Errazionamendu bila dendetara
Hizlaria(k): Iñaki Alkiza Laskibar (1933) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Altzan ez zegoen dendarik. Errazionamendu bila bi dendatara joaten zen, Herrerara. Tabakoa. Arraina eta egurra ere berak eramaten zituzten etxera. Martuteneraino joaten ziren errotara, artoarekin, taloak egiteko.
Informazio gehiago: Errazionamendu bila dendetara
Ekonomia gerraostean
-
Almeja biltzen
Miren Garmendia Urzelaieta (1936)
Lezo
-
Etxean egindako sagardo kopurua "txaperuari" aitortu behar
Angel Osa Arrizabalaga (1922) Xanti Osa Arrizabalaga (1926)
Zumaia
-
Baserrian jateko faltarik ez
Migel Aldasoro Gonzalez (1930)
Donostia
-
Amonaren denda
Ixabelita Almandoz Almandoz (1930)
Astigarraga
-
Ehotzeko lizentzia eta estraperloan errotara
Anjel Elorza Beitia (1937)
Legutio
-
Gerra osteko gose garaia
Manuel Sorzabal Ugarte (1935)
Hondarribia
-
Errazionamendua Zeberion
Manuela Uriondo Ipiña (1922)
Zeberio
-
Kupoa entregatu beharra eta gosea
Agustin Agiriano Arenaza (1921)
Eskoriatza
-
Oporretara Ataungo baserrira
Maria Rosario Mujika Imaz (1934)
Ordizia
-
Errazionamendua, gosea, estraperloa...
Pilar Candina Elgezabal (1918)
Gernika-Lumo