Gerraostean, janari urritasuna
Hizlaria(k): Martina Alava Zumalakarregi (1922) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Gerraosteko gosea eta errazionamendua. Berak ez zuen goserik pasatu. Denda utzi egin zuen amak. Estraperloarekin dirua egin zuten batzuek, baina ama ez zen zalea. Olioa falta zen: olio litroa hogei duro ordaindu zuen amak. Maskorrak eta arroz esnea jaten hasi zen jendea. Errazionamenduko ogia oso txarra zen, horia eta gogorra.
Informazio gehiago: Gerraostean, janari urritasuna
Ekonomia gerraostean
-
Errotak zigilatu egin zituzten
Luis Ondarra Larrañaga (1928)
Mendaro
-
Garraioan eta estraperloan
Karmen Odriozola Igartua (1930) Sabina Odriozola Igartua (1934)
Oñati
-
Bonbuluko errota; gerraosteko ogi beltza
Jabier Lazpiur Ibarra (1934)
Bergara
-
Anai-arraben lanbideak
Irene Salaberria Kortaberria (1940)
Lezo
-
Gari-jotzeko makinak
Luziana Biain Biain (1921)
Oñati
-
Errotara bizikletan
Pedro Eriz Arbulu (1925)
Elorrio
-
Gerra osteko ekonomia; errota "klandestinoak"
Carmelo Olano Segurola (1930) Ixabel Olano Segurola (1925)
Beasain
-
Amak ogia ekartzen zuen gona azpian
Iñaxi Urruzola Aranburu (1925)
Astigarraga
-
Errazionamendua eta txerrikiak
Felix Balzola Astarloa (1928)
Elgoibar
-
Garia eta artoa udaletxean entregatu behar
Isabel Aiarzaguena Aranzibia (1937)
Zaldibar