Gerraostean goserik ez pasatzeko egindakoak
Hizlaria(k): Xinfo Iparragirre Intxaurrondo (1932) Herria: Berastegi (Gipuzkoa)
Gerraostean goserik ez zuten pasa, baina olioarekin arazoak izaten zituzten. Haren ordez, seboa erabiltzen zuten, baina hori ere jende askok bilatzen zuenez, urria zen. Errotara ezkutuan joaten zen etxeko artoa jan ahal izateko. Txerria ere hiltzen zenez, goserik ez zuten pasa. Kaletik jendea gustura joaten zen baserrietara lanera zerbait jatearen truke.
Informazio gehiago: Gerraostean goserik ez pasatzeko egindakoak
Ekonomia gerraostean
-
Senarraren ibilerak: arrantzan
Valentina Yeregi Inza (1915)
Lasarte-Oria
-
Taloak bai, baina txorizorik gabe
Bernabe Belategi Lopez de Egino (1931)
Oñati
-
Garia azaroan
Pedro Arrue Aizpurua (1927)
Albiztur
-
Baserritarrei burla, baina gose garaian zer?
Beñardo Irastortza Amiano (1928)
Irun
-
Arroza eta ogi beltza
Txomin Apoita Zubizarreta (1924) Maria Irusta Mallea (1928)
Munitibar-Arbatzegi-Gerrikaitz
-
Kontrabandoa eta estraperloa
Margarita Maiza Auzmendi (1938) Jose Mari Razkin Agirre (1932)
Etxarri Aranatz
-
Errazionamendua, baita Frantzian ere
Mari Kruz Alkain Jauregi (1926)
Hondarribia
-
Gerraosteko gari eta arto ehotzeak
Teresa Jaio Rementeria (1924)
Durango
-
Errazionamenduko ogia
Joxe Mari Zinkunegi Agirre (1932) Julian Zinkunegi Agirre (1930)
Lizartza
-
San Pedron erosten zuten arraina
Arantxa Goia Artola (1940)
Lezo