Baserriko otorduak
Hizlaria(k): Maria Luisa Arzallus Mitxelena (1940) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Eguneko otordua. Goizean esne-zopak, hamaiketakorik ez. Merienda, txokolatea eta ogia. Ogi beltza eta zuria. Taloa. Baserritar gutxi zebilen Antiguako lantegietan lanean. Amak esnea eta berdura Benta Berriko denda batera eramaten zituen. Tranbia.
Informazio gehiago: Baserriko otorduak
Ekonomia gerraostean
-
Karabineroak kontrabandoa zaintzen
Begoña Ansotegi Txakartegi (1928)
Lekeitio
-
Morokilak eta taloak
Tomas Alkorta Barruetabeña (1937)
Mutriku
-
Gerra garaiko inauteriak
Xabier Garikano Solabarrieta (1931)
Tolosa
-
Gerra ostean goserik ez
Miren Lorea Lasa Aranburu (1930) Lorenzo Zabala Suinaga (1927)
Eibar
-
Baserriko jeneroa nahikoa ez zenean, estraperlora jo behar
Eusebio Areizaga Beain (1935)
Urretxu
-
Kontrabando lanetan
Laxaro Iparragirre Perurena (1929)
Errenteria
-
Errazionamendua eta estraperloa
Luisa Otero Atorrasagasti (1920) Anttoni Segurola Egia (1919) Claudia Sein Legorburu (1919)
Pasaia
-
Gerraosteko gosea
Joxepa Arrillaga Mendiluze (1922)
Donostia
-
Errotak itxita zeudenean, ezkutuan joan behar
Joxe Torregarai Gorostidi (1937)
Usurbil
-
Errota motak
Florentino Lamariano Agirre (1933)
Antzuola