Ogia egiten
Hizlaria(k): Andresa Garate Mentxaka (1936) Herria: Ea (Bizkaia)
Ez zuten goserik pasatu gerra ostean. Ogia etxeko labean egiten zuten eta ortuko jeneroak batzen zituzten. Ogia astean behin egiten zuten. Azpiran ("artesan") irina eta altxagarria ("lebadurie") urarekin nahasten zituzten. Gero, estalita uzten zute orea, altxatu arte, eta labera sartzen zuten.
Informazio gehiago: Ogia egiten
Ekonomia gerraostean
-
Enkarguak egiten, "bi xox" ateratzeko
Mariani Izaskun Estanga Uriarte (1933)
Tolosa
-
Errazionamendua tabernetan jasotzen zen
Juanita Gangoiti Etxebarria (1923)
Gernika-Lumo
-
Gerra-osteko egoera gogorra
Jesusa Sarriegi Aiestaran (1919)
Beasain
-
Artoa Imazeko errotara
Encarna Ormaetxea Munitxa (1921)
Durango
-
Eskuzko errota
Antonio Errazkin Beldarrain (1932)
Hernani
-
Gerra hasiera; gero, gosea
Gregori Agirrezabala Iturbe ()
Anoeta
-
Kontrabandoari esker aurrera atera zen Usurbil
Joxe Torregarai Gorostidi (1937)
Usurbil
-
Estraperloko kontuak
Antonio Zubizarreta Berraondo (1921)
Aretxabaleta
-
Baserrian beti zegoen jateko zerbait
Dolores Uribe Otegi (1937)
Otxandio
-
Aguazilak jeneroa kendu
Teresa Aresti Izagirre (1924)
Amorebieta-Etxano


