Sukaldaritza modernoa? Garai batean, betiko janaria bizitzeko modu bakarra
Hizlaria(k): Joxepatxo Artola Zuloaga (1932) Herria: Lezo (Gipuzkoa)
Aitak "Compañía Real Asturiana de Minas"en egiten zuen lan; eta, horregatik, hainbat abantaila izaten zituzten. Etxean, gosea pasa zuten, baina ez hainbeste. Garai hartan, zer jaten zuten aipatzen du: arrain asko zegoen, baina hura prestatzeko oliorik ez. Gaur egungo sukaldaritza modernoa dagoeneko egiten zuten Joxepatxoren aurrekoek, lehengai falta baitzen garai hartan.
Informazio gehiago: Sukaldaritza modernoa? Garai batean, betiko janaria bizitzeko modu bakarra
Ekonomia gerraostean
-
Errazionamendu garaia; estraperloa
Ramon Gerra Zubillaga (1938)
Donostia
-
Agurainen mantentze aldera, erdara ikasten
Eugenio Iza Mujika (1935)
Arama
-
Errotara bidean, Guardia Zibilak atxilotu
Joxe Mari Etxabe Goikoetxea (1930)
Zumaia
-
Haizea txarra txerriarentzat
Teresa Aresti Izagirre (1924)
Amorebieta-Etxano
-
Errazionamendua; garbantzuak, azukrea, kafea eta olioa
Maribi Arregi Zufiria (1943)
Oñati
-
Gerraosteko elikagaiak
Garbiñe Aperribai Larrañaga (1932)
Arrasate
-
Errazionamendua eta estraperloa
Resu Aizkorreta Arruabarrena (1931)
Pasaia
-
Estraperloko olioa eta ogi zuria
Pedro Mari Illarreta Peñagarikano (1937)
Donostia
-
Kontrabandoa eta mugalariak; portugaldarrak
Jose Antonio Martiarena Zabala (1929)
Irun
-
Gerra ostean kaletik baserrietara jatera
Antonia Solozabal Unamunzaga (1911)
Mallabia