Sukaldaritza modernoa? Garai batean, betiko janaria bizitzeko modu bakarra
Hizlaria(k): Joxepatxo Artola Zuloaga (1932) Herria: Lezo (Gipuzkoa)
Aitak "Compañía Real Asturiana de Minas"en egiten zuen lan; eta, horregatik, hainbat abantaila izaten zituzten. Etxean, gosea pasa zuten, baina ez hainbeste. Garai hartan, zer jaten zuten aipatzen du: arrain asko zegoen, baina hura prestatzeko oliorik ez. Gaur egungo sukaldaritza modernoa dagoeneko egiten zuten Joxepatxoren aurrekoek, lehengai falta baitzen garai hartan.
Informazio gehiago: Sukaldaritza modernoa? Garai batean, betiko janaria bizitzeko modu bakarra
Ekonomia gerraostean
-
Lezon ezkondu eta Lesakara bazkaltzera
Euxebi Zabala Zapirain (1926)
Errenteria
-
Gose garaiko oroitzapenak barruan gelditu ziren
Joxe Mari Zapirain Etxeberria (1933)
Errenteria
-
Txirlak prestatzeko, sardinen latetako olioa
Reme Gaztelumendi Goikoetxea (1925)
Pasaia
-
Garia
Jose Luis Pagoaga Soraluze (1943)
Mutriku
-
Errazionamendua dendan
Jose Mari Garitaonandia Gisasola (1927) Juan Lasuen Solozabal (1927)
Zaldibar
-
"Francoren erregimenean, tripa handirik ez"
Miren Jone Rekondo Aizpurua (1926)
Usurbil
-
Soldadutzan estraperloan, zerbitzutik libre
Pedro Mari Lizarazu Garmendia (1925)
Donostia
-
Gerraosteko garai gogorrak
Inocencia Markotegi Razkin (1931)
Etxarri Aranatz
-
Seietako mezaren ostean haragia hartzeko ilaran
Juanita Bidaurre Iraola (1928)
Donostia
-
Kaleko jendea baserrietara, goseari aurre egiteko
Eusebio Areizaga Beain (1935)
Urretxu