Baratzea eta etxeko janaria
Hizlaria(k): Kontxa Intxausti Peña (1919) Herria: Ormaiztegi (Gipuzkoa)
Soroan babarruna eta artoa hartzen zuten. Urte guztian babarrunak jaten zituzten, eta jai berezietan garbantzuak. Artoa eho eta hegaztientzat erabiltzen zuten. Taloak eta gaztainak jaten zituzten. Ogia behin edo behin egin izan dute bakarrik (errazionamendu garaian edo).
Informazio gehiago: Baratzea eta etxeko janaria
Ekonomia gerraostean
-
Galdutako esnea edan
Felix Ajuria Belar (1924)
Arrasate
-
Burgostik ogia ekartzen
Iñaki Larrañaga Vitoriano (1915)
Aramaio
-
Estraperloko olioa eta ogi zuria
Pedro Mari Illarreta Peñagarikano (1937)
Donostia
-
Babarrunak garrafoietan gordeta
Joxe Zabaleta Labandibar (1929)
Oiartzun
-
15 urterekin CAF lantegira lanera
Felipe Korta Gurrutxaga (1928)
Ordizia
-
Eskasia bai, baina goserik ez
Jesusa Anitua Lejardi (1926) Jose Mari Anitua Lejardi (1924)
Markina-Xemein
-
Gerra garaian jenero ugari kendu zieten; errazionamendua
Sebastiana Atorrasagasti Arana (1921)
Elgeta
-
"Baba txikia" estraperloan
Pedro Armendariz Imaz (1925)
Ordizia
-
Errotarria eta irina
Lorea Furundarena Kalzakorta (1926)
Mutriku
-
Gerraostean beraiek goserik ez, baina ingurukoek bai
Jabier Lazpiur Ibarra (1934)
Bergara