Behar handiko garaietan, katua asko jaten zen
Hizlaria(k): Fernantxo Intxaurrandieta Aizpurua (1947) Herria: Lezo (Gipuzkoa)
Jaizkibeleko destakamendura joandakoak ezagutu zituen, laranja azalak ere jateko prest, bera katua jandakoa da eta untxia bezalakoa dela dio.
Informazio gehiago: Behar handiko garaietan, katua asko jaten zen
Ekonomia gerraostean
-
Errazionamenduarekin ogi gutxi
Ana Etxaide Itarte (1936)
Donostia
-
Gerran ogia falta ez; gerra ostean bai, ordea
Benito Aranburu Gaztañaga (1923)
Usurbil
-
Ama jan gabe gelditzen zen semeek jan zezaten
Mertxe Altuna Iruretagoiena (1945)
Lasarte-Oria
-
Garia entregatu behar
Juan Berezibar Garro (1934)
Arrasate
-
Estraperlo garaia (2)
Mila Gorostegi Alberdi (1936)
Azkoitia
-
Gerraostean ogi beltza eta errazionamendua
Juan Arrieta Martinez (1924)
Markina-Xemein
-
Hildako txerri bat ekarri zuten estraperloan Arabatik
Manuel Galarraga Aldai (1924)
Soraluze
-
Gerraostean garia entregatu behar
Migel Iturrate Arriortua (1923)
Dima
-
Errazionamenduaren neurrira
Begoña Lizaso Eizmendi (1922)
Errenteria
-
Soldadutzan ardoa eta kakahueteak
2016 Adineko anoetarren testigantzak ()
Anoeta