Errazionamendu-kartila eta orduko jatekoak
Hizlaria(k): Lourdes Sistiaga Lujanbio (1945) Herria: Pasaia (Gipuzkoa)
Errazionamendu-kartilak zeuden. Barazkiak eta esnea saldu, eta azukrea eta haragia erosten zuten etxerako. Goserik ez zuten pasa. Arraina ere sobran zegoen. PYSBEn lan egiten zutenei bakailaoa ematen zieten. Aspertuta zeuden babarruna eta bakailoa jaten. Garbantzuak, haragiarekin. Tomatea botilaratu egiten zuten, ez zuten entsaladan jaten; letxua bai.
Informazio gehiago: Errazionamendu-kartila eta orduko jatekoak
Ekonomia gerraostean
-
Kanpoan gauzak merkeago
Isidro Momoitio (1918)
Plentzia
-
Kontrabandoa: sakarina, angula eta bizikleta piezak
Ana Mari Iza Berrotaran (1943)
Hondarribia
-
Soldadutzan estraperloan, zerbitzutik libre
Pedro Mari Lizarazu Garmendia (1925)
Donostia
-
Estraperloko ogia eta olioa eta ganbaran egindako fideoak
Maria Jesus Manterola Amas (1927)
Zumaia
-
Ogi zuria edo Francoren ogia
Ebaristo Aiestaran Pikabea (1927) Maria Pilar Alkain Sarasola (1941) Kontxita Argote Altuna (1938) Joxe Manuel Mendiola Arteaga (1948)
Donostia
-
Gerra ostean txerria ezkutuan hazi, hil eta gorde
Laura Arrizabalaga Zarraonaindia (1929)
Ibarrangelu
-
Estraperloko bidea
Jose Julian Garciarena Arregi (1929)
Berastegi
-
Galerías Oarso
Irene Salaberria Kortaberria (1940)
Lezo
-
Hernaniko errotak itxita
Inazio Zubiarrain Otxotorena (1929)
Hernani
-
Gerraostean krisia; zakuekin egindako arropak
Frantziska Egiguren Bereziartua (1924)
Iurreta