Gerraosteko otorduak
Hizlaria(k): Sabino Auzmendi Arratibel (1926) Herria: Ataun (Gipuzkoa)
Gerraostean, baserrietan, ogia jateko irina bazeukaten; baina kalean okerrago pasa zuten. Orduko otorduei buruz hitz egiten du.
Informazio gehiago: Gerraosteko otorduak
Ekonomia gerraostean
-
Umetako denbora-pasa: animaliak
Joxe Mari Soroa Berrotaran (1932)
Usurbil
-
"Baba txikia" estraperloan
Pedro Armendariz Imaz (1925)
Ordizia
-
Bernarda estraperlista
Anastasia Ormaetxea Ormaetxea (1927)
Bermeo
-
Txerriak eta oiloak nola hazi
Lucas Lasa Burumendi (1932)
Alegia
-
Estraperloko olioa eta ogi zuria
Pedro Mari Illarreta Peñagarikano (1937)
Donostia
-
1950. urtera bitarteko gosea
Felix Eskisabel Zurutuza (1929)
Ataun
-
Bueltan senarrak lanik ezin bilatu
Valentina Yeregi Inza (1915)
Lasarte-Oria
-
Kupoa bete ezinda
Baxili Txintxurreta Goenaga (1922)
Oñati
-
Itzulera gogorra: denean eskasia
Jon Lasuen Goikolea (1921)
Otxandio
-
"Kontrabandisten badia", arroketan
Fermin Larrarte Zuzaia (1927)
Hondarribia