Baratzea eta etxeko janaria
Hizlaria(k): Kontxa Intxausti Peña (1919) Herria: Ormaiztegi (Gipuzkoa)
Soroan babarruna eta artoa hartzen zuten. Urte guztian babarrunak jaten zituzten, eta jai berezietan garbantzuak. Artoa eho eta hegaztientzat erabiltzen zuten. Taloak eta gaztainak jaten zituzten. Ogia behin edo behin egin izan dute bakarrik (errazionamendu garaian edo).
Informazio gehiago: Baratzea eta etxeko janaria
Ekonomia gerraostean
-
Arbia; errotan ogirik ez zen falta, gose garaian
Bixenta Arregi Arregi (1937) Maria Isabel Arregi Arregi (1931) Maria Pilar Arregi Arregi (1943) Juana Beitia Ugarte (1936) Mahai-ingurua Oñatin 2 ()
Oñati
-
Estraperloa, gose garaian
Bernardo Altuna Telleria (1932)
Donostia
-
Kaletik jateko bila baserrira
Jesus Zearreta Etxabe (1926)
Amorebieta-Etxano
-
Zuaznabarreko errotako amona
Maritxu Ibarguren Amondarain (1934)
Errenteria
-
Gerra ostean, udaletxera entregatu behar
Patxi Etxeberria Zubiria (1930)
Orio
-
Estraperloko ogia eta emakume nafarrak
Felix Durandegi Lazkano (1937)
Donostia
-
Gerra-osteko egoera gogorra
Jesusa Sarriegi Aiestaran (1919)
Beasain
-
Gerra aurreko automobilak
Patxi Mugerza (1936)
Donostia
-
Gerra sasoian Mallabira ihesi
Agustina Askasibar Lauzirika (1929)
Eibar
-
Estraperloa eta errazionamendua
Mariano Izagirre Lakunza (1937) Paulo Izagirre Lakunza (1943)
Urretxu