Sukaldaritza modernoa? Garai batean, betiko janaria bizitzeko modu bakarra
Hizlaria(k): Joxepatxo Artola Zuloaga (1932) Herria: Lezo (Gipuzkoa)
Aitak "Compañía Real Asturiana de Minas"en egiten zuen lan; eta, horregatik, hainbat abantaila izaten zituzten. Etxean, gosea pasa zuten, baina ez hainbeste. Garai hartan, zer jaten zuten aipatzen du: arrain asko zegoen, baina hura prestatzeko oliorik ez. Gaur egungo sukaldaritza modernoa dagoeneko egiten zuten Joxepatxoren aurrekoek, lehengai falta baitzen garai hartan.
Informazio gehiago: Sukaldaritza modernoa? Garai batean, betiko janaria bizitzeko modu bakarra
Ekonomia gerraostean
-
Errota zuten gose denboran
Santiago Agorreta Garde (1921)
Erroibar
-
Oliorik ezean, txerriaren koipea
Maria Angeles Gorriño Aranburu (1944)
Mendata
-
Gerraostean goserik ez pasatzeko egindakoak
Xinfo Iparragirre Intxaurrondo (1932)
Berastegi
-
Gerraostean, garraztutako artoak
Begoña Zubizarreta Mujika (1922)
Bergara
-
Errazionamendua eta estraperloa; guardia zibilak
Mertxe Aizpurua Zeberio (1925) Joxe Torregarai Gorostidi (1937)
Usurbil
-
Gerraostean ogi txarra
Txomin Hormaetxea Uriagereka (1930)
Bermeo
-
Errotak itxi eta artoa entregatu behar
Maria Dolores Maiza Artola (1937)
Tolosa
-
Baserriko lanak eta jakiak
Xabier Zubizarreta Lasagabaster (1944)
Aretxabaleta
-
Errotari iruzurgilea
Pedro Karetxe Urrejola (1930)
Aramaio
-
Errotara artoa xehetzera
Inaxio Otaegi Otaegi (1937)
Lasarte-Oria