Errazionamenduko janaria non, noiz eta nolakoa
Hizlaria(k): Reme Gaztelumendi Goikoetxea (1925) Herria: Pasaia (Gipuzkoa)
Errazionamendu garaian, olioa, azukrea, patatak, garbantzuak, babarrunak... banatzen zituzten, noizean behin. Ilaran egon behar izaten zuten zain; eta, jeneroa bukatzen zenean, bazen batere gabe geratzen zenik. Errazionamendua non banatzen zen azaltzen du. Garai hartan, ogirik ez zen; horren ordez, opil borobilak ematen zituzten, gogorrak eta txarrak. Gerora, batata jaten zuten.
Informazio gehiago: Errazionamenduko janaria non, noiz eta nolakoa
Ekonomia gerraostean
-
Janaria militarrentzako
Javier Telleria Retolaza (1940)
Elgeta
-
Gerra eta gerraostea: uzta entregatu behar
Joxe Aierbe Iraola (1934)
Donostia
-
Olioa Cascante herritik estraperloan
Juan Migel Aranbarri Atxa (1940)
Azkoitia
-
Okindegia aitak sortu zuenetik martxan
Joxe Mari Azpeitia Basurto (1928)
Getaria
-
Amonaren dendako produktuak: trukea
Ixabelita Almandoz Almandoz (1930)
Astigarraga
-
Gosea pasatu zuten gerraostean
Kristina Iturrioz Burgoa (1934) Esther Moriones Aurre (1936)
Gernika-Lumo
-
Gerraostean ogi beltza eta errazionamendua
Juan Arrieta Martinez (1924)
Markina-Xemein
-
Fideoa egiten gerra ostean
Maria Angeles Beitia Oruna (1918)
Aramaio
-
Garia Antzuolako errotara
Jesus Zufiria Iarza (1929)
Oñati
-
Gerraostea Bergaran
Florita Izuskiza Zubizarreta (1927)
Bergara