Gerra ondoren fraideak eskean
Hizlaria(k): Joxepa Elizondo Ormaetxea (1933) Herria: Aduna (Gipuzkoa)
Senarraren etxean sardina zaharra erdi bana jaten omen zuten gerra ondorenean. Eskera etortzen zitzaizkien, fraideak ere bai.
Informazio gehiago: Gerra ondoren fraideak eskean
Ekonomia gerraostean
-
Ogia eta angulak, kontrabandoan
Julian Oronoz Alkain (1935)
Hondarribia
-
Herrian sortutako janaria, Alemaniara
Joxe Mari Ezeiza (1925)
Amasa-Villabona
-
Errazionamendua eta ordaina
Joxe Mari Ezeiza (1925)
Amasa-Villabona
-
Morokila
Felix Zabala Zalakain (1928)
Andoain
-
Algarrobo-lekak jaten
Maritxu Ibarguren Amondarain (1934)
Errenteria
-
Ogi estraperloa
Luis Mari Ormaetxea Atorrasagasti (1932)
Ermua
-
Lehen bi taloak maistrarentzat
Migel Urdanpilleta Otegi (1935)
Hernani
-
Garia erein, jo eta ehotzeko egiten zituztenak
Maria Ibarguren Iparragirre (1922)
Azpeitia
-
Kontrabandoa eta klandestinitatea Hendaian
Andoni Etxarri (1943)
Hendaia
-
Ogia ala harria?
Juan Aizpurua Otegi (1924)
Andoain


