Errazionamenduko janaria non, noiz eta nolakoa
Hizlaria(k): Reme Gaztelumendi Goikoetxea (1925) Herria: Pasaia (Gipuzkoa)
Errazionamendu garaian, olioa, azukrea, patatak, garbantzuak, babarrunak... banatzen zituzten, noizean behin. Ilaran egon behar izaten zuten zain; eta, jeneroa bukatzen zenean, bazen batere gabe geratzen zenik. Errazionamendua non banatzen zen azaltzen du. Garai hartan, ogirik ez zen; horren ordez, opil borobilak ematen zituzten, gogorrak eta txarrak. Gerora, batata jaten zuten.
Informazio gehiago: Errazionamenduko janaria non, noiz eta nolakoa
Ekonomia gerraostean
-
Tabakoa estraperloan
Isidro Momoitio (1918)
Plentzia
-
Tolosako Arzabalza papeleran lanean
Santos Irazustabarrena Ermina (1928)
Alegia
-
Dendako produktuak baserrikoen truke
Amaia Etxarri Erize (1934)
Hernani
-
Soldataren ordez, patata
Karidad Mendizabal (1929)
Mutriku
-
Kontrabandoan zebilena ondo, besteak gaizki
Antonia Mujika Urrestarazu (1916)
Idiazabal
-
Olioa txitxarroaren tripekin
Pedro Juan Akarregi Aboitiz (1921)
Lekeitio
-
Gerra ostean nola moldatzen ziren janaria lortzeko
Simona Azpiroz Nazabal (1926)
Berastegi
-
Tranbiara saltatu kokoak hartzeko
Jose Luis Mendizabal Yarzabal (1935)
Donostia
-
Laguntzarik gabe, industriarik ez
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar
-
Umeen okerrak
Antonia Ormaetxea Narbaiza (1927)
Ermua