Ogia egiten
Hizlaria(k): Andresa Garate Mentxaka (1936) Herria: Ea (Bizkaia)
Ez zuten goserik pasatu gerra ostean. Ogia etxeko labean egiten zuten eta ortuko jeneroak batzen zituzten. Ogia astean behin egiten zuten. Azpiran ("artesan") irina eta altxagarria ("lebadurie") urarekin nahasten zituzten. Gero, estalita uzten zute orea, altxatu arte, eta labera sartzen zuten.
Informazio gehiago: Ogia egiten
Ekonomia gerraostean
-
Baserritik ekartzen zuten jatekoa
Mertxe Uranga Uranga (1937)
Donostia
-
Gurelesa esnea
Carolina Bikondoa Elizegi (1938)
Donostia
-
Ogi beltza eta arrazionamenduko tortak
Antonio Sarasola Imaz (1929)
Anoeta
-
Garia erosi behar entregatzeko
Isidro Ugarte Ortuoste (1924)
Durango
-
Errotak itxita egon zireneko trikimailuak
Pakita Errasti Loiti (1931)
Urretxu
-
Baserriko jeneroa ezkutatu beharra
Katalin Atxurra Alegria (1926)
Lekeitio
-
Gerraostean jeneroa entregatu arren goserik ez
Asunzion Kortabarria Gabilondo (1932)
Antzuola
-
Ekonomia hobetu arte, garia lagun ona
Primitibo Arregi Arizaga (1932)
Andoain
-
Gari-jotzea; errota etxean
Angel Osa Martija (1934)
Deba
-
Gerra ostea: miseria zegoeneko garaia
Juanito Unanue Aizpuru (1932)
Azpeitia