Gerraostean, janari urritasuna
Hizlaria(k): Martina Alava Zumalakarregi (1922) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Gerraosteko gosea eta errazionamendua. Berak ez zuen goserik pasatu. Denda utzi egin zuen amak. Estraperloarekin dirua egin zuten batzuek, baina ama ez zen zalea. Olioa falta zen: olio litroa hogei duro ordaindu zuen amak. Maskorrak eta arroz esnea jaten hasi zen jendea. Errazionamenduko ogia oso txarra zen, horia eta gogorra.
Informazio gehiago: Gerraostean, janari urritasuna
Ekonomia gerraostean
-
Bihozbera zen aita
Luzia Altonaga Zallo (1925)
Bermeo
-
Desterrutik itzuli eta praktikante jarraitu
Arantxa Lasa Maiztegi (1925)
Soraluze
-
Osaba atxilotu zutenekoa
Eugenio Zabala Olazabal (1933)
Tolosa
-
Errotak zigilatu
Arsenio Irazabalbeitia Araiztegi (1930)
Antzuola
-
Etxeko elikadura: estraperloko irina eta baratzeko produktuak
Luix Otxotorena Ollokiegi (1928)
Hernani
-
Estraperloagatik batzuetan isuna bai eta besteetan ez
Axun Atxaga Fernandez (1939) Maria Josefa Atxaga Fernandez (1926)
Urnieta
-
Baserrira joaten ziren jatera gose garaian
Arnaldo Bolumburu Inza (1933)
Eibar
-
Gerraostean eskean etortzen zitzaizkien
Garbiñe Siloniz Barrenkua (1935)
Ea
-
Gerrako kontuak; Irun sutan
Iñaxi Oruezabal Martiarena (1924)
Irun
-
Gerraosteko gosea
Eusebia Etxeberria Amiano (1920)
Gabiria