Behar handiko garaietan, katua asko jaten zen
Hizlaria(k): Fernantxo Intxaurrandieta Aizpurua (1947) Herria: Lezo (Gipuzkoa)
Jaizkibeleko destakamendura joandakoak ezagutu zituen, laranja azalak ere jateko prest, bera katua jandakoa da eta untxia bezalakoa dela dio.
Informazio gehiago: Behar handiko garaietan, katua asko jaten zen
Ekonomia gerraostean
-
Errazionamendu garaia
Ascension Arregi Leturiaga (1916)
Oñati
-
Aitaren jaiotetxea estraperlo etxea
Maritxu Barrutia Totorikaguena (1920)
Markina-Xemein
-
Burgostik ogia ekartzen
Iñaki Larrañaga Vitoriano (1915)
Aramaio
-
Irundik Lesakarako bidea
Ramon Irastorza Artola (1927)
Irun
-
Gerraostean, olioaren ordez esnegaina
Maria Lekuona Maioz (1926)
Hernani
-
Errazionamenduko olioa jasotzean, purrustadak
Migel Ansa Goenaga (1937)
Andoain
-
Gerraoasteko errazionamendua; horman zuloa, uzta gordetzeko
Maria Iztueta Altuna (1931)
Baliarrain
-
Ezkonduta ere plazara; gerra ondoko kontrolak
Maitere Azpiolea Olarra (1926)
Hernani
-
Errota motak
Florentino Lamariano Agirre (1933)
Antzuola
-
Jana lortzeko komeriak gerra denboran eta ostean
Fidel Izarra Larrea (1926)
Ermua