Baratzea eta etxeko janaria
Hizlaria(k): Kontxa Intxausti Peña (1919) Herria: Ormaiztegi (Gipuzkoa)
Soroan babarruna eta artoa hartzen zuten. Urte guztian babarrunak jaten zituzten, eta jai berezietan garbantzuak. Artoa eho eta hegaztientzat erabiltzen zuten. Taloak eta gaztainak jaten zituzten. Ogia behin edo behin egin izan dute bakarrik (errazionamendu garaian edo).
Informazio gehiago: Baratzea eta etxeko janaria
Ekonomia gerraostean
-
Gose garaian, taloa
Maria Albizu Irizar (1908)
Leaburu
-
Erakusketak jendearengan izan dezakeen eragina
Erramun Manterola Galdona (1915)
Zumaia
-
Goserik ez, baina ezta aserik ere
Nemesio Ugarte Ortiz de Zarate (1925)
Legutio
-
Ogi zuria kontrabandoan
Irene Salaberria Kortaberria (1940)
Lezo
-
8 urtera arte gosea ase ezinik
Joxe Makazaga Arruabarrena (1935)
Zarautz
-
Lezon ezkondu eta Lesakara bazkaltzera
Euxebi Zabala Zapirain (1926)
Errenteria
-
Artilea ere entregatu egin behar
Xanti Iparragirre Perurena (1934)
Errenteria
-
Lagunekin jatekoa trukatzen; herriko txokolategileak
Juan Migel Aranbarri Atxa (1940)
Azkoitia
-
"Auxilio social"era jaten
Jesus Ugartemendia Learreta (1929)
Mundaka
-
Baserriko janaria, gosea eta kontrabandoa
Maria Zabala Egues (1914)
Elduain