Ogirik ez eta taloa jan behar
Hizlaria(k): Tomasa Urien Intxausti (1926) Herria: Durango (Bizkaia)
Goserik ez zuten pasatu baserrian, baina ogirik ezean taloa jaten zuten. Baserritar guztiak garia eta artoa eraman behar izaten zuten Lapikonera, Udalarentzako. Ogia zahiduna bakarrik zegoen.
Informazio gehiago: Ogirik ez eta taloa jan behar
Ekonomia gerraostean
-
Baserrietako egitura ekonomikoaren aldaketa
Evaristo Alberdi Oruesagasti (1926) Maria Mugerza Arregi (1930)
Bergara
-
Gose garaiko menuak eta txerriak
Mariano Izagirre Lakunza (1937)
Urretxu
-
Errazonamendua jasotzen
2015 Adineko anoetarren testigantzak ()
Anoeta
-
Donostiako seminarioan greba egin zutenekoa
Joanito Dorronsoro Goikoetxea (1936)
Zumaia
-
Tabako errazionamendua
Leandro Iraeta Elgarresta (1928)
Zumarraga
-
Ogi falta, baina ez jateko falta
Krispin Arregi Mendiolagarai (1936)
Amorebieta-Etxano
-
Amak ogia ekartzen zuen gona azpian
Iñaxi Urruzola Aranburu (1925)
Astigarraga
-
Behar handiko garaietan, katua asko jaten zen
Fernantxo Intxaurrandieta Aizpurua (1947)
Lezo
-
Estraperloa
Gregorio Goñi Lazkano (1940)
Etxarri Aranatz
-
Diortxueneko bezeroak eta janaria
Bixenta Arregi Arregi (1937) Maria Isabel Arregi Arregi (1931) Maria Pilar Arregi Arregi (1943) Juana Beitia Ugarte (1936) Mahai-ingurua Oñatin 2 ()
Oñati