Gerraostean errazionamendua eta ogi beltza
Hizlaria(k): Juan Martin Bermeosolo Gabiola (1925) Herria: Ea (Bizkaia)
Gerraostean ogi beltza jaten zuten, zahiarekin egindakoa. Garbantzua, arroza, olioa... errazionamenduan zeuden, eta gutxi ematen zieten.
Informazio gehiago: Gerraostean errazionamendua eta ogi beltza
Ekonomia gerraostean
-
Errotak itxi eta artoa entregatu behar
Maria Dolores Maiza Artola (1937)
Tolosa
-
Guardi zibilak belarretan ezkutatuta
Maria Dolores Maiza Artola (1937)
Tolosa
-
Gerra ostean baserrian bizitzearen abantailak eta eragozpenak
Beñardo Irastortza Amiano (1928)
Irun
-
Gose zirenei jeneroa eman behar
Emilio Ibinagagoitia Zabala (1928) Jazinta Sasiain Aiestaran (1934)
Bermeo
-
Estraperloan zebilen mutila anaiarekin nahastu zutenekoa
Francisca Seberiana Larrañaga Zubiaurre (1922)
Azpeitia
-
Errotara gauez, estraperloan
Antonio Zubeldia Olano (1930)
Altzaga
-
Amonak janaria ematen zien behar zutenei
Eulalia Ollokiegi Sarobe (1937)
Lasarte-Oria
-
Errazionamendu garaian ogi zuria nahi
Lorea Amutxastegi Aspiazu (1935)
Ondarroa
-
Sarramentara estraperloan
Serapio Undabarrena Meabe (1930)
Gernika-Lumo
-
Errotara ilunpean joan beharra
Inazio Albizuri Etxaniz (1928)
Azpeitia