Gerraostean, ogiaren gosea
Hizlaria(k): Margari Arrue Amunarraiz (1923) Herria: Hernani (Gipuzkoa)
Gosea etorri zen gero, ogiaren gosea. Oliorik ez eta esnearekin egosten zituzten barazkiak eta babarrunak. Beldurrez eta tristuraz bizi izan ziren. Estraperloan ekartzen zuten ogia. Zer jaten zuten kontatzen du.
Informazio gehiago: Gerraostean, ogiaren gosea
Ekonomia gerraostean
-
Gerra ostean baserri askotan erein zen tabakoa
Enrike Mugarza Idarraga (1932)
Mallabia
-
Estraperlo kontuak
Pepita Unzueta Iriondo (1922) Rosa Unzueta Iriondo (1919)
Elgoibar
-
1.000 pezetako isuna
Jabier Isasa Mitxelena (1929)
Lezo
-
Gerra sasoian Madrilgo eta Durangoko lehengusuak Azkoitian
Juan Migel Aranbarri Atxa (1940)
Azkoitia
-
Baserrian ere gosea
Tere Arrizabalaga Alegria (1936)
Ondarroa
-
Partila egiten zenean ordaintzen ziren dendetako zorrak
Joxe Mari Galparsoro Sustaeta (1940)
Mutriku
-
Gerra garaian jenero ugari kendu zieten; errazionamendua
Sebastiana Atorrasagasti Arana (1921)
Elgeta
-
Itsasoz heldutako estraperloa
Pantxi Sangroniz Mentxaka (1913)
Sondika
-
Estraperlo kontuengatik aita denuntziatua
Sabino Etxabeguren Artola (1927)
Anoeta
-
Garbantzuak 100 gramoka saltzen
Mari Carmen Pagalday Garro (1930)
Eskoriatza