Gerraosteko otorduak
Hizlaria(k): Sabino Auzmendi Arratibel (1926) Herria: Ataun (Gipuzkoa)
Gerraostean, baserrietan, ogia jateko irina bazeukaten; baina kalean okerrago pasa zuten. Orduko otorduei buruz hitz egiten du.
Informazio gehiago: Gerraosteko otorduak
Ekonomia gerraostean
-
Estraperlo garaia
Imanol Garaigordobil Berriozabal (1932)
Legutio
-
Anai-arraben lanbideak
Irene Salaberria Kortaberria (1940)
Lezo
-
Baserritarrei erosten zizkieten produktuak
Jose Mari Madariaga Sierra-Sesumaga (1933)
Durango
-
Gabarrarekin hondar bila eta kontrabandoan
Juanito Gonzalez Camio (1934)
Hondarribia
-
Bezeroekin gertuko harremana II: baserritarrak
Maribi Arregi Zufiria (1943)
Oñati
-
Ogia, etxean egindakoa
Rufina Oiarbide Garmendia (1924)
Baliarrain
-
Garia entregatu, baina banatu ez
Joxe Torregarai Gorostidi (1937) Iñaki Urkia Urdanpileta (1935)
Usurbil
-
Koipeztatzaile, kontrabando garaian
Joxe Goñi Urreaga (1928)
Astigarraga
-
Estraperloaren garaiko anekdota
Laureano Telleria Ordozgoiti (1935)
Segura
-
Gerraostean, dena lurpean gordeta
Maria Lekuona Maioz (1926)
Hernani