Sukaldaritza modernoa? Garai batean, betiko janaria bizitzeko modu bakarra
Hizlaria(k): Joxepatxo Artola Zuloaga (1932) Herria: Lezo (Gipuzkoa)
Aitak "Compañía Real Asturiana de Minas"en egiten zuen lan; eta, horregatik, hainbat abantaila izaten zituzten. Etxean, gosea pasa zuten, baina ez hainbeste. Garai hartan, zer jaten zuten aipatzen du: arrain asko zegoen, baina hura prestatzeko oliorik ez. Gaur egungo sukaldaritza modernoa dagoeneko egiten zuten Joxepatxoren aurrekoek, lehengai falta baitzen garai hartan.
Informazio gehiago: Sukaldaritza modernoa? Garai batean, betiko janaria bizitzeko modu bakarra
Ekonomia gerraostean
-
Tabakoa estraperloan saltzen zuen
Jesusa Izagirre Esturo (1928)
Amorebieta-Etxano
-
Goserik ez, baina inbidia bai
Pedro Iraola Belza (1941)
Amasa-Villabona
-
Poliziak kontrabandoa harrapatu
Erramun Irazu Apezetxea (1926)
Oiartzun
-
Aita errazionamendu bila Bilbora
Jesus Arrizabalaga ()
Berriz
-
Ostegunetan falangera joan behar
Jose Antonio Olea Garaita (1930)
Durango
-
Irina eta harriz betetako dilistak
Inas Munitiz Lartitegi (1925)
Bermeo
-
Astoarekin Nafarroara
Seberiano Iñarra Lizarazu (1926)
Errenteria
-
Gerrako eta gerraosteko elikadura
Iñaki Goñi Galarraga (1929)
Errenteria
-
Garia eta artoa entregatu beharra
Xanti Iparragirre Perurena (1934)
Errenteria
-
Komitera eta jantoki sozialera jatera
Jesus Gangoiti Asla (1935) Jose Anton Renteria Anduiza (1939)
Bermeo