Errazionamenduko janaria non, noiz eta nolakoa
Hizlaria(k): Reme Gaztelumendi Goikoetxea (1925) Herria: Pasaia (Gipuzkoa)
Errazionamendu garaian, olioa, azukrea, patatak, garbantzuak, babarrunak... banatzen zituzten, noizean behin. Ilaran egon behar izaten zuten zain; eta, jeneroa bukatzen zenean, bazen batere gabe geratzen zenik. Errazionamendua non banatzen zen azaltzen du. Garai hartan, ogirik ez zen; horren ordez, opil borobilak ematen zituzten, gogorrak eta txarrak. Gerora, batata jaten zuten.
Informazio gehiago: Errazionamenduko janaria non, noiz eta nolakoa
Ekonomia gerraostean
-
Babarrunak, garia eta abereak ezkutatzen
Joxe Mari Iraola Olano (1929)
Tolosa
-
Gerra osteko errazionamenduaren astindua
Martin Aranburu Artano (1926)
Andoain
-
Eibarrera lanera
Begoña Zaldibar Oianguren (1926)
Eibar
-
Artoa eta irina
Kontxa Larrañaga Ezeiza (1929)
Azkoitia
-
Arabara gari eta patata bila
Abelintxu Olano Olibares (1932)
Ubide
-
Baratzea eta etxeko janaria
Kontxa Intxausti Peña (1919)
Ormaiztegi
-
Urremendi baserrira bizitzen
Enrike Aranzabal Olaeta (1924)
Gernika-Lumo
-
Arrasatetik Elizondora ardiekin oinez
Esteban Etxabe Arregi (1927)
Arrasate
-
Gerraostean errotak prezintatuta
Txomin Hormaetxea Uriagereka (1930)
Bermeo
-
Ulertzen ez zituzten mehatxuak jasotzen zituztenumetan
Mertxe Bilbao Bilbao (1929)
Erandio