Gerra ostean nola moldatzen ziren janaria lortzeko
Hizlaria(k): Simona Azpiroz Nazabal (1926) Herria: Berastegi (Gipuzkoa)
Gerra ostean, gosea zen garaian, ogia jateko eta janaria lortzeko nola moldatzen ziren Bixenteren eta Simonaren familiak kontatzen dute.
Informazio gehiago: Gerra ostean nola moldatzen ziren janaria lortzeko
Ekonomia gerraostean
-
Gerraostean ogi beltza eta errazionamendua
Juan Arrieta Martinez (1924)
Markina-Xemein
-
Estraperloko anekdota bat
Jose Julian Garciarena Arregi (1929)
Berastegi
-
Estraperloko errota garia ehotzeko
Joxe Agirre Esnal (1929)
Azpeitia
-
Goserik ez zuten pasatu
Maritxu Olabiaga Etxabe (1915)
Donostia
-
Kontrabandoko anekdota
Rafael Urzelai Gabiria (1927)
Legazpi
-
Baserrira joaten ziren jatera gose garaian
Arnaldo Bolumburu Inza (1933)
Eibar
-
Errazionamendua eta estraperloa: tren txikia
Xalbadora Roldan Iturrioz (1922)
Andoain
-
Auzoko errotak prezintatuta eta gauez Aizpurutxora joan behar
Evaristo Alberdi Oruesagasti (1926) Maria Mugerza Arregi (1930)
Bergara
-
Gerra ostean janaria lortzeko ezkutuan ibili behar
Pako Lizarraga Peña (1935)
Hondarribia
-
Ogia erostea ere ez zen libre
Bitoriano Ansa Goenaga (1930)
Andoain