Errazionamendu bila dendetara
Hizlaria(k): Iñaki Alkiza Laskibar (1933) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Altzan ez zegoen dendarik. Errazionamendu bila bi dendatara joaten zen, Herrerara. Tabakoa. Arraina eta egurra ere berak eramaten zituzten etxera. Martuteneraino joaten ziren errotara, artoarekin, taloak egiteko.
Informazio gehiago: Errazionamendu bila dendetara
Ekonomia gerraostean
-
Kontrabandoa: portutik herrira
Jabier Esnaola Akarreta (1939)
Pasaia
-
Errotara, artoarekin, gero taloa egiteko
Joxe Mari Urola Oiartzabal (1934)
Andoain
-
Kanpotarrak harrituta Hendaiako kontrabandoarekin
Andoni Etxarri (1943)
Hendaia
-
Tabako landareak
Xanti Iparragirre Perurena (1934)
Errenteria
-
Gose garaian herritik baserrietara jende asko joaten zen
Evaristo Alberdi Oruesagasti (1926) Maria Mugerza Arregi (1930)
Bergara
-
Estraperloko ibilerak
Jerardo Mondragon Garai (1927)
Arrasate
-
Amonaren denda
Ixabelita Almandoz Almandoz (1930)
Astigarraga
-
Estraperloa eta errazionamendua
Ramoni Goikoetxea Maiza (1920)
Donostia
-
Eskean eta lapurretan ibili beharra
Laurentzi Aretxabaleta Goikoetxea (1930)
Markina-Xemein
-
Jeneroa nola edo hala lortzeko moldatzen ziren
Joxepa Urkiola Rezola (1934)
Ordizia