Errazionamendua eta txerrikiak
Hizlaria(k): Felix Balzola Astarloa (1928) Herria: Elgoibar (Gipuzkoa)
Olioa, tabakoa, ogia... errazionamenduan zeuden. Urtean, bi txerri ahazten zituzten: bata, etxerako; bestea, saltzeko. Olioa urri izaten zen, eta urdaia erabiltzen zuten jakiak prestatzeko.
Informazio gehiago: Errazionamendua eta txerrikiak
Ekonomia gerraostean
-
'Auxilio sozial', 'gota de leche' eta Gurutze Gorria
Mariani Izaskun Estanga Uriarte (1933)
Tolosa
-
Gerrako eta gerra osteko gosea
Juan Oiarzabal Abalia (1929)
Azpeitia
-
14 urterekin bankura lanera
Manuel Galarraga Aldai (1924)
Soraluze
-
Seminarioan jatekoa urri
Joanito Dorronsoro Goikoetxea (1936)
Zumaia
-
Gerrasosteko industria Eibarren
Aurora Bascaran Martínez (1933)
Eibar
-
Olioa, gutxi eta garesti
Pilar Tolosa Amondarain (1935)
Amasa-Villabona
-
Bezeroekin gertuko harremana II: baserritarrak
Maribi Arregi Zufiria (1943)
Oñati
-
Gerraosteko miseria
Luis Asla Altonaga (1925)
Arrieta
-
Kaletik jateko bila baserrira
Jesus Zearreta Etxabe (1926)
Amorebieta-Etxano
-
Trini bizilaguna eta Gabino harakina
Miren Zarraga Pagola (1932)
Andoain