Gerraosteko jatekoak
Hizlaria(k): Isabel Etxanobe Oteiza (1926) Herria: Mañaria (Bizkaia)
Baserrian ez zuten goserik ezagutu. Taloa, morokila, porru-patatak... izaten zituzten, ez zuten non aukeratu, baina faltan ez.
Informazio gehiago: Gerraosteko jatekoak
Ekonomia gerraostean
-
Astoaren azpian, ezkutalekua
Florentino Lamariano Agirre (1933)
Antzuola
-
Yeregi lantegian lanean
Faustino Urbieta Zinkunegi (1924)
Zumaia
-
Itsasoan aurkitutako gomekin eta koipearekin itxuratu herria gose denbora
Anita Larrauri Anasagasti (1931)
Bermeo
-
Paretan zuloa, paketeak gordetzeko
Fermin Larrarte Zuzaia (1927)
Hondarribia
-
Morroi eta neskameak etxean
Kepa Mondragon Jauregi (1934)
Aramaio
-
Anaia txirlak biltzen
Libe Garbizu Irazu (1936)
Pasaia
-
Faroleroak, serenoak eta guardak
Felix Durandegi Lazkano (1937)
Donostia
-
Gerra garaiko eta gerra osteko otorduak
Juanita Getaria San Pedro (1927)
Errenteria
-
Baserriko jeneroa nahikoa ez zenean, estraperlora jo behar
Eusebio Areizaga Beain (1935)
Urretxu
-
Errazionamendu garaian lanean, kanpoan eta etxean
Enkarna Elosegi Benito (1922)
Zarautz