Gerra ostean nola moldatzen ziren janaria lortzeko
Hizlaria(k): Simona Azpiroz Nazabal (1926) Herria: Berastegi (Gipuzkoa)
Gerra ostean, gosea zen garaian, ogia jateko eta janaria lortzeko nola moldatzen ziren Bixenteren eta Simonaren familiak kontatzen dute.
Informazio gehiago: Gerra ostean nola moldatzen ziren janaria lortzeko
Ekonomia gerraostean
-
Ezkutuka lortu behar ogia
Felisa Ormaetxea Goitana (1928)
Aramaio
-
JAZ-Zubiaurre: artisautzatik industriara
Eduardo Zubiaurre Ariznabarreta (1972)
Eibar
-
Arrain saltzaileak
Manuel Oliden Kortajarena (1941)
Donostia
-
Estraperloko jeneroaren prezioa
Simona Maiz Labaka (1927) Joxe Torregarai Gorostidi (1937)
Usurbil
-
Gerra ondorenean goserik ez, baina falta bai
Esteban Olaizola Mitxelena (1944)
Lezo
-
Kontrabandistei buruzko istorioa
Felipe Altuna Egidazu (1929)
Bergara
-
Ura 100 pezetatan olioa zelakoan
Elisa Kalzada Ugalde (1929)
Busturia
-
Gerra ondorengo gabeziak
Joxepa Artola Artola (1930)
Lizartza
-
Gerra garaian Portugaletera
Iñaki Goikoetxea Sorondo (1933)
Pasaia
-
Babarruna entregatu behar
Juanita Txintxurreta Ugalde (1932)
Donostia