Baratzea eta etxeko janaria
Hizlaria(k): Kontxa Intxausti Peña (1919) Herria: Ormaiztegi (Gipuzkoa)
Soroan babarruna eta artoa hartzen zuten. Urte guztian babarrunak jaten zituzten, eta jai berezietan garbantzuak. Artoa eho eta hegaztientzat erabiltzen zuten. Taloak eta gaztainak jaten zituzten. Ogia behin edo behin egin izan dute bakarrik (errazionamendu garaian edo).
Informazio gehiago: Baratzea eta etxeko janaria
Ekonomia gerraostean
-
Errazionamenduko kartila, kaleko senideentzat
Kontxi Garaitonandia Kortabarria (1936)
Aramaio
-
Eibartar errefuxiatuak etxean
Placida Azpitarte Egia (1915)
Berriz
-
Jauntxoek derrigortuta abereak saldu behar
Maria Rosario Iradi Abalabide (1933)
Hernani
-
Txerrijana esnearen truke
Marian Durá Aldasoro (1945)
Donostia
-
Gerra osteko gose garaia
Manuel Sorzabal Ugarte (1935)
Hondarribia
-
Garia, artoa eta txerria entregatu beharra
Basilio San Anton Baraiazarra (1927)
Muxika
-
12 urterekin morroi
Julian Zinkunegi Agirre (1930)
Lizartza
-
Olio botilaren disgustua
Joxepa Goikoetxea Genua (1920)
Hondarribia
-
Jateko aukera handiegirik ez
Edurne Ormazabal Izagirre (1934) Maite Ormazabal Izagirre (1937)
Zumarraga
-
Kontrola saihesten
Sorkunde Iturria Lasa (1930)
Errenteria