Gerraostean goserik ez pasatzeko egindakoak
Hizlaria(k): Xinfo Iparragirre Intxaurrondo (1932) Herria: Berastegi (Gipuzkoa)
Gerraostean goserik ez zuten pasa, baina olioarekin arazoak izaten zituzten. Haren ordez, seboa erabiltzen zuten, baina hori ere jende askok bilatzen zuenez, urria zen. Errotara ezkutuan joaten zen etxeko artoa jan ahal izateko. Txerria ere hiltzen zenez, goserik ez zuten pasa. Kaletik jendea gustura joaten zen baserrietara lanera zerbait jatearen truke.
Informazio gehiago: Gerraostean goserik ez pasatzeko egindakoak
Ekonomia gerraostean
-
Etxeko ogia
Joxe Mari Esnaola Garmendia (1930)
Azpeitia
-
Indaba, garia eta artoa udaletxera entregatu behar
Luisito Zelaia Balenziaga (1925)
Markina-Xemein
-
Ekonomia hobetu arte, garia lagun ona
Primitibo Arregi Arizaga (1932)
Andoain
-
Estraperloa Arabatik
Pedro Agiriano Urrutia (1932)
Arrasate
-
Gerra aurreko automobilak
Patxi Mugerza (1936)
Donostia
-
Ogirik ezean, taloa
Joxe Mari Zelaia Olano (1934)
Hernani
-
Ogi falta, baina ez jateko falta
Krispin Arregi Mendiolagarai (1936)
Amorebieta-Etxano
-
Bilbon saldu zuten txekorra
Pedro Arrillaga Garate (1918)
Elgoibar
-
Aita gerran Bilbon; itzulitakoan panorama zaila Errenterian
Joseba Goñi Galarraga (1935)
Errenteria
-
Kontrabandoa eta mugalariak; portugaldarrak
Jose Antonio Martiarena Zabala (1929)
Irun