Gerraosteko luxuak
Hizlaria(k): Arantxa Urretabizkaia Bejarano (1947) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Goserik ez zuten pasa gerraostean. Aitak lana galdu zuenean, luxua zen arrain zopa eta melokotoia jatea.
Informazio gehiago: Gerraosteko luxuak
Ekonomia gerraostean
-
Baserriko lanari esker, etxean goserik ez
Simona Maiz Labaka (1927)
Usurbil
-
Gerraosteko errazionamendua
Jose Luis Bizkarra Etxebarria (1930)
Mañaria
-
Gerra garaian, "katiluko ogia"
Felix Olaizola Alkorta (1928)
Zestoa
-
Kaletarrak baserrietara eskean
Luis Iturregi Uribarri (1934)
Bermeo
-
Aiete ez zen ardi eta gari tokia
Pedro Mari Illarreta Peñagarikano (1937)
Donostia
-
Garia entregatu behar
Txomin Aranbarri Larizubirrementeria (1924)
Durango
-
Ameriketatik jasotzen ziren gazta lata handiak
Adela Romero Urreisti (1942) Maria Pilar Romero Urreisti (1946)
Mutriku
-
Mallabia inguruan zeuden errotak; gerra ondorengo urteetako egoera
Enrike Mugarza Idarraga (1932)
Mallabia
-
Aizpurutxoko errotan garia eho eta etxerako ogia egiten zuten
Elias Lete Larrañaga (1940)
Azkoitia
-
Zilarrezko txanponak gorde
Juli Exposito Loinaz (1925)
Ordizia


