Gerraosteko arrazionamendua. Errotak
Hizlaria(k): Pedro Iriarte (1937) Herria: Abaurregaina (Nafarroa)
Gerraostean ez zuten goserik pasatu. Arto-esnea jaten zuten gosaltzeko. Errotak prezintaturik. Abaurrepera eramaten zuten garia ehotzera. Errepidetik urrun dago eta ez zen arazorik izaten.
Informazio gehiago: Gerraosteko arrazionamendua. Errotak
Ekonomia gerraostean
-
Mendira joatea eta hondarra saltzea
Maribi Arregi Zufiria (1943)
Oñati
-
Eguneroko jakiak; angulak merke-merke
Felipe Korta Gurrutxaga (1928)
Ordizia
-
Anaia, "traperoa"
Eugenio Zabala Olazabal (1933)
Tolosa
-
Ogi-eskasia zenean, ogia izatearen balioa
Pakita Errasti Loiti (1931)
Urretxu
-
Artoa eta irina
Kontxa Larrañaga Ezeiza (1929)
Azkoitia
-
Kontrabandoaren nondik norakoak: garaiak, oztopoak, arriskuak eta tratuak
Felix Olazabal Lekuona (1924)
Irun
-
Gari gutxi eta lan asko
Juana Elorza Beitia (1924)
Legutio
-
Amonak janaria ematen zien behar zutenei
Eulalia Ollokiegi Sarobe (1937)
Lasarte-Oria
-
Lantzean 8-9 ogi egiten zituzten, aste osorako
Jose Bollar Gabiola (1931)
Aulesti
-
Gerraoste gogorra
Angeli Telleria ()
Antzuola