Gerraostean patata soro berriak
Hizlaria(k): Pedro Karetxe Urrejola (1930) Herria: Aramaio (Araba)
Idiak etxeko lanetarako erabiltzen zituzten. Gerraostean ez zegoen ez ogirik ez oliorik. Babarrun, esne eta okela nahikoa izaten zuten etxekoentzako. Otxandion, patata sartzeko, soro berri asko landu zituzten.
Informazio gehiago: Gerraostean patata soro berriak
Ekonomia gerraostean
-
Errazionamenduko olioa saldu eta ogia erosi
Dominga Beitia Urkia (1936)
Bergara
-
Gerra sasoian Mallabira ihesi
Agustina Askasibar Lauzirika (1929)
Eibar
-
Senideen elkartasuna
Juana Okina Zeziaga (1922)
Arrasate
-
Babarrunak garrafoietan gordeta
Joxe Zabaleta Labandibar (1929)
Oiartzun
-
Gerra ostean, babarruna entregatu beharra
Ixabel Labaka Ollo (1928)
Astigarraga
-
Garia eta artoa baserrian, errotara estraperloan
Serapio Undabarrena Meabe (1930)
Gernika-Lumo
-
Gerra osteko elikadura
Maria Luisa Zalakain Odriozola (1930)
Amasa-Villabona
-
Erosketak "palo-palotan"
Martzelita Txurruka Arrieta (1937)
Mutriku
-
Gerra ostean, erroten egoera
Pedro Agirre Unanue (1938) Santiago Agirre Unanue (1926)
Azpeitia
-
Errazionamendu garaia
Martina Olasagasti Martikorena (1913)
Donostia