Gerraostean, ogiaren gosea
Hizlaria(k): Margari Arrue Amunarraiz (1923) Herria: Hernani (Gipuzkoa)
Gosea etorri zen gero, ogiaren gosea. Oliorik ez eta esnearekin egosten zituzten barazkiak eta babarrunak. Beldurrez eta tristuraz bizi izan ziren. Estraperloan ekartzen zuten ogia. Zer jaten zuten kontatzen du.
Informazio gehiago: Gerraostean, ogiaren gosea
Ekonomia gerraostean
-
Gerraosteko gosea
Manolo Ibarguren Molinaga (1929)
Lizartza
-
Gerra ostean kaletik baserrietara jatera
Antonia Solozabal Unamunzaga (1911)
Mallabia
-
Txerriari bizarrak erretzeko lanak
Mari Karmen Ansa Zinkunegi (1937)
Andoain
-
Gerra amaiera eta ondorengo miseria
Valeriana Zabala Goikoetxea (1925)
Altzo
-
Estraperloa
Luziana Biain Biain (1921)
Oñati
-
Baserrian janari faltarik ez
Jesusa Aranguren Olazabal (1910)
Azpeitia
-
Gose-denboran artoa erreta
Antonio Zendoia Garmendia (1931)
Donostia
-
Gerra garaian, arbia jaterainoko gosea
Juan Erostarbe Olañeta (1921)
Elgeta
-
Gose garaia
Xabier Isasti Etxeberria (1928)
Donostia
-
Labeko sua, ogia
Fernando Alegria Goiri (1923)
Muxika