Gerraosteko arrazionamendua. Errotak
Hizlaria(k): Pedro Iriarte (1937) Herria: Abaurregaina (Nafarroa)
Gerraostean ez zuten goserik pasatu. Arto-esnea jaten zuten gosaltzeko. Errotak prezintaturik. Abaurrepera eramaten zuten garia ehotzera. Errepidetik urrun dago eta ez zen arazorik izaten.
Informazio gehiago: Gerraosteko arrazionamendua. Errotak
Ekonomia gerraostean
-
Irin-fabrikan ehuneko bat kentzen zuten irina ehotzearren
Agustin Guenaga Zelaia (1931) Maribel Guenaga Zelaia (1941) Jesusa Urkidi Arejitabelaustegi (1935)
Etxebarria
-
Gosete sasoian arrautza frijitua amaitzeko penaz
Maria Jesus Urkiola Soraluze (1930)
Lasarte-Oria
-
Gerra ondoren fraideak eskean
Joxepa Elizondo Ormaetxea (1933)
Aduna
-
Gerraostean, olioaren ordez esnegaina
Maria Lekuona Maioz (1926)
Hernani
-
Txerriaren odola hartzen
Mertxe Larrarte Zuzaia (1933)
Hondarribia
-
Estraperloko garia
Visitacion Larrinaga Arrese-Igor (1920)
Irura
-
Goseari aurre egiteko pribilegioa
Txomin Aranburu Artano (1922)
Andoain
-
Garbigailuaren barruan egiten zuten esnea, herrian banatzeko
Carmen Apellaniz Aizpitarte (1931)
Eibar
-
Baserritarrei dena errekisatzen zieten
Flora Gauba Lete (1922)
Bergara
-
Baserrian eginiko ogia eta errazionamendua
Rosario Aztiria Plazaola (1939)
Legazpi