Gerra ostean nola moldatzen ziren janaria lortzeko
Hizlaria(k): Simona Azpiroz Nazabal (1926) Herria: Berastegi (Gipuzkoa)
Gerra ostean, gosea zen garaian, ogia jateko eta janaria lortzeko nola moldatzen ziren Bixenteren eta Simonaren familiak kontatzen dute.
Informazio gehiago: Gerra ostean nola moldatzen ziren janaria lortzeko
Ekonomia gerraostean
-
Errotara gauez, estraperloan
Antonio Zubeldia Olano (1930)
Altzaga
-
Gerraostean, astoarekin errotara
Manuel Gereño Urretabizkaia (1929)
Pasaia
-
Gerraosteko errazionamendua
Encarna Yarza Zendoia (1915)
Amasa-Villabona
-
Gazi-kutxa bete-bete
Mari Karmen Urdangarin Letamendia (1926)
Hernani
-
Kontrabandoaz berriro
Florencio Erro (1929)
Erroibar
-
Bidanira errazionamendu bila
Jose Agustin Amonarriz Otaegi (1927)
Anoeta
-
Olioa, gutxi eta garesti
Pilar Tolosa Amondarain (1935)
Amasa-Villabona
-
Trini bizilaguna eta Gabino harakina
Miren Zarraga Pagola (1932)
Andoain
-
Kontrabandistei buruzko istorioa
Felipe Altuna Egidazu (1929)
Bergara
-
Eguneroko janaria gerra ostean
Miren Jone Azurza Aristegieta (1929)
Donostia