Errazionamendua eta txerrikiak
Hizlaria(k): Felix Balzola Astarloa (1928) Herria: Elgoibar (Gipuzkoa)
Olioa, tabakoa, ogia... errazionamenduan zeuden. Urtean, bi txerri ahazten zituzten: bata, etxerako; bestea, saltzeko. Olioa urri izaten zen, eta urdaia erabiltzen zuten jakiak prestatzeko.
Informazio gehiago: Errazionamendua eta txerrikiak
Ekonomia gerraostean
-
Errotak itxita egon zirenekoa
Facundo Garai Txintxurreta (1931)
Arrasate
-
Ogia egiten hasi zirenekoa
Juana Lasa Jauregi (1929)
Tolosa
-
Haizea txarra txerriarentzat
Teresa Aresti Izagirre (1924)
Amorebieta-Etxano
-
Estraperloa
Katalina Tabar Juanche ()
Etxarri Aranatz
-
Gerra ondorena eta errazionamendua
Miren Garmendia Urzelaieta (1936)
Lezo
-
Soldaduek jatekoa kentzen zieten
Iñaxi Imaz Etxeberria (1932)
Hernani
-
Olioa txitxarroaren tripekin
Pedro Juan Akarregi Aboitiz (1921)
Lekeitio
-
Gerra ostean janaria lortzeko ezkutuan ibili behar
Pako Lizarraga Peña (1935)
Hondarribia
-
Ezkontza egunean Guardi Zibilaren bisita
Maria Larrañaga Orbea (1921)
Antzuola
-
Oliorik ezean, esnegaina
Bitoriano Ansa Goenaga (1930)
Andoain


