Sukaldaritza modernoa? Garai batean, betiko janaria bizitzeko modu bakarra
Hizlaria(k): Joxepatxo Artola Zuloaga (1932) Herria: Lezo (Gipuzkoa)
Aitak "Compañía Real Asturiana de Minas"en egiten zuen lan; eta, horregatik, hainbat abantaila izaten zituzten. Etxean, gosea pasa zuten, baina ez hainbeste. Garai hartan, zer jaten zuten aipatzen du: arrain asko zegoen, baina hura prestatzeko oliorik ez. Gaur egungo sukaldaritza modernoa dagoeneko egiten zuten Joxepatxoren aurrekoek, lehengai falta baitzen garai hartan.
Informazio gehiago: Sukaldaritza modernoa? Garai batean, betiko janaria bizitzeko modu bakarra
Ekonomia gerraostean
-
Errazionamendua hartzera herrira
Milagros Telleria Azurmendi (1927) Gregori Telleria Mintegi (1922)
Zerain
-
Materiala errazionamenduan
Roberto Zabaleta Ozamiz (1934)
Eibar
-
Aulestira jenero bila gose denboran
Begoña Ansotegi Txakartegi (1928)
Lekeitio
-
Estraperloaren inguruko azalpenak
Blas Aramendi Aranberri (1927)
Azkoitia
-
Herriko jendea baserrietara lapurretara
Carmelo Olano Segurola (1930) Ixabel Olano Segurola (1925)
Beasain
-
Errazionamendua
Jesus Amado Larraza Lizarraga (1918)
Etxarri Aranatz
-
Gerra ondorengo arrazionamentua
Anjel Antxo Moleres (1931)
Hiriberri
-
Estraperlo kontuak
Luzia Larraza Aramendi (1934)
Urretxu
-
Angula eta sakarina kontrabandoa
Bittor Galarza Ugarte (1934)
Hondarribia
-
Nafarroatik patataren estraperloan gauez
Martina Agirre Zuriarrain (1930)
Abaltzisketa