Baserriko otorduak
Hizlaria(k): Maria Luisa Arzallus Mitxelena (1940) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Eguneko otordua. Goizean esne-zopak, hamaiketakorik ez. Merienda, txokolatea eta ogia. Ogi beltza eta zuria. Taloa. Baserritar gutxi zebilen Antiguako lantegietan lanean. Amak esnea eta berdura Benta Berriko denda batera eramaten zituen. Tranbia.
Informazio gehiago: Baserriko otorduak
Ekonomia gerraostean
- 
					
					
					
Jana bai, baina aukeran ez
Ramoni Legorburu Etxebeste (1933)
Pasaia
 - 
					
					
					
					
					
					Laguntzarik gabe, industriarik ez
					Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar
 - 
					
					
					
Telefonoz jaso estraperloarako abisua
Maria Dolores Maiza Artola (1937)
Tolosa
 - 
					
					
					
					
					
					Errotari iruzurgilea 
					Pedro Karetxe Urrejola (1930)
Aramaio
 - 
					
					
					
Koltxoiak egiteko tela
Txomin Apoita Zubizarreta (1924) Maria Irusta Mallea (1928)
Munitibar-Arbatzegi-Gerrikaitz
 - 
					
					
					
Gerraostean etxeko gaiak udaletxean entregatu behar
Txomin Ibarluzea Garro (1929)
Etxebarria
 - 
					
					
					
					
					
					Kaletik tripa-truke lanera etorritakoak
					Pedro Agiriano Urrutia (1932)
Arrasate
 - 
					
					
					
Elantxoben bagenuen zer jan
Luzia Altonaga Zallo (1925)
Bermeo
 - 
					
					
					
					
					
					Gerraostean gosea
					Domingo Bernas Eguren (1922)
Atxondo
 - 
					
					
					
					
					
					Ogia garesti gerra osteko gosetean
					Asuncion Leibar Kortabarria (1924) Arantxa Olabe Leibar (1947)
Arrasate
 


