Ogirik ez eta taloa jan behar
Hizlaria(k): Tomasa Urien Intxausti (1926) Herria: Durango (Bizkaia)
Goserik ez zuten pasatu baserrian, baina ogirik ezean taloa jaten zuten. Baserritar guztiak garia eta artoa eraman behar izaten zuten Lapikonera, Udalarentzako. Ogia zahiduna bakarrik zegoen.
Informazio gehiago: Ogirik ez eta taloa jan behar
Ekonomia gerraostean
-
Arantzara irin bila
Erramun Irazu Apezetxea (1926)
Oiartzun
-
Kontrabandoa gerraostean
Xabier Oiarbide Oliden (1937)
Pasaia
-
Dendan lapurtzeko estrategia landua
Inaxito Albisu Mendarte (1924)
Errenteria
-
Soldatak eta estraperloa
Pello Iribar Perurena (1924)
Amasa-Villabona
-
Mutrikutik Azpeitiara jatetxerako janari bila
Benedikta Olazabal Bastida (1921)
Mutriku
-
Enrike estraperloan
Enrike Lujanbio Tajdus (1930)
Astigarraga
-
Gerra ostean janaria nola banatzen zen
Patxi Pagola Ibarrola (1933)
Urnieta
-
Patata bila joateko abenturak
Felix Eskisabel Zurutuza (1929)
Ataun
-
Soroko lanak makinarekin
Carmen Larruskain Madariaga (1926)
Gernika-Lumo
-
Errazionamendu garaian, babak marmitean ezkutatuta
Angel Osa Arrizabalaga (1922) Xanti Osa Arrizabalaga (1926)
Zumaia