Baserriko otorduak
Hizlaria(k): Maria Luisa Arzallus Mitxelena (1940) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Eguneko otordua. Goizean esne-zopak, hamaiketakorik ez. Merienda, txokolatea eta ogia. Ogi beltza eta zuria. Taloa. Baserritar gutxi zebilen Antiguako lantegietan lanean. Amak esnea eta berdura Benta Berriko denda batera eramaten zituen. Tranbia.
Informazio gehiago: Baserriko otorduak
Ekonomia gerraostean
-
Gerraosteko egoera: gosea, baina janaririk ez
Inaxio Aramendi Telletxea (1928)
Astigarraga
-
Errazionamendua
Margarita Maiza Auzmendi (1938) Jose Mari Razkin Agirre (1932)
Etxarri Aranatz
-
Patata esandako tasatik gora saltzearren udaletik abisua
Maria Urizar Murua (1919)
Soraluze
-
Miserian hazitakoa, baina inbidiarik ez
Angeles Arozena Larrañaga (1928)
Zumaia
-
Gerraostean etxeko gaiak udaletxean entregatu behar
Txomin Ibarluzea Garro (1929)
Etxebarria
-
Irin-zakuak trenetik bota inork ez konfiskatzeko
Anixeta Gereñu Odria (1922)
Legazpi
-
Indabak salduz gero, isuna
Rufina Abaitua Bilbao (1928)
Mendata
-
Marinelak eskean baserrietan
Inazio San Migel Sorazu (1927)
Mutriku
-
Senideen elkartasuna
Juana Okina Zeziaga (1922)
Arrasate
-
Erakusketak jendearengan izan dezakeen eragina
Erramun Manterola Galdona (1915)
Zumaia


