Gose denboran estraperloa
Hizlaria(k): Pepa Bikandi Ibarretxebea (1922) Herria: Amorebieta-Etxano (Bizkaia)
Goserik ez zuten pasatu, baina kalean batzuk egoera txarrean egon ziren. Baserrietara jateko eske edo lapurretan ere etortzen ziren. Bakailaoa jaten zutela gogoan du. Etxean gauzak sobera zituenak, estraperloan salten zituen. Etxeko atarietan irina saltzen zela gogoratzen du. Etxean labesua egiten zuten, baina kontu handiekin.
Informazio gehiago: Gose denboran estraperloa
Ekonomia gerraostean
-
Gose garaia
Joxe Antonio Bereziartua Elustondo (1929) Juantxo Bereziartua Elustondo (1924)
Donostia
-
Santiago basora lanera 13 urte zituela
Pedro Agirre Unanue (1938) Santiago Agirre Unanue (1926)
Azpeitia
-
Gari-jotzea; errota etxean
Angel Osa Martija (1934)
Deba
-
Nabigatzeko gomendiozko agiria behar
Anastasio Beaskoetxea Egiarte (1925)
Mendata
-
Errazionamendu garaian ogi zuria nahi
Lorea Amutxastegi Aspiazu (1935)
Ondarroa
-
Irin-fabrikan kopuru mugatua; ezkutuan errotetara
Agustin Guenaga Zelaia (1931) Maribel Guenaga Zelaia (1941) Jesusa Urkidi Arejitabelaustegi (1935)
Etxebarria
-
Orduko jatekoa
Irene Salaberria Kortaberria (1940)
Lezo
-
Errotak eta garia entregatzea
Inazia Llodio Bengoa (1917)
Arrasate
-
Olioa Cascante herritik estraperloan
Juan Migel Aranbarri Atxa (1940)
Azkoitia
-
Estraperloa egitea errazena...
Felix Eskisabel Zurutuza (1929)
Ataun