Gerra ostean nola moldatzen ziren janaria lortzeko
Hizlaria(k): Simona Azpiroz Nazabal (1926) Herria: Berastegi (Gipuzkoa)
Gerra ostean, gosea zen garaian, ogia jateko eta janaria lortzeko nola moldatzen ziren Bixenteren eta Simonaren familiak kontatzen dute.
Informazio gehiago: Gerra ostean nola moldatzen ziren janaria lortzeko
Ekonomia gerraostean
-
Baserriko lanak eta jakiak
Xabier Zubizarreta Lasagabaster (1944)
Aretxabaleta
-
Imperial lantegieraren gainbehera
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar
-
Gerra osteko jatorduak
Patxi Bengoa Sagasta (1932)
Arrasate
-
Gerra bukatutakoan etorri zen okerrena: gosea
Gabriel Nogues Martikorena (1920)
Lasarte-Oria
-
Errotak
Maximo Undabeitia Zabala (1919)
Muxika
-
Irina, estraperloa eta inspektoreak
Maria Bitoria Alberdi Aldalur (1925)
Azpeitia
-
Sagar faltarik ez
Carmen Jauregi Zabala (1924)
Tolosa
-
Estraperloa eta errazionamendua
Maria Lourdes Lasarte Dorronsoro (1926)
Donostia
-
Erosketak "palo-palotan"
Martzelita Txurruka Arrieta (1937)
Mutriku
-
Errazionamendu garaiko janaria eta xaboia
Laureano Telleria Ordozgoiti (1935)
Segura