Gerraostean errazionamendua eta ogi beltza
Hizlaria(k): Juan Martin Bermeosolo Gabiola (1925) Herria: Ea (Bizkaia)
Gerraostean ogi beltza jaten zuten, zahiarekin egindakoa. Garbantzua, arroza, olioa... errazionamenduan zeuden, eta gutxi ematen zieten.
Informazio gehiago: Gerraostean errazionamendua eta ogi beltza
Ekonomia gerraostean
-
Errazionamendua
Asuncion Razkin Imaz (1926)
Etxarri Aranatz
-
Gosea, razionamentua
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar
-
Ogirik ezean, taloa
Joxe Mari Zelaia Olano (1934)
Hernani
-
Baserriko lanak eta erlijioaren indarra
Pako Idigoras Guridi (1932)
Oñati
-
Olioa, gutxi eta garesti
Pilar Tolosa Amondarain (1935)
Amasa-Villabona
-
Baserria ordaintzen lanak
Justa Madinabeitia Urrutia (1924)
Arrasate
-
Errazionamendua; lehengo luxuak
Maria Piedad Lopez Ferrera (1926)
Berrobi
-
Estraperloa
Basilio San Anton Baraiazarra (1927)
Muxika
-
Tabakoa bai, baina drogarik ez kontrabandoan
Enrike Lopez Bilbao (1930)
Bermeo
-
Garia entregatu beharra
Anbrosio Abasolo Beloki (1928)
Eskoriatza