Gerraosteko arrazionamendua. Errotak
Hizlaria(k): Pedro Iriarte (1937) Herria: Abaurregaina (Nafarroa)
Gerraostean ez zuten goserik pasatu. Arto-esnea jaten zuten gosaltzeko. Errotak prezintaturik. Abaurrepera eramaten zuten garia ehotzera. Errepidetik urrun dago eta ez zen arazorik izaten.
Informazio gehiago: Gerraosteko arrazionamendua. Errotak
Ekonomia gerraostean
-
Garia eho eta labesua, gauez
Karmen Odriozola Igartua (1930) Sabina Odriozola Igartua (1934)
Oñati
-
Gerra ostean lapurreta asko
Jesusa Izagirre Esturo (1928)
Amorebieta-Etxano
-
Errazionamendua eta estraperloa
Pilar Lizarralde Mitxelena (1935)
Donostia
-
Portuko janaria etxera eramaten zuten langileek
Jabier Esnaola Akarreta (1939)
Pasaia
-
Gerraostean, asko fraide eta apaiz
Emilio Lizeaga Aranburu (1936)
Hernani
-
Kontrabando lanetan
Laxaro Iparragirre Perurena (1929)
Errenteria
-
Estraperloa eta errazionamendua
Maria Lourdes Lasarte Dorronsoro (1926)
Donostia
-
Ogi beltza eta txerri-hiltzea
Txomin Apoita Zubizarreta (1924) Maria Irusta Mallea (1928)
Munitibar-Arbatzegi-Gerrikaitz
-
Txerriaren odola hartzen
Mertxe Larrarte Zuzaia (1933)
Hondarribia
-
Errotak itxi egin zituzten gerra ondorengo urteetan; Bergarako irin fabrika
Evaristo Alberdi Oruesagasti (1926) Maria Mugerza Arregi (1930)
Bergara