Gerraostean goserik ez pasatzeko egindakoak
Hizlaria(k): Xinfo Iparragirre Intxaurrondo (1932) Herria: Berastegi (Gipuzkoa)
Gerraostean goserik ez zuten pasa, baina olioarekin arazoak izaten zituzten. Haren ordez, seboa erabiltzen zuten, baina hori ere jende askok bilatzen zuenez, urria zen. Errotara ezkutuan joaten zen etxeko artoa jan ahal izateko. Txerria ere hiltzen zenez, goserik ez zuten pasa. Kaletik jendea gustura joaten zen baserrietara lanera zerbait jatearen truke.
Informazio gehiago: Gerraostean goserik ez pasatzeko egindakoak
Ekonomia gerraostean
-
Gerra sasoiko errazionamendua
Zipriano Askasibar Sagastigutxia (1927)
Zaldibar
-
Gosea denean, edozer jan daiteke
Andres Beloki Urreta (1927)
Bidania-Goiatz
-
Errota zuten gose denboran
Santiago Agorreta Garde (1921)
Erroibar
-
Tratua eta bideko kontrolak
Arsenio Irazabalbeitia Araiztegi (1930)
Antzuola
-
25 urtera arte, goseak
Fernando Kapanaga Gonzalez de Langarika (1933)
Otxandio
-
Txerria ezkutuan hil zutenekoa
Santi Intxausti Gerrikagoitia (1931)
Gernika-Lumo
-
Errazionamendua
Vicente Miranda Mundiñano (1927)
Etxarri Aranatz
-
Ogia egiten hasi zirenekoa
Juana Lasa Jauregi (1929)
Tolosa
-
Soldadutzan estraperloan, zerbitzutik libre
Pedro Mari Lizarazu Garmendia (1925)
Donostia
-
Gerra ondorengo egoera: euskararen erabilera; gosea
Niceto Marcano Muguerza (1932)
Eibar


