Baserriko lanak eta jakiak
Hizlaria(k): Xabier Zubizarreta Lasagabaster (1944) Herria: Aretxabaleta (Gipuzkoa)
Eskolako jolas-orduetako jolasak. Eskola bukatu bezain laster, antxintxika joaten zen bakoitza bere baserriko lanetara. Indabak, barazkiak, esnea, taloa eta morokila eta honelako janariak ziren egunerokoak. Txerrikiak ere izaten zituzten; igandetan garbantzuak jaten zituzten okelarekin. Gose kontuak entzun egin zituen, baina berak ez zuen halakorik ezagutu. Ezta errazionamendurik ere.
Informazio gehiago: Baserriko lanak eta jakiak
Ekonomia gerraostean
-
Gaileten apurren zain
Joxe Mari Zuloaga Etxebeste (1932)
Errenteria
-
Basoko lana, gogorra: gau eta egun bertan
Joxe Manuel Apalategi Tolosa (1927)
Ataun
-
Poza, baina egoera zaila
Begoña Zaldibar Oianguren (1926)
Eibar
-
Kontrabandoa, Hendaiatik batelean
Maria Angeles Elduaien Emazabel (1936)
Hondarribia
-
Goserik ez zuten pasatu gerra ostean
Anita Larrauri Anasagasti (1931)
Bermeo
-
Errazionamendu garaiko kontuak
Bernardo Anabitarte Ezeiza (1937)
Donostia
-
Etxe-jabeari jeneroa entregatu behar
Jesusa Sarriegi Aiestaran (1919)
Beasain
-
Gerraosteko errazionamendua eta etxeko gaiak entregatu beharra
Milagros Ugalde Lezeta (1920)
Eskoriatza
-
Gerraostean errotak itxita; estraperloan ibili behar
Jose Bollar Gabiola (1931)
Aulesti
-
Aitak erremolatxa jan, gosearen gosez
Miren Zarraga Pagola (1932)
Andoain


