Gerraostean errazionamendua eta ogi beltza
Hizlaria(k): Juan Martin Bermeosolo Gabiola (1925) Herria: Ea (Bizkaia)
Gerraostean ogi beltza jaten zuten, zahiarekin egindakoa. Garbantzua, arroza, olioa... errazionamenduan zeuden, eta gutxi ematen zieten.
Informazio gehiago: Gerraostean errazionamendua eta ogi beltza
Ekonomia gerraostean
-
Dendak eta errazionamendua
Elbira Berriotxoa Muñoa (1925)
Arrasate
-
Tranbiara saltatu kokoak hartzeko
Jose Luis Mendizabal Yarzabal (1935)
Donostia
-
Arrasatetik Elizondora ardiekin oinez
Esteban Etxabe Arregi (1927)
Arrasate
-
Artoa Imazeko errotara
Encarna Ormaetxea Munitxa (1921)
Durango
-
Errazionamendua Seguran, eta estraperloa Lazkaon
Agustina Mujika Intxausti (1922)
Idiazabal
-
Animaliak pasatzen
Erramun Irazu Apezetxea (1926)
Oiartzun
-
Gerra ostean, udaletxera entregatu behar
Patxi Etxeberria Zubiria (1930)
Orio
-
Arbia nola atera
Pedro Arrue Aizpurua (1927)
Albiztur
-
Gose garaian lapurrak baserrira
Jesus Zufiria Iarza (1929)
Oñati
-
Nafarroako galirina
Pello Garaikoetxea Gibelalde (1930)
Lizartza


