Errazionamenduko janaria non, noiz eta nolakoa
Hizlaria(k): Reme Gaztelumendi Goikoetxea (1925) Herria: Pasaia (Gipuzkoa)
Errazionamendu garaian, olioa, azukrea, patatak, garbantzuak, babarrunak... banatzen zituzten, noizean behin. Ilaran egon behar izaten zuten zain; eta, jeneroa bukatzen zenean, bazen batere gabe geratzen zenik. Errazionamendua non banatzen zen azaltzen du. Garai hartan, ogirik ez zen; horren ordez, opil borobilak ematen zituzten, gogorrak eta txarrak. Gerora, batata jaten zuten.
Informazio gehiago: Errazionamenduko janaria non, noiz eta nolakoa
Ekonomia gerraostean
-
Etxekoa baino gusturago kanpoko ogia
Laura Arrizabalaga Zarraonaindia (1929)
Ibarrangelu
-
Gerra denboran elikatzea; errazionamendua
Julian Astola Argoitia (1926)
Aramaio
-
Garia entregatu behar
Domingo Iriarte Astola (1927)
Aramaio
-
Indibidualismoa Eibarren
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar
-
Errazionamendu garaiko menuak
Bittori Zabala Zalakain (1924)
Andoain
-
Gerraostean, baserriko jeneroa entregatu behar
Emilio Ibinagagoitia Zabala (1928) Jazinta Sasiain Aiestaran (1934)
Bermeo
-
Gasogenozko kamioia
Txomin Sarriegi Olaran (1928)
Beasain
-
Garia, artoa eta txerria entregatu beharra
Basilio San Anton Baraiazarra (1927)
Muxika
-
Gerra garaian, betiko bizimoduarekin jarraitu zuten
Anparo Larzabal Urdanpilleta (1927)
Donostia
-
Errota itxita, eta estraperloko irina
Bitoriano Ansa Goenaga (1930)
Andoain


