Sukaldaritza modernoa? Garai batean, betiko janaria bizitzeko modu bakarra
Hizlaria(k): Joxepatxo Artola Zuloaga (1932) Herria: Lezo (Gipuzkoa)
Aitak "Compañía Real Asturiana de Minas"en egiten zuen lan; eta, horregatik, hainbat abantaila izaten zituzten. Etxean, gosea pasa zuten, baina ez hainbeste. Garai hartan, zer jaten zuten aipatzen du: arrain asko zegoen, baina hura prestatzeko oliorik ez. Gaur egungo sukaldaritza modernoa dagoeneko egiten zuten Joxepatxoren aurrekoek, lehengai falta baitzen garai hartan.
Informazio gehiago: Sukaldaritza modernoa? Garai batean, betiko janaria bizitzeko modu bakarra
Ekonomia gerraostean
-
Gerraostean kontrabandoa eta estraperloa Ataunen
Joxe Bikuña Agirre (1935)
Ataun
-
Baserrian goserik ez; elikagaiak entregatzera Anoetara
Joxe Mari Iraola Zabalo (1920)
Anoeta
-
Tabako landareak jarri zituzten gerra garaian
Dionisio Amundarain Alegria (1922)
Ibarra
-
Gerraosteko gosea; gauez errotara.
Antonio Eizagirre Uranga (1933) Pakita Uria Mancisidor (1937)
Zarautz
-
Estraperlo kontuak
Pepita Unzueta Iriondo (1922) Rosa Unzueta Iriondo (1919)
Elgoibar
-
Ogi zuria kontrabandoan
Irene Salaberria Kortaberria (1940)
Lezo
-
Gose denboran ikastetxean Gasteizen
Felisa Arietaleanizbeaskoa Altzerreka (1927) Frantziska Arietaleanizbeaskoa Altzerreka (1929)
Elorrio
-
Seminarioan jatekoa urri
Joanito Dorronsoro Goikoetxea (1936)
Zumaia
-
Lesakara gauez, artoarekin
Anjel Elizalde Elizalde (1922)
Donostia
-
Gose garaiko ohiturak barru-barruan
Josu Alberdi Arregi (1936)
Zarautz