Gerraostean errazionamendua eta ogi beltza
Hizlaria(k): Juan Martin Bermeosolo Gabiola (1925) Herria: Ea (Bizkaia)
Gerraostean ogi beltza jaten zuten, zahiarekin egindakoa. Garbantzua, arroza, olioa... errazionamenduan zeuden, eta gutxi ematen zieten.
Informazio gehiago: Gerraostean errazionamendua eta ogi beltza
Ekonomia gerraostean
-
Estraperloa zelan sartu herrira
Luzia Inzunza Arteaga (1925)
Mañaria
-
Garia entregatu behar
Domingo Iriarte Astola (1927)
Aramaio
-
Laguntzarik gabe, industriarik ez
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar
-
Miseria handia, gerra ostean batez ere
Lucia Farras Laskurain (1926)
Bergara
-
Baserritik bizi ziren
Maria Hipolita Aldai Eizagirre (1929)
Azkoitia
-
Errazionamendu kartila
Roxita Azurza Insausti (1922)
Donostia
-
Ogia ezkutuan egiten
Cresen Urkidi Astorkia (1930)
Aulesti
-
Gosea inguruan
Sorkunde Iturria Lasa (1930)
Errenteria
-
Estraperloa
Antonina Barricarte Zolina (1934)
Etxarri Aranatz
-
Irinarekin harrapatu eta atxilotu
Erramun Irazu Apezetxea (1926)
Oiartzun