Gerraostean goserik ez pasatzeko egindakoak
Hizlaria(k): Xinfo Iparragirre Intxaurrondo (1932) Herria: Berastegi (Gipuzkoa)
Gerraostean goserik ez zuten pasa, baina olioarekin arazoak izaten zituzten. Haren ordez, seboa erabiltzen zuten, baina hori ere jende askok bilatzen zuenez, urria zen. Errotara ezkutuan joaten zen etxeko artoa jan ahal izateko. Txerria ere hiltzen zenez, goserik ez zuten pasa. Kaletik jendea gustura joaten zen baserrietara lanera zerbait jatearen truke.
Informazio gehiago: Gerraostean goserik ez pasatzeko egindakoak
Ekonomia gerraostean
-
Gerra garaiko inauteriak
Xabier Garikano Solabarrieta (1931)
Tolosa
-
Errazionamenduko ogia
Nikolas Ormazabal Ormazabal (1926)
Legazpi
-
Haizea txarra txerriarentzat
Teresa Aresti Izagirre (1924)
Amorebieta-Etxano
-
Errazionamendu garaia; errotara ezkutuan
Dolores Egues Saizar (1928) Lucia Egues Saizar (1925)
Berastegi
-
Jangela soziala
Mariani Izaskun Estanga Uriarte (1933)
Tolosa
-
Guardia Zibila baserria erregistratzen
Santi Villareal Barrena (1935)
Amorebieta-Etxano
-
Irinik ez, baina isuna bai
Beñardo Irastortza Amiano (1928)
Irun
-
Garia ehotzeko esku-errota
Jesus Urzelai Aiastui (1929)
Oñati
-
Olioa Cascante herritik estraperloan
Juan Migel Aranbarri Atxa (1940)
Azkoitia
-
Etxean egindako ogia eta estraperloa
Maria Hipolita Aldai Eizagirre (1929)
Azkoitia