Gerraosteako gose eta estraperlo sasoia
Hizlaria(k): Juan Padilla Arruabarrena (1924) Herria: Otxandio (Bizkaia)
Gerraostean herrian gose handia zegoen. Patata Gasteizera goitibeheran eramaten zuten. Jendea gaztaren gatzura eskatzen joaten zen etxeetara, ona baitzen. Hala ere, baserrian ez zuten goserik izan beti baitzegoen zer jan. Hirietan gose gehiago pasa zela dio. Gerraostean jendea estraperloaz baliatu zen dirua egiteko.
Informazio gehiago: Gerraosteako gose eta estraperlo sasoia
Ekonomia gerraostean
-
Olioa, garestia
Eugenio Zabala Olazabal (1933)
Tolosa
-
Janaria, olioa eta estraperloa
Antonio Sarasola Imaz (1929)
Anoeta
-
Artilea ere entregatu egin behar
Xanti Iparragirre Perurena (1934)
Errenteria
-
Ogi gosez
Miren Uriarte Eizagirre (1934)
Oñati
-
Hegoaldekoek harrapatutako arraina Hendaian saltzen
Andoni Etxarri (1943)
Hendaia
-
Sindikatuaren kexa
Juli Bedia Iriarte (1919)
Arrasate
-
Labea bai, baina irinik ez
Erramun Irazu Apezetxea (1926)
Oiartzun
-
Ogia egiten
Andresa Garate Mentxaka (1936)
Ea
-
Errota
Justina Kareaga Gojenola (1928)
Aulesti
-
Trabajadoreak
Tiburtzio Aranburu Lekuona (1925) Faustino Galdos Arbide (1934) Juan Galdos Arbide (1924) Santos Mitxelena Aranguren (1931)
Oiartzun