Baratzea eta etxeko janaria

Baratzea eta etxeko janaria <p>Soroan babarruna eta artoa hartzen zuten. Urte guztian babarrunak jaten zituzten, eta jai berezietan garbantzuak. Artoa eho eta hegaztientzat erabiltzen zuten. Taloak eta gaztainak jaten zituzten. Ogia behin edo behin egin izan dute bakarrik (errazionamendu garaian edo).</p>

Hizlaria(k): Kontxa Intxausti Peña (1919)
Herria: Ormaiztegi (Gipuzkoa)

Soroan babarruna eta artoa hartzen zuten. Urte guztian babarrunak jaten zituzten, eta jai berezietan garbantzuak. Artoa eho eta hegaztientzat erabiltzen zuten. Taloak eta gaztainak jaten zituzten. Ogia behin edo behin egin izan dute bakarrik (errazionamendu garaian edo).

Informazio gehiago: Baratzea eta etxeko janaria

Ekonomia gerraostean