Gerraosteko otorduak
Hizlaria(k): Sabino Auzmendi Arratibel (1926) Herria: Ataun (Gipuzkoa)
Gerraostean, baserrietan, ogia jateko irina bazeukaten; baina kalean okerrago pasa zuten. Orduko otorduei buruz hitz egiten du.
Informazio gehiago: Gerraosteko otorduak
Ekonomia gerraostean
-
Urte latzak
Sabin Osoro Unzueta (1922)
Elgoibar
-
Udareak lapurtzen
Joxe Mari Zuloaga Etxebeste (1932)
Errenteria
-
Gerra osteko gosea ez du gogoan
Jose Luis Madinabeitia Uriarte (1941)
Oñati
-
Gose zirenei jeneroa eman behar
Emilio Ibinagagoitia Zabala (1928) Jazinta Sasiain Aiestaran (1934)
Bermeo
-
Simaurra sororako
Klaudio Jaio Onaindia (1937)
Ziortza-Bolibar
-
Artoa Oromiñoko errotara
Elias Atutxa Orobiobasterra (1920)
Amorebieta-Etxano
-
Errazionamendu kartila
Roxita Azurza Insausti (1922)
Donostia
-
Txirlak prestatzeko, sardinen latetako olioa
Reme Gaztelumendi Goikoetxea (1925)
Pasaia
-
Gerraosteko gosea
Iñaki Murua Arregi (1926)
Zarautz
-
Ogi ona saldu eta txarra jan
Nikolas Gardoki Mazmela (1938)
Aramaio


