Baratzea eta etxeko janaria
Hizlaria(k): Kontxa Intxausti Peña (1919) Herria: Ormaiztegi (Gipuzkoa)
Soroan babarruna eta artoa hartzen zuten. Urte guztian babarrunak jaten zituzten, eta jai berezietan garbantzuak. Artoa eho eta hegaztientzat erabiltzen zuten. Taloak eta gaztainak jaten zituzten. Ogia behin edo behin egin izan dute bakarrik (errazionamendu garaian edo).
Informazio gehiago: Baratzea eta etxeko janaria
Ekonomia gerraostean
-
Errazionamendua, baita Frantzian ere
Mari Kruz Alkain Jauregi (1926)
Hondarribia
-
Goserik ez, baina nahi beste ere ez
Pedro Mari Illarreta Peñagarikano (1937)
Donostia
-
Errazionamenduari, "sorramiento"
Jexuxa Salegi Oruesagasti (1921)
Urretxu
-
Tren bidez estraperloa
Ester Salaberria Kortaberria (1939)
Lezo
-
Bildotsak estraperloan
Krispin Arregi Mendiolagarai (1936)
Amorebieta-Etxano
-
Gerra garaiko gosea
Jose Miguel Arbizu Lizarraga (1932)
Etxarri Aranatz
-
Kaletarrak baserrira lan eske janariaren truke
Jose Inazio Aranberri Aldanondo (1939)
Zumarraga
-
Anai-arrebak sakabanatuta jate aldera
Antonia Ormaetxea Narbaiza (1927)
Ermua
-
Gerrastean, gosea
Jesus Mari Unanue Arzelus (1927)
Zarautz
-
Gerra osteko gosea ez du gogoan
Jose Luis Madinabeitia Uriarte (1941)
Oñati