Behar handiko garaietan, katua asko jaten zen
Hizlaria(k): Fernantxo Intxaurrandieta Aizpurua (1947) Herria: Lezo (Gipuzkoa)
Jaizkibeleko destakamendura joandakoak ezagutu zituen, laranja azalak ere jateko prest, bera katua jandakoa da eta untxia bezalakoa dela dio.
Informazio gehiago: Behar handiko garaietan, katua asko jaten zen
Ekonomia gerraostean
-
Errazionamendu garaian, babak marmitean ezkutatuta
Angel Osa Arrizabalaga (1922) Xanti Osa Arrizabalaga (1926)
Zumaia
-
Errotara, artoarekin, gero taloa egiteko
Joxe Mari Urola Oiartzabal (1934)
Andoain
-
Txerriak hazten gose denboran
Antoni Zulueta Urdengarai (1927) Juanita Zulueta Urdengarai (1929)
Bermeo
-
Zuaznabarreko errotako amona
Maritxu Ibarguren Amondarain (1934)
Errenteria
-
Ezkontza egunean Guardi Zibilaren bisita
Maria Larrañaga Orbea (1921)
Antzuola
-
Eskale ugari
Joxe Mari Iraola Olano (1929)
Tolosa
-
Etxeko jeneroa ezkutatu beharra
Maria Josefa Txurruka Egaña (1913)
Zarautz
-
Estraperloa eta errazionamendua
Joxe Mari Aristi Garate (1930)
Azpeitia
-
Galdutako esnea edan
Felix Ajuria Belar (1924)
Arrasate
-
Estraperloko ibilerak
Jerardo Mondragon Garai (1927)
Arrasate