Errazionamendua eta txerrikiak
Hizlaria(k): Felix Balzola Astarloa (1928) Herria: Elgoibar (Gipuzkoa)
Olioa, tabakoa, ogia... errazionamenduan zeuden. Urtean, bi txerri ahazten zituzten: bata, etxerako; bestea, saltzeko. Olioa urri izaten zen, eta urdaia erabiltzen zuten jakiak prestatzeko.
Informazio gehiago: Errazionamendua eta txerrikiak
Ekonomia gerraostean
-
Lantzean 8-9 ogi egiten zituzten, aste osorako
Aulesti
-
Gerra garaian jenero ugari kendu zieten; errazionamendua
Sebastiana Atorrasagasti Arana (1921)
Elgeta
-
Morokiloa
Maria Dolores Arruabarrena Arruti (1935)
Andoain
-
Ekonomato militarra
Patxi Mugerza (1936)
Donostia
-
Txirlak, almejak, muskuiluak eta angulak
Lourdes Sorondo Iriazabal (1931)
Hondarribia
-
Elizara eta herrira jeneroa entregatu behar
Mari Erezuma Elorriaga (1921)
Bermeo
-
Txerria isilean hil behar
Jose Ezenarro Isasti (1924) Maria Gurrutxaga Gartxotenea (1929)
Getaria
-
Angulen kontrabandoan: 15 kilo sabelaldean
Maria Goikoetxea Kanpandegi (1927)
Hondarribia
-
Garia entregatu beharra
Anbrosio Abasolo Beloki (1928)
Eskoriatza
-
Errazionamendua
Bautista Barandalla Beltza (1933)
Etxarri Aranatz