Etxean egiten zuen ogia, errazionamendukoa ez zelako jateko modukoa
Hizlaria(k): Joxe Mari Iraola Zabalo (1920) Herria: Anoeta (Gipuzkoa)
Errazionamenduan banatzen zuten ogi beltza ez zegoen jaterik. Berak etxean egiten zuen ogia, beraientzat eta aldamenekoentzat. Gerra sasoian hasi ziren garia egiten, ogia ahitu zenean. Gero errotak itxi zituzten.
Informazio gehiago: Etxean egiten zuen ogia, errazionamendukoa ez zelako jateko modukoa
Ekonomia gerraostean
-
Kaleko jendea baserrira, ogi eske
Joxe Salegi Egaña (1926)
Zumarraga
-
1941 inguruan pasatako gosea
Juan Arizaga Larreategi (1927) Jose Luis Unamuno Gorrotxategi (1928)
Soraluze
-
Eztei-bidaiatik olioa kontrabandoan
Maximo Undabeitia Zabala (1919)
Muxika
-
Errazionamendu garaiko kontuak
Bernardo Anabitarte Ezeiza (1937)
Donostia
-
Estraperloko garia eta neurriak
Juana Garmendia Uzkudun (1924)
Errezil
-
Ama beste etxe batzuetara lanera zer jan izateko
Jesus Ugartemendia Learreta (1929)
Mundaka
-
Gerra ostean baserri askotan erein zen tabakoa
Enrike Mugarza Idarraga (1932)
Mallabia
-
Beti kuadrillan
Jose Krutx Izulain Olaizola (1943)
Lezo
-
"Gorrien" aldekoak izateagatik, markatuta
Mari Pilar Manterola Salegi (1949)
Zumaia
-
Gerraosteko gosea eta errazionamendua
Luis Ondarra Larrañaga (1928)
Mendaro