Behar handiko garaietan, katua asko jaten zen
Hizlaria(k): Fernantxo Intxaurrandieta Aizpurua (1947) Herria: Lezo (Gipuzkoa)
Jaizkibeleko destakamendura joandakoak ezagutu zituen, laranja azalak ere jateko prest, bera katua jandakoa da eta untxia bezalakoa dela dio.
Informazio gehiago: Behar handiko garaietan, katua asko jaten zen
Ekonomia gerraostean
-
Potajeko zomorroak
Maritxu Uria Eizagirre (1937)
Zarautz
-
VESPA (Villaverde Estraperlea Sin Pagar Aduanas)
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar
-
Morroi eta neskameak etxean
Kepa Mondragon Jauregi (1934)
Aramaio
-
Gerra ostean goseari aurre egiten
Maria Iruretagoiena Iturzaeta (1926)
Aia
-
"Tren txiki"ak salbatu zuen Andoain
Joxe Forcada Arrieta (1930)
Andoain
-
Kanpotarrak harrituta Hendaiako kontrabandoarekin
Andoni Etxarri (1943)
Hendaia
-
Estraperloko kontuak eta "guardavino"-ak
Pedro Mari Illarreta Peñagarikano (1937)
Donostia
-
Errazionamendua; lehengo luxuak
Maria Piedad Lopez Ferrera (1926)
Berrobi
-
Errazionamendua gerraostean
Angela Alberdi Arrillaga (1936) Antonina Alberdi Arrillaga (1925)
Donostia
-
Etxean ez, baina Donostian gosea ezagutu zuen
Joxe Mari Faus Iurrita (1934)
Ordizia