Baserriko otorduak
Hizlaria(k): Maria Luisa Arzallus Mitxelena (1940) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Eguneko otordua. Goizean esne-zopak, hamaiketakorik ez. Merienda, txokolatea eta ogia. Ogi beltza eta zuria. Taloa. Baserritar gutxi zebilen Antiguako lantegietan lanean. Amak esnea eta berdura Benta Berriko denda batera eramaten zituen. Tranbia.
Informazio gehiago: Baserriko otorduak
Ekonomia gerraostean
-
Maindireak garbitzen
Inocencia Markotegi Razkin (1931)
Etxarri Aranatz
-
Sindikatuaren kexa
Juli Bedia Iriarte (1919)
Arrasate
-
Estraperloko kontuak
Enriketa Aranburu Garaiar (1926)
Hernani
-
Ezkon-bidaian, Bilbora
Maria Larrañaga Orbea (1921)
Antzuola
-
Baserrian eginiko ogia eta errazionamendua
Rosario Aztiria Plazaola (1939)
Legazpi
-
Paretako karea zupatzetik korrokoi osoa janda asetzera
Mari Kruz Urkizu Sarasua (1932)
Lezo
-
Soldadutzan estraperloan
Pedro Mari Lizarazu Garmendia (1925)
Donostia
-
Baserriari esker, goserik ez
Micaela Sasiain Ormazabal (1929)
Lasarte-Oria
-
Soldadutzan hildakoak
Joxe Mari Mitxelena Gelbentzu (1925)
Oiartzun
-
Gosea
Miren Zarraga Pagola (1932)
Andoain