Baserriko otorduak
Hizlaria(k): Maria Luisa Arzallus Mitxelena (1940) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Eguneko otordua. Goizean esne-zopak, hamaiketakorik ez. Merienda, txokolatea eta ogia. Ogi beltza eta zuria. Taloa. Baserritar gutxi zebilen Antiguako lantegietan lanean. Amak esnea eta berdura Benta Berriko denda batera eramaten zituen. Tranbia.
Informazio gehiago: Baserriko otorduak
Ekonomia gerraostean
-
Gerraostean, janari urritasuna
Martina Alava Zumalakarregi (1922)
Donostia
-
Errazionamendu garaiko sistemaren kontraesanak
Eusebio Areizaga Beain (1935)
Urretxu
-
Guardia zibilak eta etxe-ordeko gari-zakuak
Luzia Larraza Aramendi (1934)
Urretxu
-
Morokiloa
Maria Dolores Arruabarrena Arruti (1935)
Andoain
-
Kontrabandoa eta gero, fabrikara
Jose Julian Garciarena Arregi (1929)
Berastegi
-
Gerraostean, soldadutza eta gosea
Txomin Aranburu Artano (1922)
Andoain
-
Gosetea eta estraperloa
Joana Iraola Uranga (1924)
Tolosa
-
Nafarroara patata bila
Felix Eskisabel Zurutuza (1929)
Ataun
-
Errazionamendu garaiko jatekoa eta kapritxoak
Nati Garmendia Ubillos (1929)
Urnieta
-
Errazionamendua eta eskasia
Jose Mari Arbelaitz Arozena (1932)
Hondarribia