Baserriko otorduak
Hizlaria(k): Maria Luisa Arzallus Mitxelena (1940) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Eguneko otordua. Goizean esne-zopak, hamaiketakorik ez. Merienda, txokolatea eta ogia. Ogi beltza eta zuria. Taloa. Baserritar gutxi zebilen Antiguako lantegietan lanean. Amak esnea eta berdura Benta Berriko denda batera eramaten zituen. Tranbia.
Informazio gehiago: Baserriko otorduak
Ekonomia gerraostean
-
Olio litroa 100 pezeta
Jesus Zearreta Etxabe (1926)
Amorebieta-Etxano
-
Errazionamendu garaia
Ascension Arregi Leturiaga (1916)
Oñati
-
Gose garaian goserik ez zuen pasa
Josean Lopez Lauzirika (1934)
Amorebieta-Etxano
-
Gose handia pasa zuten
Pepi Astigarraga Urkola (1932)
Lasarte-Oria
-
Esne-terrinan okela eta indaba ezkutatu
Luis Iturregi Uribarri (1934)
Bermeo
-
Bonbuluko errota; gerraosteko ogi beltza
Jabier Lazpiur Ibarra (1934)
Bergara
-
Gerraosteko gosetea
Pedro Urretagoiena Murgiondo (1924)
Ordizia
-
Gerra ondorena eta errazionamendua
Miren Garmendia Urzelaieta (1936)
Lezo
-
Estraperloa eta ogia
Lucas Lasa Burumendi (1932)
Alegia
-
"Lezoko jendea Pasaiako portura txaketarekin"
Jose Krutx Izulain Olaizola (1943)
Lezo