Eguneroko janaria gerra ostean
Hizlaria(k): Miren Jone Azurza Aristegieta (1929) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Ama oso elizkoia zen. Egunerokoan jaten zutena azaltzen du.
Informazio gehiago: Eguneroko janaria gerra ostean
Ekonomia gerraostean
-
Errazionamendua dendan
Jose Mari Garitaonandia Gisasola (1927) Juan Lasuen Solozabal (1927)
Zaldibar
-
Bildotsak estraperloan
Krispin Arregi Mendiolagarai (1936)
Amorebieta-Etxano
-
Kontrabandoan hasteko proposamenari uko
Migel Urdanpilleta Otegi (1935)
Hernani
-
Karlistek banatzen zituzten errazionamenduko elikagaiak
Ana Mari Lezertua Sustaeta (1940)
Mutriku
-
Errotak eta kontrabandoa
Mahai-ingurua Berastegin ()
Berastegi
-
Gerra garaian jenero ugari kendu zieten; errazionamendua
Sebastiana Atorrasagasti Arana (1921)
Elgeta
-
Gerraosteko errazionamendua
Jose Miguel Elosegi Aldasoro (1933)
Tolosa
-
Oliorik ezean, esnegaina
Bitoriano Ansa Goenaga (1930)
Andoain
-
Gerraostean errazionamendua eta ogi beltza
Juan Martin Bermeosolo Gabiola (1925)
Ea
-
Baserriari esker, aurrera errazionamendu garaian
Eusebio Areizaga Beain (1935)
Urretxu