Errazionamendu garaia
Hizlaria(k): Sabina Arruabarrena Oiarzabal (1928) Herria: Astigarraga (Gipuzkoa)
Gerra ondorena okerrago izan zen: errazionamenduan 100 gramo azukre, ogi torta gogorrak... Ogi zuririk ez. Boniatoa patataren ordez. Olioaren partez esnegaina babarrunei, eta txerriaren gizena.
Informazio gehiago: Errazionamendu garaia
Ekonomia gerraostean
-
Etxeko jeneroa entregatu behar zeneko garaia
Juanito Unanue Aizpuru (1932)
Azpeitia
-
Baserriko jeneroa ezkutatu beharra
Katalin Atxurra Alegria (1926)
Lekeitio
-
Gibela, tuberkulosia zutenentzat; errazionamendua
Jabier Lazpiur Ibarra (1934)
Bergara
-
Gerra ostean goseari aurre egiten
Maria Iruretagoiena Iturzaeta (1926)
Aia
-
Antiguako kuartelean estutasun ederrak
Erramun Irazu Apezetxea (1926)
Oiartzun
-
Maria errekadista eta osabaren ogia
Lorea Furundarena Kalzakorta (1926)
Mutriku
-
Baserrian eginiko ogia eta errazionamendua
Rosario Aztiria Plazaola (1939)
Legazpi
-
Estraperloan Arabara joanda
Anton Agirre Eraña (1924)
Eskoriatza
-
Jateko eskasia, Durango eta Gernikaraino irinetan
Carmen Irusta Alakano (1922)
Muxika
-
Gerraostea
Pilar Askorbebeitia Urigoitia (1932) Miren Gallastegi Ajuriagerra (1932)
Otxandio


