Baratzea eta etxeko janaria
Hizlaria(k): Kontxa Intxausti Peña (1919) Herria: Ormaiztegi (Gipuzkoa)
Soroan babarruna eta artoa hartzen zuten. Urte guztian babarrunak jaten zituzten, eta jai berezietan garbantzuak. Artoa eho eta hegaztientzat erabiltzen zuten. Taloak eta gaztainak jaten zituzten. Ogia behin edo behin egin izan dute bakarrik (errazionamendu garaian edo).
Informazio gehiago: Baratzea eta etxeko janaria
Ekonomia gerraostean
-
Oso diru gutxi jantzietarako ere
Miren Jone Azurza Aristegieta (1929)
Donostia
-
Goizuetaraino astoarekin errotara
Fernando San Sebastian Esnaola (1933)
Urnieta
-
Estraperloan guardia zibilek harrapatu zutenekoa
Antonio Jauregi Maiza (1931)
Tolosa
-
Ganadua ez, baina babarrun zakuak ezkutuan
Julio Zabaleta Yarza (1933) Natividad Zabaleta Yarza (1936)
Legazpi
-
Gose eta jeneroa entregatu behar
Agustin Legorburu Uriarte (1928)
Amorebieta-Etxano
-
Txerria hiltzea; diru-aldaketak
Elias Atutxa Orobiobasterra (1920)
Amorebieta-Etxano
-
Txerri-hiltzearen inguruko kontuak
Felix Olaizola Alkorta (1928)
Zestoa
-
Gerra ostean baserrietara lanera
Mariano Martínez Estévez (1923)
Bergara
-
Errazinamenduko ogia
Jose Juaristi Zubizarreta (1941)
Etxebarria
-
Jose Miguelen emaztea
Jose Miguel Arbizu Lizarraga (1932)
Etxarri Aranatz