Errazionamendu-kartila eta orduko jatekoak
Hizlaria(k): Lourdes Sistiaga Lujanbio (1945) Herria: Pasaia (Gipuzkoa)
Errazionamendu-kartilak zeuden. Barazkiak eta esnea saldu, eta azukrea eta haragia erosten zuten etxerako. Goserik ez zuten pasa. Arraina ere sobran zegoen. PYSBEn lan egiten zutenei bakailaoa ematen zieten. Aspertuta zeuden babarruna eta bakailoa jaten. Garbantzuak, haragiarekin. Tomatea botilaratu egiten zuten, ez zuten entsaladan jaten; letxua bai.
Informazio gehiago: Errazionamendu-kartila eta orduko jatekoak
Ekonomia gerraostean
-
Ogirik ezean, taloa
Joxe Mari Zelaia Olano (1934)
Hernani
-
Gerraostean gizartean gertatutako aldaketak
Evaristo Alberdi Oruesagasti (1926) Maria Mugerza Arregi (1930)
Bergara
-
Olioa urrearen prezioan
Kontxita Igerategi Santa Cruz (1931)
Urnieta
-
Babarrun bila Nafarroara, bizikletan
Andres Ormazabal Izeta (1916)
Donostia
-
Garia entregatu beharra; Zerrajeran lanean
Eusebio Lazkano Lizarralde (1917)
Oñati
-
Estraperloa
Maria Albizu Irizar (1908)
Leaburu
-
Osaba estraperloan Nafarroara
Juanita Bidaurre Iraola (1928) Veronica Bidaurre Iraola (1937)
Donostia
-
Ullastresen ekonomia plana
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar
-
Gerraostean goseari aurre egin behar
Adoracion Zubiaurre Arozena (1922)
Zarautz
-
Baserrian jateko faltarik ez
Migel Aldasoro Gonzalez (1930)
Donostia