Ogirik ez eta taloa jan behar
Hizlaria(k): Tomasa Urien Intxausti (1926) Herria: Durango (Bizkaia)
Goserik ez zuten pasatu baserrian, baina ogirik ezean taloa jaten zuten. Baserritar guztiak garia eta artoa eraman behar izaten zuten Lapikonera, Udalarentzako. Ogia zahiduna bakarrik zegoen.
Informazio gehiago: Ogirik ez eta taloa jan behar
Ekonomia gerraostean
-
Errotara artoa xehetzera
Inaxio Otaegi Otaegi (1937)
Lasarte-Oria
-
Garia kendu, artoa utzi
Felisa Arietaleanizbeaskoa Altzerreka (1927) Frantziska Arietaleanizbeaskoa Altzerreka (1929)
Elorrio
-
Jeneroa nola edo hala lortzeko moldatzen ziren
Joxepa Urkiola Rezola (1934)
Ordizia
-
Alargunak eta eskaleak
Mariani Izaskun Estanga Uriarte (1933)
Tolosa
-
Errazionamendurako errolda egiten
Miren Mendarte Kasares (1929)
Errenteria
-
Babarruna entregatu behar
Juanita Txintxurreta Ugalde (1932)
Donostia
-
Prezio desberdina orduan
Prudentzio Irazustabarrena Etxeberria (1924)
Astigarraga
-
Gurasoek lan asko egin zuten goserik pasa ez zezaten familian
Gregoria Albizu Beraza (1930)
Tolosa
-
Errazionamendua eta estraperloa
Resu Aizkorreta Arruabarrena (1931)
Pasaia
-
Garia erein eta entregatu egin behar
Joxe Mari Lertxundi Zuloaga (1932)
Aia