Gerraostean, ogiaren gosea
Hizlaria(k): Margari Arrue Amunarraiz (1923) Herria: Hernani (Gipuzkoa)
Gosea etorri zen gero, ogiaren gosea. Oliorik ez eta esnearekin egosten zituzten barazkiak eta babarrunak. Beldurrez eta tristuraz bizi izan ziren. Estraperloan ekartzen zuten ogia. Zer jaten zuten kontatzen du.
Informazio gehiago: Gerraostean, ogiaren gosea
Ekonomia gerraostean
-
Guardia zibilak etxez etxe sinadura eta txerriki bila
Martina Urretabizkaia Etxeberria (1936)
Arama
-
Goserik ez zuten pasatu
Pepita Unzueta Iriondo (1922) Rosa Unzueta Iriondo (1919)
Elgoibar
-
Karabineroekin konpondu behar estraperloan jarduteko
Salbador Anakabe Mendieta (1925)
Lekeitio
-
Aita gerran eta beraiek Bizkaiko hainbat herritan
Mari Tere Paskual Zapirain (1931)
Errenteria
-
Amak etxeko ardura guztiak
Joakin Ezpeleta Agirrebengoa (1934)
Oñati
-
Kaletarrak artajorrara tripatruke gose-denboran
Eugenio Sagastizabal Beobide (1928)
Arrigorriaga
-
Gerra garaian Portugaletera
Iñaki Goikoetxea Sorondo (1933)
Pasaia
-
Errazionamendua
Basilio San Anton Baraiazarra (1927)
Muxika
-
Goserik ez, baina beharra bai
Iñaxi Gereñu Odria (1928)
Legazpi
-
Albizturreko babarrunak Madrilen
Pedro Arrue Aizpurua (1927)
Albiztur