Baserriko otorduak
Hizlaria(k): Maria Luisa Arzallus Mitxelena (1940) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Eguneko otordua. Goizean esne-zopak, hamaiketakorik ez. Merienda, txokolatea eta ogia. Ogi beltza eta zuria. Taloa. Baserritar gutxi zebilen Antiguako lantegietan lanean. Amak esnea eta berdura Benta Berriko denda batera eramaten zituen. Tranbia.
Informazio gehiago: Baserriko otorduak
Ekonomia gerraostean
-
Txerria hiltzea; diru-aldaketak
Elias Atutxa Orobiobasterra (1920)
Amorebieta-Etxano
-
Gari bila Arabara
Kandido Aizpeolea Muñoa (1920)
Zerain
-
Irin-zakuak trenetik bota inork ez konfiskatzeko
Anixeta Gereñu Odria (1922)
Legazpi
-
Gerra ostean, errotara gauez
Felipe Aiastui Galdos (1925)
Oñati
-
Gose denborako bihurrikeriak
Fidel Izarra Larrea (1926)
Ermua
-
Garbigailuaren barruan egiten zuten esnea, herrian banatzeko
Carmen Apellaniz Aizpitarte (1931)
Eibar
-
Tabako errazionamendua
Leandro Iraeta Elgarresta (1928)
Zumarraga
-
Errazionamendua eta estraperloa; guardia zibilak
Mertxe Aizpurua Zeberio (1925) Joxe Torregarai Gorostidi (1937)
Usurbil
-
Makinak kontrabandoan
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar
-
Errazionamenduko ogia
Teresa Arregi ()
Amasa-Villabona