Gerraosteko jatekoak
Hizlaria(k): Isabel Etxanobe Oteiza (1926) Herria: Mañaria (Bizkaia)
Baserrian ez zuten goserik ezagutu. Taloa, morokila, porru-patatak... izaten zituzten, ez zuten non aukeratu, baina faltan ez.
Informazio gehiago: Gerraosteko jatekoak
Ekonomia gerraostean
-
Gerrako eta gerra osteko gosea
Juan Oiarzabal Abalia (1929)
Azpeitia
-
Umetako denbora-pasa: animaliak
Joxe Mari Soroa Berrotaran (1932)
Usurbil
-
Gerra ostean txerria ezkutuan hazi, hil eta gorde
Laura Arrizabalaga Zarraonaindia (1929)
Ibarrangelu
-
3. mailako hileta
Xanti Iparragirre Perurena (1934)
Errenteria
-
Gerra denboran goserik ez
Iñaki Ormazabal Garmendia (1927)
Ordizia
-
Beharrezko gauzetarako dirurik ez
Miren Aldekoa Gorospe (1932)
Mañaria
-
Miserian hazitakoa, baina inbidiarik ez
Angeles Arozena Larrañaga (1928)
Zumaia
-
Estraperloa eta ogi gogorra, baina goserik ez
Katalin Atxurra Alegria (1926) Teresa Erkiaga Korta (1927)
Lekeitio
-
Kupoa entregatu behar zeneko komeriak
Elena Etxebeste Martiarena (1931)
Pasaia
-
Sukaldaritza modernoa? Garai batean, betiko janaria bizitzeko modu bakarra
Joxepatxo Artola Zuloaga (1932)
Lezo