Errazionamendu-kartila eta orduko jatekoak
Hizlaria(k): Lourdes Sistiaga Lujanbio (1945) Herria: Pasaia (Gipuzkoa)
Errazionamendu-kartilak zeuden. Barazkiak eta esnea saldu, eta azukrea eta haragia erosten zuten etxerako. Goserik ez zuten pasa. Arraina ere sobran zegoen. PYSBEn lan egiten zutenei bakailaoa ematen zieten. Aspertuta zeuden babarruna eta bakailoa jaten. Garbantzuak, haragiarekin. Tomatea botilaratu egiten zuten, ez zuten entsaladan jaten; letxua bai.
Informazio gehiago: Errazionamendu-kartila eta orduko jatekoak
Ekonomia gerraostean
-
Elorrion amak atera zuen familia aurrera
Jose Ramon Urizar Zurinaga (1931)
Elorrio
-
Baratza, babarruna, esnea...
Joxe Mari Agirregomezkorta Zelaiaran (1936)
Pasaia
-
Ezer barik gelditu ziren, baina lana beti
Kruzita Etxabe Garro (1930) Jesus Kortabitarte Madariaga (1927)
Gernika-Lumo
-
Gerrako umezurtz eta alargunak
Mariani Izaskun Estanga Uriarte (1933)
Tolosa
-
Umetatik etxeko lanetan lagun behar
Maria Jose Abarrategi Irasuegi (1936)
Aramaio
-
Industriaren garapena Eibar inguruan
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar
-
Errazionamendurako txanda egitera
Mariani Izaskun Estanga Uriarte (1933)
Tolosa
-
Lezoko janari dendak
Mikel Salaberria Kortaberria (1932)
Lezo
-
Gerra garaian zer jaten zen
Petra Aguirregomezcorta (1926) Pedro Egiguren Larrañaga (1927)
Eibar
-
Gose garaia izanda ere, jatun txarra
Asun Guridi Ugalde (1937)
Urretxu