Ogia egiten
Hizlaria(k): Andresa Garate Mentxaka (1936) Herria: Ea (Bizkaia)
Ez zuten goserik pasatu gerra ostean. Ogia etxeko labean egiten zuten eta ortuko jeneroak batzen zituzten. Ogia astean behin egiten zuten. Azpiran ("artesan") irina eta altxagarria ("lebadurie") urarekin nahasten zituzten. Gero, estalita uzten zute orea, altxatu arte, eta labera sartzen zuten.
Informazio gehiago: Ogia egiten
Ekonomia gerraostean
-
Kalean, "gorriak" ikusitakoa
Bixente Azkarate Zabarte (1933)
Arrasate
-
Aita sagar garraio Bedaio aldetik Errenteriara
Maritxu Ibarguren Amondarain (1934)
Errenteria
-
Gerra garaiko gosea
Maria Garate Zabala (1910)
Markina-Xemein
-
Goserik ez, baina gabezia asko, bai
Pedro Garitano Laskurain (1936)
Bergara
-
Elantxoben bagenuen zer jan
Luzia Altonaga Zallo (1925)
Bermeo
-
Baratzea eta etxeko janaria
Kontxa Intxausti Peña (1919)
Ormaiztegi
-
Bizikletak estraperloan
Antonio Goikoetxea Beobide (1917)
Hernani
-
Errazionamendua eta estraperloa
Andone Bidaguren Bilbao (1927)
Gernika-Lumo
-
Ama etxeak garbitzen; gerraosteko miseria
Mertxe Uranga Uranga (1937)
Donostia
-
Txokolatea egiten errazionamendu garaian
Joxe Mari Gorrotxategi Pikasarri (1929)
Tolosa