Errazionamenduko janaria non, noiz eta nolakoa
Hizlaria(k): Reme Gaztelumendi Goikoetxea (1925) Herria: Pasaia (Gipuzkoa)
Errazionamendu garaian, olioa, azukrea, patatak, garbantzuak, babarrunak... banatzen zituzten, noizean behin. Ilaran egon behar izaten zuten zain; eta, jeneroa bukatzen zenean, bazen batere gabe geratzen zenik. Errazionamendua non banatzen zen azaltzen du. Garai hartan, ogirik ez zen; horren ordez, opil borobilak ematen zituzten, gogorrak eta txarrak. Gerora, batata jaten zuten.
Informazio gehiago: Errazionamenduko janaria non, noiz eta nolakoa
Ekonomia gerraostean
-
Gerra ostean lurren jabe, baina ezin haiek erabili
Simona Azpiroz Nazabal (1926) Bixente Saizar Ugartemendia (1926)
Berastegi
-
Gerra garaian aitita bi urtez Arjelen
Pilartxu Etxabe Zubizarreta (1932) Carmen Muniategi Muniategi (1921)
Gautegiz-Arteaga
-
Soldaduek jatekoa kentzen zieten
Iñaxi Imaz Etxeberria (1932)
Hernani
-
Garia eta babarruna entregatu behar
Juanita Lizarralde Eskibel (1926)
Antzuola
-
Haizea txarra txerriarentzat
Teresa Aresti Izagirre (1924)
Amorebieta-Etxano
-
Jan nahi eta ezin
Miren Garmendia Urzelaieta (1936)
Lezo
-
Línea de la Concepción hirian kontrabandoan
Genaro Agirre Mendizabal (1919)
Legazpi
-
Eskale ugari
Joxe Mari Iraola Olano (1929)
Tolosa
-
Trukea errioxarrekin
Jose Luis Ardanza Errasti (1929) Juan Ardanza Errasti (1927)
Elorrio
-
Errazionamendua eta estraperloa
Elena Sarraua Amutxastegi (1929) Jose Luis Sarraua Amutxastegi (1933)
Zaldibar