Baserriko otorduak
Hizlaria(k): Maria Luisa Arzallus Mitxelena (1940) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Eguneko otordua. Goizean esne-zopak, hamaiketakorik ez. Merienda, txokolatea eta ogia. Ogi beltza eta zuria. Taloa. Baserritar gutxi zebilen Antiguako lantegietan lanean. Amak esnea eta berdura Benta Berriko denda batera eramaten zituen. Tranbia.
Informazio gehiago: Baserriko otorduak
Ekonomia gerraostean
-
Gerraostean goserik pasa ez
Raimunda Basurto Lazkano (1921) Agustina Garmendia Lazkano (1921) Jesusita Manterola Larrañaga (1922)
Getaria
-
Kupoarekin udaletxeak tranpa egiten zuen
Pepa Bikandi Ibarretxebea (1922)
Amorebieta-Etxano
-
Gerra osteko gosea eta eskasia
Josepa Espilla Sololuze (1922)
Etxebarria
-
Errazionamendurako txanda egitera
Mariani Izaskun Estanga Uriarte (1933)
Tolosa
-
Errazonamendua jasotzen
2015 Adineko anoetarren testigantzak ()
Anoeta
-
Gerraostean, hutsetik hasi behar
Rosa Sistiaga Iparragirre (1950)
Pasaia
-
12 urtetatik txanponen bilduma egiten
Lorenzo Laskurain Gabilondo (1931)
Bergara
-
Anai-arrebak sakabanatuta jate aldera
Antonia Ormaetxea Narbaiza (1927)
Ermua
-
Errotako lana irinetan ordaintzen zen
Bernarda Arizmendiarrieta Ojanguren (1925)
Elgeta
-
Lantzean 8-9 ogi egiten zituzten, aste osorako
Aulesti