Gerraosteko luxuak
Hizlaria(k): Arantxa Urretabizkaia Bejarano (1947) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Goserik ez zuten pasa gerraostean. Aitak lana galdu zuenean, luxua zen arrain zopa eta melokotoia jatea.
Informazio gehiago: Gerraosteko luxuak
Ekonomia gerraostean
-
Olioaren ordez, seboa (ahal zenean)
Felix Eskisabel Zurutuza (1929)
Ataun
-
Salcedo tailerretatik soinekoak egitera Iparraldera
Andoni Etxarri (1943)
Hendaia
-
Artilea ere entregatu egin behar
Xanti Iparragirre Perurena (1934)
Errenteria
-
Artoa eta irina
Kontxa Larrañaga Ezeiza (1929)
Azkoitia
-
Errazionamenduarekin negozioa
Joxe Mari Ezeiza (1925)
Amasa-Villabona
-
Gerra osteko gosea
Eustaki Labandibar Retegi (1920)
Errenteria
-
Gerra ostean, ogia nola lortzen zuten
Joxe Goñi Urreaga (1928)
Astigarraga
-
Ikazkintzaren gorakada gerraostean
Juan Cruz Agirrezabal Zabaleta (1919) Tomasa Bereziartua (1923)
Antzuola
-
Leikua entregatu beharra
Joxe Arozena Aranzasti (1933)
Hondarribia
-
"Bodegon" sagardotegia
Txomin Sarriegi Olaran (1928)
Beasain