Errazionamendua eta txerrikiak
Hizlaria(k): Felix Balzola Astarloa (1928) Herria: Elgoibar (Gipuzkoa)
Olioa, tabakoa, ogia... errazionamenduan zeuden. Urtean, bi txerri ahazten zituzten: bata, etxerako; bestea, saltzeko. Olioa urri izaten zen, eta urdaia erabiltzen zuten jakiak prestatzeko.
Informazio gehiago: Errazionamendua eta txerrikiak
Ekonomia gerraostean
-
Errazionamenduko ogia
Teresa Arregi ()
Amasa-Villabona
-
Anaiaren diru-iturriak
Eugenio Zabala Olazabal (1933)
Tolosa
-
Estraperloa eta arrazionamendua
Miren Iparragirre Alkorta (1934) Joxepa Iparragirre Izagirre (1934)
Donostia
-
Apaizari uztarekin ordaindu behar
Eugenio Zabala Olazabal (1933)
Tolosa
-
Arroza eta ogi beltza
Txomin Apoita Zubizarreta (1924) Maria Irusta Mallea (1928)
Munitibar-Arbatzegi-Gerrikaitz
-
Baserritarrei esker iraun zuten gose denboran
Faustino Garatea Bilbao (1932)
Lekeitio
-
Errazionamenduko kartila
Begoña Gabilondo Etxaniz (1921)
Azkoitia
-
Denetariko jeneroa arrautzen truke
Luisa Egia Agirrebeitia (1921)
Ermua
-
Errazionamendu garaiko komeriak
Enkarna Elosegi Benito (1922)
Zarautz
-
Bidanira errazionamendu bila
Jose Agustin Amonarriz Otaegi (1927)
Anoeta