Jeneroa nola edo hala lortzeko moldatzen ziren
Hizlaria(k): Joxepa Urkiola Rezola (1934) Herria: Ordizia (Gipuzkoa)
Gerra ostean, beraiek ez zuten etxean goserik pasa. Lotsa ematen zien besteen aurrean jateak ogia. Jeneroa lortzeko nola edo hala moldatzen ziren.
Informazio gehiago: Jeneroa nola edo hala lortzeko moldatzen ziren
Ekonomia gerraostean
-
Nafarroatik patataren estraperloan gauez
Martina Agirre Zuriarrain (1930)
Abaltzisketa
-
Arantzara irin bila
Erramun Irazu Apezetxea (1926)
Oiartzun
-
Etxean, umorea ez zen falta
Joxepatxo Artola Zuloaga (1932)
Lezo
-
Gosea eta errazionamendua
Enrike Lopez Bilbao (1930)
Bermeo
-
Babarruna urrian jasotzen zen
Pedro Arrue Aizpurua (1927)
Albiztur
-
Gerra ondorengo arrazionamentua
Anjel Antxo Moleres (1931)
Hiriberri
-
Estraperloan asko ibilitakoa
Antonio Jauregi Maiza (1931)
Tolosa
-
Gose garaia; errazionamendua
Bitoriana Artola Agirre (1918)
Lezo
-
Aita, ehun lantegiko arduraduna
Lorenzo Laskurain Gabilondo (1931)
Bergara
-
Aldian-aldian, ogi bat etxera eraman
Jose Agustin Amonarriz Otaegi (1927)
Anoeta