Gerraostean errazionamendua eta ogi beltza
Hizlaria(k): Juan Martin Bermeosolo Gabiola (1925) Herria: Ea (Bizkaia)
Gerraostean ogi beltza jaten zuten, zahiarekin egindakoa. Garbantzua, arroza, olioa... errazionamenduan zeuden, eta gutxi ematen zieten.
Informazio gehiago: Gerraostean errazionamendua eta ogi beltza
Ekonomia gerraostean
-
Batzarra Belatxikietan San Inazio egunean; azeri-ehiza
Frantziska Egiguren Bereziartua (1924)
Iurreta
-
Barnetegian, goseak
Elbira Berriotxoa Muñoa (1925)
Arrasate
-
Mugaz bestaldeko estraperloa
Felix Durandegi Lazkano (1937)
Donostia
-
Goserik ez gerraostean
Arantxa Lasa Maiztegi (1925)
Soraluze
-
Goseari aurre egiteko pribilegioa
Txomin Aranburu Artano (1922)
Andoain
-
Errazionamendu garaiko janaria eta xaboia
Laureano Telleria Ordozgoiti (1935)
Segura
-
Uholdeek ekarritako hegaztiak, jan
Jose Antonio Amuategi Casero (1933)
Soraluze
-
Errazionamendu txartelak gerraostean
Felix Arroitajauregi Altuna (1940)
Eibar
-
Gerra ostean, ogia etxean egin behar
Simona Maiz Labaka (1927)
Usurbil
-
Errazionamendua
Serafin Ruiz Sagasti (1923)
Gernika-Lumo


