Gerraostean, janari urritasuna
Hizlaria(k): Martina Alava Zumalakarregi (1922) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Gerraosteko gosea eta errazionamendua. Berak ez zuen goserik pasatu. Denda utzi egin zuen amak. Estraperloarekin dirua egin zuten batzuek, baina ama ez zen zalea. Olioa falta zen: olio litroa hogei duro ordaindu zuen amak. Maskorrak eta arroz esnea jaten hasi zen jendea. Errazionamenduko ogia oso txarra zen, horia eta gogorra.
Informazio gehiago: Gerraostean, janari urritasuna
Ekonomia gerraostean
-
Gerra ostean nola moldatzen ziren janaria lortzeko
Simona Azpiroz Nazabal (1926)
Berastegi
-
Ama jan gabe gelditzen zen semeek jan zezaten
Mertxe Altuna Iruretagoiena (1945)
Lasarte-Oria
-
Amonak janaria ematen zien behar zutenei
Eulalia Ollokiegi Sarobe (1937)
Lasarte-Oria
-
Gose garaia; hilerokoa ere joan
Bitoriana Artola Agirre (1918)
Lezo
-
Arabarrak Ubideko errotara
Abelintxu Olano Olibares (1932)
Ubide
-
Etxeko jeneroa ezkutatu beharra
Maria Josefa Txurruka Egaña (1913)
Zarautz
-
Tabakoa estraperloan saltzen zuen
Jesusa Izagirre Esturo (1928)
Amorebieta-Etxano
-
Gaileten apurren zain
Joxe Mari Zuloaga Etxebeste (1932)
Errenteria
-
Kontrabandoa
Joxe Zabaleta Labandibar (1929)
Oiartzun
-
Garia entregatu behar
Juan Berezibar Garro (1934)
Arrasate