Gerraosteko arrazionamendua. Errotak
Hizlaria(k): Pedro Iriarte (1937) Herria: Abaurregaina (Nafarroa)
Gerraostean ez zuten goserik pasatu. Arto-esnea jaten zuten gosaltzeko. Errotak prezintaturik. Abaurrepera eramaten zuten garia ehotzera. Errepidetik urrun dago eta ez zen arazorik izaten.
Informazio gehiago: Gerraosteko arrazionamendua. Errotak
Ekonomia gerraostean
-
Apaizari uztarekin ordaindu behar
Eugenio Zabala Olazabal (1933)
Tolosa
-
Janari bila ibili, ostu edo trukatu
Roke Etxeberria Alkain (1928)
Andoain
-
Eibarko familien zilarrezko aparatuak garbitzen zituzten
Gloria Ansuategi Aldekoa (1918)
Berriz
-
Arroza jan eta jan
Mari Karmen Olazagirre Amilibia (1931)
Hernani
-
Gerra (VI): gosea eta janaria
Juan Larrañaga Alberdi (1921)
Zestoa
-
Garia, artoa eta txerria entregatu beharra
Basilio San Anton Baraiazarra (1927)
Muxika
-
Errazionamendurako errolda egiten
Miren Mendarte Kasares (1929)
Errenteria
-
Gerra ostean txerria ezkutuan hazi, hil eta gorde
Laura Arrizabalaga Zarraonaindia (1929)
Ibarrangelu
-
Gerra osteko gosea eta eskasia
Josepa Espilla Sololuze (1922)
Etxebarria
-
Goserik ez, baina gabezia bai
Mari Karmen Gerrikabeitia Garramiola (1929)
Etxebarria