Gerraostean, ogiaren gosea
Hizlaria(k): Margari Arrue Amunarraiz (1923) Herria: Hernani (Gipuzkoa)
Gosea etorri zen gero, ogiaren gosea. Oliorik ez eta esnearekin egosten zituzten barazkiak eta babarrunak. Beldurrez eta tristuraz bizi izan ziren. Estraperloan ekartzen zuten ogia. Zer jaten zuten kontatzen du.
Informazio gehiago: Gerraostean, ogiaren gosea
Ekonomia gerraostean
-
Tailerretan, emakume mordoa
Mari Carmen Agirre Berezibar (1924) Julita Arregi Etxeberria (1924)
Eibar
-
Bergaran neskame; igandean bizikletan etxera meriendatzera
Flora Gauba Lete (1922)
Bergara
-
Marmita hartu, eta ur bila
Maria Concepcion Beraetxe Aranburu (1925)
Lasarte-Oria
-
Gerra ondoan, kontrabandoa: ogia, kafea...
Mari Kruz Alkain Jauregi (1926)
Hondarribia
-
Gerraosteko errazionamendua; artoa etxean ehotzen zuten
Adora Osa Arrizabalaga ()
Zumaia
-
Laguna soldaduarekin ezkondu
Juli Gallastegi Ezkurra (1921)
Arrasate
-
Gerra ondorengo gabeziak; janariak nola kontserbatzen zituzten
Maria Luisa Zabala Zubiarrain (1930)
Aduna
-
Estraperloan etxe ondotik Madarixa aldera
Juan Jose Errasti Juaristi (1922)
Azkoitia
-
Bisigua Hendaiara eramaten, ezkutuan
Fermin Larrarte Zuzaia (1927)
Hondarribia
-
Katilu forman egindako errazionamenduko ogia
Javier Aristi Aizpurua (1930)
Zestoa


