Gerraostean, ogiaren gosea
Hizlaria(k): Margari Arrue Amunarraiz (1923) Herria: Hernani (Gipuzkoa)
Gosea etorri zen gero, ogiaren gosea. Oliorik ez eta esnearekin egosten zituzten barazkiak eta babarrunak. Beldurrez eta tristuraz bizi izan ziren. Estraperloan ekartzen zuten ogia. Zer jaten zuten kontatzen du.
Informazio gehiago: Gerraostean, ogiaren gosea
Ekonomia gerraostean
- 
					
					
					
Gariaren erdia inori eman behar
Rufina Astola Nafarrate (1929)
Aramaio
 - 
					
					
					
Komitera eta jantoki sozialera jatera
Jesus Gangoiti Asla (1935) Jose Anton Renteria Anduiza (1939)
Bermeo
 - 
					
					
					
Gerra ostean, ogia etxean egin behar
Simona Maiz Labaka (1927)
Usurbil
 - 
					
					
					
"Mutil" sartu zen Iriarte motorrean
Julian Alegria Uriarte (1924)
Bermeo
 - 
					
					
					
					
					
					Kaminorik zapaldu barik errotara
					Laura Arrizabalaga Zarraonaindia (1929)
Ibarrangelu
 - 
					
					
					
Estraperloa
Maria Albizu Irizar (1908)
Leaburu
 - 
					
					
					
Estraperloa eta ogia
Lucas Lasa Burumendi (1932)
Alegia
 - 
					
					
					
Okindegia aitak sortu zuenetik martxan
Joxe Mari Azpeitia Basurto (1928)
Getaria
 - 
					
					
					
Goserik ez, hotza bai
Arantxa Urretabizkaia Bejarano (1947)
Donostia
 - 
					
					
					
Gerraosteko gosetea
Julen Iriondo Bergaretxe (1920)
Elgoibar
 


