Gerraostean, janari urritasuna
Hizlaria(k): Martina Alava Zumalakarregi (1922) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Gerraosteko gosea eta errazionamendua. Berak ez zuen goserik pasatu. Denda utzi egin zuen amak. Estraperloarekin dirua egin zuten batzuek, baina ama ez zen zalea. Olioa falta zen: olio litroa hogei duro ordaindu zuen amak. Maskorrak eta arroz esnea jaten hasi zen jendea. Errazionamenduko ogia oso txarra zen, horia eta gogorra.
Informazio gehiago: Gerraostean, janari urritasuna
Ekonomia gerraostean
-
Jeneroa entregatu beharra eta estraperloa
Pantxi Sangroniz Mentxaka (1913)
Sondika
-
Eskola bukatu orduko lanera
Mertxe Larrarte Zuzaia (1933)
Hondarribia
-
Gerra ostean goseari aurre egiten
Maria Iruretagoiena Iturzaeta (1926)
Aia
-
Gerra ostea: miseria zegoeneko garaia
Juanito Unanue Aizpuru (1932)
Azpeitia
-
Goserik ez, baina gabezia bai
Mari Karmen Gerrikabeitia Garramiola (1929)
Etxebarria
-
Gerra ostean gosea pasatakoa
Joxe Mari Soroa Berrotaran (1932)
Usurbil
-
Estraperloan ibilitakoa
Juan Oiarzabal Abalia (1929)
Azpeitia
-
Oliorik ez eta irina ere gutxi
Benantzia Iraola Arruti (1923)
Donostia
-
Garia gerra ostean
Juana Garmendia Uzkudun (1924)
Errezil
-
Ahal bezala bizitzan aurrera egiten
Miren Garmendia Urzelaieta (1936)
Lezo