Gerraosteako gose eta estraperlo sasoia
Hizlaria(k): Juan Padilla Arruabarrena (1924) Herria: Otxandio (Bizkaia)
Gerraostean herrian gose handia zegoen. Patata Gasteizera goitibeheran eramaten zuten. Jendea gaztaren gatzura eskatzen joaten zen etxeetara, ona baitzen. Hala ere, baserrian ez zuten goserik izan beti baitzegoen zer jan. Hirietan gose gehiago pasa zela dio. Gerraostean jendea estraperloaz baliatu zen dirua egiteko.
Informazio gehiago: Gerraosteako gose eta estraperlo sasoia
Ekonomia gerraostean
-
"Tertzerako" errazionamendua
Isidoro Mugerza San Martin (1927)
Mendaro
-
Eibarrera lanera
Begoña Zaldibar Oianguren (1926)
Eibar
-
Gosea eta errazionamendua
Lucas Lasa Burumendi (1932)
Alegia
-
Gerraostean gurasoek ogia egin eta saldu
Joxe Mitxeo Baleztena (1944)
Saldias
-
Makiak
Jabier Amunarriz Andonegi (1924)
Donostia
-
14 urterekin bankura lanera
Manuel Galarraga Aldai (1924)
Soraluze
-
patatak eta batatak fabrikan erretzen
Arantxa Jauregi Burutaran (1926) Pepi Mitxelena Aiestaran (1926)
Errenteria
-
Gobernuak tabernariei jarritako zergak
Jokin Muxika Lasa (1932)
Donostia
-
Estraperlo garaia
Imanol Garaigordobil Berriozabal (1932)
Legutio
-
Aita sagar garraio Bedaio aldetik Errenteriara
Maritxu Ibarguren Amondarain (1934)
Errenteria