Gerraostean, janari urritasuna
Hizlaria(k): Martina Alava Zumalakarregi (1922) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Gerraosteko gosea eta errazionamendua. Berak ez zuen goserik pasatu. Denda utzi egin zuen amak. Estraperloarekin dirua egin zuten batzuek, baina ama ez zen zalea. Olioa falta zen: olio litroa hogei duro ordaindu zuen amak. Maskorrak eta arroz esnea jaten hasi zen jendea. Errazionamenduko ogia oso txarra zen, horia eta gogorra.
Informazio gehiago: Gerraostean, janari urritasuna
Ekonomia gerraostean
-
Militarren terrenoetan landatutakoa azokan saltzen zuten
Dionisio Amundarain Alegria (1922)
Ibarra
-
Baserritarrak ogia brusapean hartuta bazkaltzera feria egunean
Pepita Unzueta Iriondo (1922) Rosa Unzueta Iriondo (1919)
Elgoibar
-
Janaria, olioa eta estraperloa
Antonio Sarasola Imaz (1929)
Anoeta
-
Artoa eta irina
Kontxa Larrañaga Ezeiza (1929)
Azkoitia
-
Egurra eta ikatza; errazionamendua
Antxoni Etxarri Gereño (1932)
Pasaia
-
13 senitarteko etxean gose garaian
Jose Luis Mendizabal Yarzabal (1935) Patxi Mendizabal Yarzabal (1927)
Donostia
-
Ondarroan gosea sasoiko gizonak alde eginda zeudelako
Jesus Artetxe Malaxetxebarria (1928) Patxi Etxaburu Ajarrista (1929)
Ondarroa
-
Gauez erosketak eta banaketak egiten
Antonio Sarasola Imaz (1929)
Anoeta
-
Arto irina patatarekin nahastuta
Joxepa Goikoetxea Genua (1920)
Hondarribia
-
Aranoko errotara irin bila
Inaxio Aramendi Telletxea (1928)
Astigarraga