Behar handiko garaietan, katua asko jaten zen
Hizlaria(k): Fernantxo Intxaurrandieta Aizpurua (1947) Herria: Lezo (Gipuzkoa)
Jaizkibeleko destakamendura joandakoak ezagutu zituen, laranja azalak ere jateko prest, bera katua jandakoa da eta untxia bezalakoa dela dio.
Informazio gehiago: Behar handiko garaietan, katua asko jaten zen
Ekonomia gerraostean
-
Errazionamenduko janaria jasotzeko lekuak eta ilarak
Joxe Goñi Urreaga (1928)
Astigarraga
-
Karabineroek harrapatu, egurtu eta jenero guztia kendu
Leon Arambel (1932)
Aldude
-
1950. urtera bitarteko gosea
Felix Eskisabel Zurutuza (1929)
Ataun
-
Ganadua ez, baina babarrun zakuak ezkutuan
Julio Zabaleta Yarza (1933) Natividad Zabaleta Yarza (1936)
Legazpi
-
Errazionamendua
Joana Iraola Uranga (1924)
Tolosa
-
Gerra-ostean kaletarrak baserrira lanera janari truke
Carmelo Olano Segurola (1930) Ixabel Olano Segurola (1925)
Beasain
-
Potajeko zomorroak
Maritxu Uria Eizagirre (1937)
Zarautz
-
Taloa eta ogiarekin salbu
Joxe Mari Esnaola Garmendia (1930)
Azpeitia
-
Gerrako eta gerra osteko gosea
Juan Oiarzabal Abalia (1929)
Azpeitia
-
Galdutako esnea edan
Felix Ajuria Belar (1924)
Arrasate