Errazionamenduko janaria non, noiz eta nolakoa
Hizlaria(k): Reme Gaztelumendi Goikoetxea (1925) Herria: Pasaia (Gipuzkoa)
Errazionamendu garaian, olioa, azukrea, patatak, garbantzuak, babarrunak... banatzen zituzten, noizean behin. Ilaran egon behar izaten zuten zain; eta, jeneroa bukatzen zenean, bazen batere gabe geratzen zenik. Errazionamendua non banatzen zen azaltzen du. Garai hartan, ogirik ez zen; horren ordez, opil borobilak ematen zituzten, gogorrak eta txarrak. Gerora, batata jaten zuten.
Informazio gehiago: Errazionamenduko janaria non, noiz eta nolakoa
Ekonomia gerraostean
-
Arroza jan eta jan
Mari Karmen Olazagirre Amilibia (1931)
Hernani
-
Esne partitzea, errazionamendua eta nazionalak
Jerardo Mondragon Garai (1927)
Arrasate
-
Errazionamendua tabernetan jasotzen zen
Juanita Gangoiti Etxebarria (1923)
Gernika-Lumo
-
Errazionamendua, baita Frantzian ere
Mari Kruz Alkain Jauregi (1926)
Hondarribia
-
Gerraostean errotaria etxera
Tomasa Urien Intxausti (1926)
Durango
-
Gerra ondorengo urteak, gogorak baserritarrentzat ere
Luis Aranzabal Gabilondo (1922)
Bergara
-
Olioak astebeteko jornala balio zuen
Juantxo Arteaga Yeregi (1937)
Lasarte-Oria
-
Gose garaian arrantza gutxi
Angel Osa Arrizabalaga (1922) Xanti Osa Arrizabalaga (1926)
Zumaia
-
Gurasoek lan asko egin zuten goserik pasa ez zezaten familian
Gregoria Albizu Beraza (1930)
Tolosa
-
Oliorik ezean, esnegaina
Bitoriano Ansa Goenaga (1930)
Andoain