Baratzea eta etxeko janaria
Hizlaria(k): Kontxa Intxausti Peña (1919) Herria: Ormaiztegi (Gipuzkoa)
Soroan babarruna eta artoa hartzen zuten. Urte guztian babarrunak jaten zituzten, eta jai berezietan garbantzuak. Artoa eho eta hegaztientzat erabiltzen zuten. Taloak eta gaztainak jaten zituzten. Ogia behin edo behin egin izan dute bakarrik (errazionamendu garaian edo).
Informazio gehiago: Baratzea eta etxeko janaria
Ekonomia gerraostean
-
Irina lortzeko kontrola; animaliak gauez eta ezkutuan hiltzen
Bittori Arruti Aburuza (1937)
Lasarte-Oria
-
Miserian hazitakoa, baina inbidiarik ez
Angeles Arozena Larrañaga (1928)
Zumaia
-
Aitaren ganadu onari esker, etxean goserik ez
Juanito Unanue Aizpuru (1932)
Azpeitia
-
Errazionamendua nolakoa zen
Ana Artola Etxeberria (1923)
Abaltzisketa
-
Txirlak prestatzeko, sardinen latetako olioa
Reme Gaztelumendi Goikoetxea (1925)
Pasaia
-
Morokila
Felix Zabala Zalakain (1928)
Andoain
-
Itsasondora eta Goizuetara errotara gerra ostean
Maria Ubillos Atxukarro (1925)
Urnieta
-
Ostegunetan falangera joan behar
Jose Antonio Olea Garaita (1930)
Durango
-
Baserriko ekonomia nolakoa zen
Gregorio Berrotaran Etxeberria (1945)
Hondarribia
-
Gerraostean gizartean gertatutako aldaketak
Evaristo Alberdi Oruesagasti (1926) Maria Mugerza Arregi (1930)
Bergara


