Gerraostean errazionamendua eta ogi beltza
Hizlaria(k): Juan Martin Bermeosolo Gabiola (1925) Herria: Ea (Bizkaia)
Gerraostean ogi beltza jaten zuten, zahiarekin egindakoa. Garbantzua, arroza, olioa... errazionamenduan zeuden, eta gutxi ematen zieten.
Informazio gehiago: Gerraostean errazionamendua eta ogi beltza
Ekonomia gerraostean
-
Estraperloko tranpak
Jesusa Anitua Lejardi (1926)
Markina-Xemein
-
Hernaniko errotak itxita
Inazio Zubiarrain Otxotorena (1929)
Hernani
-
Errazionamenduko txistea
Joxe Mari Lertxundi Zuloaga (1932)
Aia
-
Baserrietako egitura ekonomikoaren aldaketa
Evaristo Alberdi Oruesagasti (1926) Maria Mugerza Arregi (1930)
Bergara
-
Gerraostean goserik ez; arraina
Pepi Berasategi Etxeberria (1935)
Donostia
-
Gabardinak egiteko plastikoa
Fermin Larrarte Zuzaia (1927)
Hondarribia
-
Kupoarekin udaletxeak tranpa egiten zuen
Pepa Bikandi Ibarretxebea (1922)
Amorebieta-Etxano
-
Indibidualismoa Eibarren
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar
-
Egunero baserritarrak azokan
Xabier Oiarbide Oliden (1937)
Pasaia
-
Olioa, gutxi eta garesti
Pilar Tolosa Amondarain (1935)
Amasa-Villabona