Errazionamendu garaia
Hizlaria(k): Sabina Arruabarrena Oiarzabal (1928) Herria: Astigarraga (Gipuzkoa)
Gerra ondorena okerrago izan zen: errazionamenduan 100 gramo azukre, ogi torta gogorrak... Ogi zuririk ez. Boniatoa patataren ordez. Olioaren partez esnegaina babarrunei, eta txerriaren gizena.
Informazio gehiago: Errazionamendu garaia
Ekonomia gerraostean
-
Gerra garaiko gosea
Jose Miguel Arbizu Lizarraga (1932)
Etxarri Aranatz
-
Alondegira, errazionamendu bila
Miren Zarraga Pagola (1932)
Andoain
-
Gerra osteko beldurra: tuberkulosia
Gabriel Nogues Martikorena (1920)
Lasarte-Oria
-
Gosearen ondorioz, hesteak izorratu
Elias Euba Irakulis (1920)
Amorebieta-Etxano
-
Gerraosteako gose eta estraperlo sasoia
Juan Padilla Arruabarrena (1924)
Otxandio
-
Gerrako kontuak; errazionamendua
Maria Albizu Irizar (1908)
Leaburu
-
Garia eta babarruna entregatu behar
Juanita Lizarralde Eskibel (1926)
Antzuola
-
Txirlak prestatzeko, sardinen latetako olioa
Reme Gaztelumendi Goikoetxea (1925)
Pasaia
-
Errazionamendua eta entregatutako uzta
Maria Dolores Maiza Artola (1937)
Tolosa
-
Gerra garaian Donostian babes
Maite Munarriz Cordero (1928)
Lezo