Baserriko lanak eta jakiak
Hizlaria(k): Xabier Zubizarreta Lasagabaster (1944) Herria: Aretxabaleta (Gipuzkoa)
Eskolako jolas-orduetako jolasak. Eskola bukatu bezain laster, antxintxika joaten zen bakoitza bere baserriko lanetara. Indabak, barazkiak, esnea, taloa eta morokila eta honelako janariak ziren egunerokoak. Txerrikiak ere izaten zituzten; igandetan garbantzuak jaten zituzten okelarekin. Gose kontuak entzun egin zituen, baina berak ez zuen halakorik ezagutu. Ezta errazionamendurik ere.
Informazio gehiago: Baserriko lanak eta jakiak
Ekonomia gerraostean
-
Gerra denboran txokolatea erosteko ilaran
Tomasa Urien Intxausti (1926)
Durango
-
Garia erein, jo eta ehotzeko egiten zituztenak
Maria Ibarguren Iparragirre (1922)
Azpeitia
-
Errazionamendua
Juana Garmendia Uzkudun (1924)
Errezil
-
Gerraostean eskean etortzen zitzaizkien
Garbiñe Siloniz Barrenkua (1935)
Ea
-
Kalean, gosea; baserrian, lana
Joxe Mari Iraola Olano (1929)
Tolosa
-
Ameriketatik jasotzen ziren gazta lata handiak
Adela Romero Urreisti (1942) Maria Pilar Romero Urreisti (1946)
Mutriku
-
Errazionamendua
Margarita Maiza Auzmendi (1938) Jose Mari Razkin Agirre (1932)
Etxarri Aranatz
-
Kuarteletan errenkan janariaren zain
Jesusa Astigarraga Carral ()
Eibar
-
Irina eta harriz betetako dilistak
Inas Munitiz Lartitegi (1925)
Bermeo
-
Eskola bukatu orduko lanera
Mertxe Larrarte Zuzaia (1933)
Hondarribia