Baserriko lanak eta jakiak
Hizlaria(k): Xabier Zubizarreta Lasagabaster (1944) Herria: Aretxabaleta (Gipuzkoa)
Eskolako jolas-orduetako jolasak. Eskola bukatu bezain laster, antxintxika joaten zen bakoitza bere baserriko lanetara. Indabak, barazkiak, esnea, taloa eta morokila eta honelako janariak ziren egunerokoak. Txerrikiak ere izaten zituzten; igandetan garbantzuak jaten zituzten okelarekin. Gose kontuak entzun egin zituen, baina berak ez zuen halakorik ezagutu. Ezta errazionamendurik ere.
Informazio gehiago: Baserriko lanak eta jakiak
Ekonomia gerraostean
-
Bueltan, San Jeronimo kalera; irakasle
Amale Arzelus Arrieta (1924)
Donostia
-
Kartila, ehotakoa apuntatzeko
Maria Dolores Maiza Artola (1937)
Tolosa
-
Kurtzalde taberna
Imanol Garaigordobil Berriozabal (1932)
Legutio
-
Marinelak eskean baserrietan
Inazio San Migel Sorazu (1927)
Mutriku
-
Ogi beltza eta txerri-hiltzea
Txomin Apoita Zubizarreta (1924) Maria Irusta Mallea (1928)
Munitibar-Arbatzegi-Gerrikaitz
-
Errazionamenduko janaria
Juli Elizburu Agirre (1939) Jesus Lizarazu Unanue (1936)
Zumarraga
-
Gerraostea: gosea
Felix Igoa Garziandia (1916)
Etxarri Aranatz
-
Errazionamendua; "latoneria"
Luis Urizar Murelaga (1933)
Lekeitio
-
Etxeko jeneroa ezkutatu beharra
Maria Josefa Txurruka Egaña (1913)
Zarautz
-
Baserriko ogia kalekoa baino hobea
Maria Bitoria Alberdi Aldalur (1925)
Azpeitia