Errazionamendua eta txerrikiak
Hizlaria(k): Felix Balzola Astarloa (1928) Herria: Elgoibar (Gipuzkoa)
Olioa, tabakoa, ogia... errazionamenduan zeuden. Urtean, bi txerri ahazten zituzten: bata, etxerako; bestea, saltzeko. Olioa urri izaten zen, eta urdaia erabiltzen zuten jakiak prestatzeko.
Informazio gehiago: Errazionamendua eta txerrikiak
Ekonomia gerraostean
-
Gerraostean goserik ez
Maria Arregi Idigoras (1922)
Oñati
-
Salcedo tailerretatik soinekoak egitera Iparraldera
Andoni Etxarri (1943)
Hendaia
-
Gerra ostean gosea pasatakoa
Joxe Mari Soroa Berrotaran (1932)
Usurbil
-
Estraperlo garaia (2)
Mila Gorostegi Alberdi (1936)
Azkoitia
-
Goserik ez, baina nahi beste ere ez
Pedro Mari Illarreta Peñagarikano (1937)
Donostia
-
Errazionamendu garaiko janaria eta xaboia
Laureano Telleria Ordozgoiti (1935)
Segura
-
Jaunartze egunean, ogi zuria
Xanti Iparragirre Perurena (1934)
Errenteria
-
Errotak itxita egon zireneko trikimailuak
Pakita Errasti Loiti (1931)
Urretxu
-
Arraina baserriko gauzen truke
Pilar Araukua Andikoetxea (1933) Mari Azkarate Araukua (1924)
Bermeo
-
Garagar kafea
Abelintxu Olano Olibares (1932)
Ubide