Sukaldaritza modernoa? Garai batean, betiko janaria bizitzeko modu bakarra
Hizlaria(k): Joxepatxo Artola Zuloaga (1932) Herria: Lezo (Gipuzkoa)
Aitak "Compañía Real Asturiana de Minas"en egiten zuen lan; eta, horregatik, hainbat abantaila izaten zituzten. Etxean, gosea pasa zuten, baina ez hainbeste. Garai hartan, zer jaten zuten aipatzen du: arrain asko zegoen, baina hura prestatzeko oliorik ez. Gaur egungo sukaldaritza modernoa dagoeneko egiten zuten Joxepatxoren aurrekoek, lehengai falta baitzen garai hartan.
Informazio gehiago: Sukaldaritza modernoa? Garai batean, betiko janaria bizitzeko modu bakarra
Ekonomia gerraostean
- 
					
					
					
					
					
					Gerra sasoian Madrilgo eta Durangoko lehengusuak Azkoitian
					Juan Migel Aranbarri Atxa (1940)
Azkoitia
 - 
					
					
					
					
					
					Gerra osteko gosea eta estraperloa
					Jose Pagalday Garro (1927)
Eskoriatza
 - 
					
					
					
					
					
					Gosetea
					Maite Ezkurdia Don (1931)
Amasa-Villabona
 - 
					
					
					
Errazionamenduko kartila
Begoña Gabilondo Etxaniz (1921)
Azkoitia
 - 
					
					
					
					
					
					Estraperloko olioa lapurtu zietenekoa
					Agustin Guenaga Zelaia (1931) Maribel Guenaga Zelaia (1941) Jesusa Urkidi Arejitabelaustegi (1935)
Etxebarria
 - 
					
					
					
					
					
					Errotari iruzurgilea 
					Pedro Karetxe Urrejola (1930)
Aramaio
 - 
					
					
					
					
					
					Uberara gauez errotara
					Luis Izagirre Belategi (1924)
Elorrio
 - 
					
					
					
Gerraosteko egoera: gosea, baina janaririk ez
Inaxio Aramendi Telletxea (1928)
Astigarraga
 - 
					
					
					
Antzuolara, irin bila
Mariano Izagirre Lakunza (1937)
Urretxu
 - 
					
					
					
Kupoa entregatu beharra
Maximo Undabeitia Zabala (1919)
Muxika
 


