Baserriko lanak eta jakiak
Hizlaria(k):
Xabier Zubizarreta Lasagabaster (1944)
Herria: Aretxabaleta (Gipuzkoa)
Eskolako jolas-orduetako jolasak. Eskola bukatu bezain laster, antxintxika joaten zen bakoitza bere baserriko lanetara. Indabak, barazkiak, esnea, taloa eta morokila eta honelako janariak ziren egunerokoak. Txerrikiak ere izaten zituzten; igandetan garbantzuak jaten zituzten okelarekin. Gose kontuak entzun egin zituen, baina berak ez zuen halakorik ezagutu. Ezta errazionamendurik ere.
Informazio gehiago: Baserriko lanak eta jakiak
Ekonomia gerraostean
-
Igogailu fabrikan
Patxi Mugerza (1936)
Donostia
-
Jeneroa entregatu eta txerria isilean hil behar
Katalin Atxurra Alegria (1926)
Lekeitio
-
Garia simaur azpian gordeta
Justina Jauregi Lizarralde (1932)
Zumarraga
-
Baserriko jeneroa estregatu beharra
Mahai-ingurua Xemeinen ()
Markina-Xemein
-
Errazionamendua eta entregatutako uzta
Maria Dolores Maiza Artola (1937)
Tolosa
-
Irina lortzeko oztopoak
Juan Bautista Aizpurua Ormaetxea (1936)
Andoain
-
Zortzi anega gari entregatu behar
Antonio Uribarreniturrieta Bengoa (1917)
Aramaio
-
Errotak itxita zeudeneko garaia
Florentzia Azpiroz Nazabal (1924)
Berastegi
-
Eguneroko jakiak; angulak merke-merke
Felipe Korta Gurrutxaga (1928)
Ordizia
-
Errazionamenduan "primera" mailakoak
Pedro Karetxe Urrejola (1930)
Aramaio