Baratzea eta etxeko janaria
Hizlaria(k): Kontxa Intxausti Peña (1919) Herria: Ormaiztegi (Gipuzkoa)
Soroan babarruna eta artoa hartzen zuten. Urte guztian babarrunak jaten zituzten, eta jai berezietan garbantzuak. Artoa eho eta hegaztientzat erabiltzen zuten. Taloak eta gaztainak jaten zituzten. Ogia behin edo behin egin izan dute bakarrik (errazionamendu garaian edo).
Informazio gehiago: Baratzea eta etxeko janaria
Ekonomia gerraostean
-
Gerraostean ogi beltza eta errazionamendua
Juan Arrieta Martinez (1924)
Markina-Xemein
-
Errazionamendua eta ogia
Juana Loroño Beaskoetxea (1923)
Amorebieta-Etxano
-
Errazionamenduko ogia
Pepita Unzueta Iriondo (1922) Rosa Unzueta Iriondo (1919)
Elgoibar
-
Hernaniko errotak itxita
Inazio Zubiarrain Otxotorena (1929)
Hernani
-
Estraperloko gantza erosten zuten, olioa garestia zen
Lucia Etxabe Zubizarreta (1927)
Soraluze
-
Estraperloa eta errazionamendua
Mariano Izagirre Lakunza (1937) Paulo Izagirre Lakunza (1943)
Urretxu
-
Estraperloa eta errazionamendua
Joxe Mari Aristi Garate (1930)
Azpeitia
-
Jeneroa entregatu behar udaletxean
Jesus Barandika Berrojalbiz (1921) Feli Goikoetxea Enbeita (1930)
Muxika
-
Errazionamendua
Karmen Zurbano Egaña (1923)
Aramaio
-
Gose garaia
Gregori Goitia Izurieta (1919)
Lekeitio