Ogirik ez eta taloa jan behar
Hizlaria(k): Tomasa Urien Intxausti (1926) Herria: Durango (Bizkaia)
Goserik ez zuten pasatu baserrian, baina ogirik ezean taloa jaten zuten. Baserritar guztiak garia eta artoa eraman behar izaten zuten Lapikonera, Udalarentzako. Ogia zahiduna bakarrik zegoen.
Informazio gehiago: Ogirik ez eta taloa jan behar
Ekonomia gerraostean
-
Elorrion amak atera zuen familia aurrera
Jose Ramon Urizar Zurinaga (1931)
Elorrio
-
Gerra ostean janaria urri
Eusebio Lazkano Lizarralde (1917)
Oñati
-
Gerra denboran errazionamenduko ogia eta sakarina
Ramon Zubizarreta Larrañaga (1932)
Azkoitia
-
Gerraosteko gosea arrantzaleek arindu zuten
Patxi Sansinenea Azurmendi (1935)
Donostia
-
Estraperloko irina
Pablito Olalde Etxabe (1922)
Azkoitia
-
Gerra garaian Portugaletera
Iñaki Goikoetxea Sorondo (1933)
Pasaia
-
Zartaginari keinua olioarekin eta aurrera
Maddi Garmendia Lopetegi (1929)
Lezo
-
Kupoa ordaindu behar
Gregorio Biteri Mendieta (1922)
Legutio
-
Errazionamenduarekin negozioa
Joxe Mari Ezeiza (1925)
Amasa-Villabona
-
Estraperloko gasolina eta olioa, zuhatzetan gordeta
Felix Olaizola Alkorta (1928)
Zestoa