Gerraostean, ogiaren gosea
Hizlaria(k): Margari Arrue Amunarraiz (1923) Herria: Hernani (Gipuzkoa)
Gosea etorri zen gero, ogiaren gosea. Oliorik ez eta esnearekin egosten zituzten barazkiak eta babarrunak. Beldurrez eta tristuraz bizi izan ziren. Estraperloan ekartzen zuten ogia. Zer jaten zuten kontatzen du.
Informazio gehiago: Gerraostean, ogiaren gosea
Ekonomia gerraostean
-
Errazionamendua
Balentina Elortegi Batiz (1924)
Meñaka
-
Milizianoak ez osteko zaintzan
Katalin Bengoa Madariaga (1917) Soledad Luno Arenaza (1922)
Bermeo
-
Errazionamenduko ogia
Joxe Mari Zinkunegi Agirre (1932) Julian Zinkunegi Agirre (1930)
Lizartza
-
Altsasutik kontrabandoarekin
Tiburtzio Izagirre Arratibel ()
Ataun
-
Josten ikastera
Mariani Izaskun Estanga Uriarte (1933)
Tolosa
-
Donostiara arrain bila
Juan Joxe Azkue Iarza (1938) Seberiana Azkue Iarza (1932)
Donostia
-
Azpilikuetan egiten zituzten guardiak
Felix Olasagasti Mujika (1923)
Usurbil
-
Ama jostuna zen
Tere Arregi Altuna (1929)
Donostia
-
Etxeko jeneroa entregatu behar zeneko garaia
Juanito Unanue Aizpuru (1932)
Azpeitia
-
Guardia zibilak etxez etxe sinadura eta txerriki bila
Martina Urretabizkaia Etxeberria (1936)
Arama