Birramonak miñoia menderatu
Hizlaria(k): Mari Carmen Pagalday Garro (1930) Herria: Eskoriatza (Gipuzkoa)
Gose denboran litro bat oliori ematen zitzaion balioa. Errazionamenduko ogia ez zegoen jaterik. Estraperloa. Karmenen birramonak bere ahizparekin miñoia zuhaitz batera lotuta utzi zuenekoa.
Informazio gehiago: Birramonak miñoia menderatu
Ekonomia gerraostean
-
Goserik ez, gerraostean
Ramon Labaien Sansinenea (1928)
Donostia
-
Katilu forman egindako errazionamenduko ogia
Javier Aristi Aizpurua (1930)
Zestoa
-
Gerraostean, olioaren ordez esnegaina
Maria Lekuona Maioz (1926)
Hernani
-
Baserritarrei burla, baina gose garaian zer?
Beñardo Irastortza Amiano (1928)
Irun
-
Errazionamenduan bakoitzarentzako opil bat
Pedro Juan Akarregi Aboitiz (1921)
Lekeitio
-
Zuaznabarreko errotako amona
Maritxu Ibarguren Amondarain (1934)
Errenteria
-
Erregeen oparia: laranja eta goxokiak
Sabina Arruabarrena Oiarzabal (1928)
Astigarraga
-
Ogi-eskasia zenean, ogia izatearen balioa
Pakita Errasti Loiti (1931)
Urretxu
-
Oporretara Ataungo baserrira
Maria Rosario Mujika Imaz (1934)
Ordizia
-
Haziendarekin kontrabandoan
Erramun Irazu Apezetxea (1926)
Oiartzun