Errazionamendu-kartila eta orduko jatekoak
Hizlaria(k): Lourdes Sistiaga Lujanbio (1945) Herria: Pasaia (Gipuzkoa)
Errazionamendu-kartilak zeuden. Barazkiak eta esnea saldu, eta azukrea eta haragia erosten zuten etxerako. Goserik ez zuten pasa. Arraina ere sobran zegoen. PYSBEn lan egiten zutenei bakailaoa ematen zieten. Aspertuta zeuden babarruna eta bakailoa jaten. Garbantzuak, haragiarekin. Tomatea botilaratu egiten zuten, ez zuten entsaladan jaten; letxua bai.
Informazio gehiago: Errazionamendu-kartila eta orduko jatekoak
Ekonomia gerraostean
-
Goseak ostera bultzatu zuen jendea
Joxe Bixente Etxabe Arregi (1922)
Arrasate
-
Eskuzko errota
Antonio Errazkin Beldarrain (1932)
Hernani
-
Baserriko produktuengatik zergak ordaindu beharra
Tomas Alkorta Barruetabeña (1937)
Mutriku
-
1959ko krisian katu guztiak jan zituzten Antiguan
Patxi Sansinenea Azurmendi (1935)
Donostia
-
Umeentzako "Asistencia social"a, batzuentzat bakarrik
Pedro Juan Akarregi Aboitiz (1921)
Lekeitio
-
Baserrian goserik ez, kalean bai
Florencio Ugalde Agirre (1929)
Amorebieta-Etxano
-
Gaileten apurren zain
Joxe Mari Zuloaga Etxebeste (1932)
Errenteria
-
Tabako errazionamendua
Leandro Iraeta Elgarresta (1928)
Zumarraga
-
Azukrearen ordainetan sagardoa ematen genien mairuei
Txomin Sarriegi Olaran (1928)
Beasain
-
Gerraostean garia entregatu behar
Migel Iturrate Arriortua (1923)
Dima


