zenean. Gero errotak itxi zituzten.
Informazio gehiago: Etxean egiten zuen ogia, errazionamendukoa ez zelako jateko modukoa
Ekonomia gerraostean
-
Errazionamendua; azalik gabeko laranjak salgai
Angel Osa Arrizabalaga (1922) Xanti Osa Arrizabalaga (1926)
Zumaia
-
Errotara artoa xehetzera
Inaxio Otaegi Otaegi (1937)
Lasarte-Oria
-
Errazionamenduko janaria
Bittori Zapiain Mendiola (1929)
Astigarraga
-
Gerra ostean seboa eta patata
Martzial Goenaga Gorriti (1925)
Usurbil
-
Estraperloa; bizkaitarrak Gipuzkoara eta alderantziz
Juli Larrañaga Garate (1921)
Mendaro
-
Estraperloa gauez
Jose Osinalde Arrizabalaga (1923)
Azkoitia
-
Estraperloan arrautzak saltzera Donostiara
Angel Osa Arrizabalaga (1922) Xanti Osa Arrizabalaga (1926)
Zumaia
-
Ogi zuria edo Francoren ogia
Ebaristo Aiestaran Pikabea (1927) Maria Pilar Alkain Sarasola (1941) Kontxita Argote Altuna (1938) Joxe Manuel Mendiola Arteaga (1948)
Donostia
-
Gose denborako jakiak
Antonia Ormaetxea Narbaiza (1927)
Ermua
-
Gerraostean gaztainak batzera
Kontxa Bikandi Basterretxea (1927)
Gernika-Lumo