Gerraosteko otorduak
Hizlaria(k): Sabino Auzmendi Arratibel (1926) Herria: Ataun (Gipuzkoa)
Gerraostean, baserrietan, ogia jateko irina bazeukaten; baina kalean okerrago pasa zuten. Orduko otorduei buruz hitz egiten du.
Informazio gehiago: Gerraosteko otorduak
Ekonomia gerraostean
-
Errazionamendu garaiko janaria eta xaboia
Laureano Telleria Ordozgoiti (1935)
Segura
-
Kontrabandoko angulak
Fermin Larrarte Zuzaia (1927)
Hondarribia
-
Irin-fabrikan kopuru mugatua; ezkutuan errotetara
Agustin Guenaga Zelaia (1931) Maribel Guenaga Zelaia (1941) Jesusa Urkidi Arejitabelaustegi (1935)
Etxebarria
-
Errotak eta ogi egitea
Manoli Olaizola Alkorta (1917)
Zarautz
-
Gerra sasoian Mallabira ihesi
Agustina Askasibar Lauzirika (1929)
Eibar
-
Txapela, alpargata eta zakua nagusiki Azkoitiko industrian
Jacinta Garmendia Artetxe (1914)
Azkoitia
-
Gerraosteko gosea Errotabarrira joandakoan amaitu
Imanol Oruemazaga Baseta (1931)
Berriz
-
Gerra ostean seboa eta patata
Martzial Goenaga Gorriti (1925)
Usurbil
-
Garia simaur azpian gordeta
Justina Jauregi Lizarralde (1932)
Zumarraga
-
Artoa, garia eta abar udaletxean entregatu behar
Fernando San Sebastian Esnaola (1933)
Urnieta