Ogirik ez eta taloa jan behar
Hizlaria(k): Tomasa Urien Intxausti (1926) Herria: Durango (Bizkaia)
Goserik ez zuten pasatu baserrian, baina ogirik ezean taloa jaten zuten. Baserritar guztiak garia eta artoa eraman behar izaten zuten Lapikonera, Udalarentzako. Ogia zahiduna bakarrik zegoen.
Informazio gehiago: Ogirik ez eta taloa jan behar
Ekonomia gerraostean
-
Gerran janari faltarik ez
Bitoria Aboitiz Atxabal (1931)
Lekeitio
-
Gerra eta gosea
Frantxiska Pagadizabal Artola (1931)
Oiartzun
-
Kupoarekin udaletxeak tranpa egiten zuen
Pepa Bikandi Ibarretxebea (1922)
Amorebieta-Etxano
-
Estraperloan asko ibilitakoa
Antonio Jauregi Maiza (1931)
Tolosa
-
Baserrietako egitura ekonomikoaren aldaketa
Evaristo Alberdi Oruesagasti (1926) Maria Mugerza Arregi (1930)
Bergara
-
Antiguako kuartelean estutasun ederrak
Erramun Irazu Apezetxea (1926)
Oiartzun
-
Baserriko janaria, gosea eta kontrabandoa
Maria Zabala Egues (1914)
Elduain
-
Hautsekin egindako tortilla
Miren Josune Tolaretxipi Lizarralde (1926)
Donostia
-
Seietako mezaren ostean haragia hartzeko ilaran
Juanita Bidaurre Iraola (1928)
Donostia
-
Taloa eta ogiarekin salbu
Joxe Mari Esnaola Garmendia (1930)
Azpeitia