Estraperloa, gose garaian
Hizlaria(k): Bernardo Altuna Telleria (1932) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Gose garaiko ogia, txarra. Estraperloa: olioa, irina... Diruarekin ere ezin erosi. Txerria ezkutuan hiltzen. Aitak hiltzen zuen, beraiek lagunduta. Gazi kutxa. Txerriaren puskak. Gose garaian, baba handia beratzen jarri, eta esnearekin egosita jaten zuten.
Informazio gehiago: Estraperloa, gose garaian
Ekonomia gerraostean
-
Salcedo tailerretatik soinekoak egitera Iparraldera
Andoni Etxarri (1943)
Hendaia
-
Arroza eta ogi beltza
Txomin Apoita Zubizarreta (1924) Maria Irusta Mallea (1928)
Munitibar-Arbatzegi-Gerrikaitz
-
Kafea eta tabakoa etxean erein eta jaso
Damiana Belaustegi Jaio (1924)
Mendata
-
Gauez errotara
Jose Luis Ardanza Errasti (1929) Juan Ardanza Errasti (1927)
Elorrio
-
Gerra osteko miseria gogorra
Joxe Mari Zuloaga Etxebeste (1932)
Errenteria
-
Errazionamendua nolakoa zen
Ana Artola Etxeberria (1923)
Abaltzisketa
-
Yeregi lantegian lanean
Faustino Urbieta Zinkunegi (1924)
Zumaia
-
Estraperloko olioa eta ogi zuria
Pedro Mari Illarreta Peñagarikano (1937)
Donostia
-
Tabakoa azukrearen truke
Maritxu Uria Eizagirre (1937)
Zarautz
-
Errazionamendua; "tipo único" tela
Mertxe Pagoaga Etxaburu (1929)
Lekeitio