Gerraostean goserik ez pasatzeko egindakoak
Hizlaria(k): Xinfo Iparragirre Intxaurrondo (1932) Herria: Berastegi (Gipuzkoa)
Gerraostean goserik ez zuten pasa, baina olioarekin arazoak izaten zituzten. Haren ordez, seboa erabiltzen zuten, baina hori ere jende askok bilatzen zuenez, urria zen. Errotara ezkutuan joaten zen etxeko artoa jan ahal izateko. Txerria ere hiltzen zenez, goserik ez zuten pasa. Kaletik jendea gustura joaten zen baserrietara lanera zerbait jatearen truke.
Informazio gehiago: Gerraostean goserik ez pasatzeko egindakoak
Ekonomia gerraostean
-
Seminarioan jatekoa urri
Joanito Dorronsoro Goikoetxea (1936)
Zumaia
-
Garia baino arto gehiago etxean
Facundo Garai Txintxurreta (1931)
Arrasate
-
Ogi-eskasia zenean, ogia izatearen balioa
Pakita Errasti Loiti (1931)
Urretxu
-
Taloak; irin bila Aranora
Enriketa Aranburu Garaiar (1926)
Hernani
-
Gabardinak egiteko plastikoa
Fermin Larrarte Zuzaia (1927)
Hondarribia
-
Errazionamendua; Pasealekuko dendak
Kruzita Etxabe Garro (1930) Jesus Kortabitarte Madariaga (1927)
Gernika-Lumo
-
Estraperloa eta arrazionamendua
Miren Iparragirre Alkorta (1934) Joxepa Iparragirre Izagirre (1934)
Donostia
-
Etxean egindako sagardo kopurua "txaperuari" aitortu behar
Angel Osa Arrizabalaga (1922) Xanti Osa Arrizabalaga (1926)
Zumaia
-
Ogi zuri bat lortzeko, ezkutuan ibili behar
Pedro Garitano Laskurain (1936)
Bergara
-
Gerra garaiko bizipenak
Antoni Elkorobarrutia Gallastegi (1924)
Elgeta