Gerraostean errazionamendua eta ogi beltza
Hizlaria(k): Juan Martin Bermeosolo Gabiola (1925) Herria: Ea (Bizkaia)
Gerraostean ogi beltza jaten zuten, zahiarekin egindakoa. Garbantzua, arroza, olioa... errazionamenduan zeuden, eta gutxi ematen zieten.
Informazio gehiago: Gerraostean errazionamendua eta ogi beltza
Ekonomia gerraostean
-
Kubiertak pasatzen
Erramun Irazu Apezetxea (1926)
Oiartzun
-
Gerraosteko egoera: gosea, baina janaririk ez
Inaxio Aramendi Telletxea (1928)
Astigarraga
-
Errazionamenduko ogia
Pepita Unzueta Iriondo (1922) Rosa Unzueta Iriondo (1919)
Elgoibar
-
Aitak erremolatxa jan, gosearen gosez
Miren Zarraga Pagola (1932)
Andoain
-
Tolosako Arzabalza papeleran lanean
Santos Irazustabarrena Ermina (1928)
Alegia
-
Karabineroekin konpondu behar estraperloan jarduteko
Salbador Anakabe Mendieta (1925)
Lekeitio
-
Astoaren azpian, ezkutalekua
Florentino Lamariano Agirre (1933)
Antzuola
-
Errazionamenduari, "sorramiento"
Jexuxa Salegi Oruesagasti (1921)
Urretxu
-
Haragia mantentzeko, gazi-kutxa
Felipe Korta Gurrutxaga (1928)
Ordizia
-
Birramonak miñoia menderatu
Mari Carmen Pagalday Garro (1930)
Eskoriatza


