Gerraostean, ogiaren gosea
Hizlaria(k): Margari Arrue Amunarraiz (1923) Herria: Hernani (Gipuzkoa)
Gosea etorri zen gero, ogiaren gosea. Oliorik ez eta esnearekin egosten zituzten barazkiak eta babarrunak. Beldurrez eta tristuraz bizi izan ziren. Estraperloan ekartzen zuten ogia. Zer jaten zuten kontatzen du.
Informazio gehiago: Gerraostean, ogiaren gosea
Ekonomia gerraostean
-
Gerra denbora eta gerra ostea
Pedro Mari Zubizarreta Iregi (1932)
Eskoriatza
-
Industriarik ez gerra ostean Sunbilla inguruan
Fermin Zelaieta Lastiri (1939)
Sunbilla
-
Estraperlokoa dendan saltzeko
Kontxita Fernandez de Arroiabe Pagoaga (1921)
Eskoriatza
-
Errazionamenduaren neurrira
Begoña Lizaso Eizmendi (1922)
Errenteria
-
1.200 pezetako isuna garia ez entregatzeagatik
Feli Uribe Alberdi (1928)
Durango
-
Estraperloa eta errazionamendua
Mariano Izagirre Lakunza (1937) Paulo Izagirre Lakunza (1943)
Urretxu
-
Mutikotan fruta-arboletatik lapurretan
Justino Sasieta Irulegi (1929)
Azkoitia
-
Garai bateko gosea
Maria Luisa San Sebastian Larraza (1947)
Orio
-
Soroko lanak makinarekin
Carmen Larruskain Madariaga (1926)
Gernika-Lumo
-
Gose garaiko ohiturak barru-barruan
Josu Alberdi Arregi (1936)
Zarautz