Gerra ostean nola moldatzen ziren janaria lortzeko
Hizlaria(k): Simona Azpiroz Nazabal (1926) Herria: Berastegi (Gipuzkoa)
Gerra ostean, gosea zen garaian, ogia jateko eta janaria lortzeko nola moldatzen ziren Bixenteren eta Simonaren familiak kontatzen dute.
Informazio gehiago: Gerra ostean nola moldatzen ziren janaria lortzeko
Ekonomia gerraostean
-
1942, gose urtea
Jose Mari Aranbarri Elduaien (1931)
Azkoitia
-
Etxejabeari ordaindu behar izaten zitzaion errenta nolakoa zen
Maria Meabebasterretxea () Pedro Sarasua ()
Mallabia
-
Errazionamenduko olioa saldu eta ogia erosi
Dominga Beitia Urkia (1936)
Bergara
-
Olioa urtu behar
Josefina Lete Larrañaga (1934)
Antzuola
-
Errazionamenduko elikagaien erabilera
Matilde Gereñu Elorza (1925)
Segura
-
JAZ-Zubiaurre: artisautzatik industriara
Eduardo Zubiaurre Ariznabarreta (1972)
Eibar
-
Amak etxeko ardura guztiak
Joakin Ezpeleta Agirrebengoa (1934)
Oñati
-
Jeneroa nola edo hala lortzeko moldatzen ziren
Joxepa Urkiola Rezola (1934)
Ordizia
-
Errazionamendurako txanda egitera
Mariani Izaskun Estanga Uriarte (1933)
Tolosa
-
Errazionamendua
Karmen Zurbano Egaña (1923)
Aramaio