Sagardotegiak ixten eta berreskuratzen
Hizlaria(k): Andoni Arzallus Aristi (1932) Herria: Astigarraga (Gipuzkoa)
Gerra ondorenean, sagardotegiak ixten hasi ziren, jendeak ez baitzeukan dirurik. Sagastiak ere kendu egin zituzten. 50. hamarkadan berriz ere ekin zioten sagardogintzari. Anekdota bat kontatzen du.
Informazio gehiago: Sagardotegiak ixten eta berreskuratzen
Ekonomia gerraostean
-
Prezio desberdina orduan
Prudentzio Irazustabarrena Etxeberria (1924)
Astigarraga
-
Gerraosteko gosea
Xabier Aierdi Aldasoro (1924) Jose Azpeitia Otaño (1924) Jose Agustin Etxabe Olaskoaga (1924) Antonio Larrañaga Larrañaga (1931) Iñaki Murua Arregi (1926)
Zarautz
-
Eguneroko jakiak; angulak merke-merke
Felipe Korta Gurrutxaga (1928)
Ordizia
-
Jeneroa entregatu behar udaletxean
Jesus Barandika Berrojalbiz (1921) Feli Goikoetxea Enbeita (1930)
Muxika
-
Goserik ez, baina gabezia asko, bai
Pedro Garitano Laskurain (1936)
Bergara
-
Gerra garaian aitita bi urtez Arjelen
Pilartxu Etxabe Zubizarreta (1932) Carmen Muniategi Muniategi (1921)
Gautegiz-Arteaga
-
Arroniztik olioa estraperloan
Antonio Larrañaga Larrañaga (1931)
Zarautz
-
Etxean egindako sagardo kopurua "txaperuari" aitortu behar
Angel Osa Arrizabalaga (1922) Xanti Osa Arrizabalaga (1926)
Zumaia
-
Lagunekin jatekoa trukatzen; herriko txokolategileak
Juan Migel Aranbarri Atxa (1940)
Azkoitia
-
Estraperlo garaia
Bixenta Arrieta Arrieta (1929)
Donostia