Sukaldaritza modernoa? Garai batean, betiko janaria bizitzeko modu bakarra
Hizlaria(k): Joxepatxo Artola Zuloaga (1932) Herria: Lezo (Gipuzkoa)
Aitak "Compañía Real Asturiana de Minas"en egiten zuen lan; eta, horregatik, hainbat abantaila izaten zituzten. Etxean, gosea pasa zuten, baina ez hainbeste. Garai hartan, zer jaten zuten aipatzen du: arrain asko zegoen, baina hura prestatzeko oliorik ez. Gaur egungo sukaldaritza modernoa dagoeneko egiten zuten Joxepatxoren aurrekoek, lehengai falta baitzen garai hartan.
Informazio gehiago: Sukaldaritza modernoa? Garai batean, betiko janaria bizitzeko modu bakarra
Ekonomia gerraostean
-
Jate aldera lan
Luis Mari Ormaetxea Atorrasagasti (1932)
Ermua
-
Iratin lanean euskaldunak ziren gehienak
Andres Beloki Urreta (1927)
Bidania-Goiatz
-
Karabineroak saihesten
Miren Garmendia Urzelaieta (1936)
Lezo
-
Olio botila puskatu zitzaienekoa
Mertxe Uranga Uranga (1937)
Donostia
-
Gerra osteko kontrabandoa
Miren Jone Rekondo Aizpurua (1926)
Usurbil
-
Tabako landareak jarri zituzten gerra garaian
Dionisio Amundarain Alegria (1922)
Ibarra
-
Haziendarekin kontrabandoan
Erramun Irazu Apezetxea (1926)
Oiartzun
-
Koartelean janariak elkar-trukatzen
Irene Ezpeleta Urkia (1935)
Arrasate
-
Merkantzia babesteko moduak
Jose Julian Garciarena Arregi (1929)
Berastegi
-
Gerraosteko ordaintzeko moduak
Roberto Zabaleta Ozamiz (1934)
Eibar


