Ogi zuria edo Francoren ogia
Hizlaria(k): Ebaristo Aiestaran Pikabea (1927) Maria Pilar Alkain Sarasola (1941) Kontxita Argote Altuna (1938) Joxe Manuel Mendiola Arteaga (1948) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Errazionamenduko ogia langileentzat eta bestelako familientzat desberdina izaten zen. Ebaristok ogi zuria lehenengoz noiz jan zuen gogoratzen du. "Pan de Franco" esaten zioten ogi zuriari.
Informazio gehiago: Ogi zuria edo Francoren ogia
Ekonomia gerraostean
-
Gerra osteko ekonomia; errota "klandestinoak"
Carmelo Olano Segurola (1930) Ixabel Olano Segurola (1925)
Beasain
-
Errazionamendua
Joana Iraola Uranga (1924)
Tolosa
-
Garia
Jose Luis Pagoaga Soraluze (1943)
Mutriku
-
Errazionamendua, gosea, estraperloa...
Pilar Candina Elgezabal (1918)
Gernika-Lumo
-
Gerra osteko elikadura
Maria Luisa Zalakain Odriozola (1930)
Amasa-Villabona
-
Fraideak babarrun bila baserrietara
Joseba Mirena Agirre Mugerza (1935)
Mutriku
-
Gariaren zati bat eman beharra
Eusebio Salegi Osa (1928)
Mutriku
-
Txapela, alpargata eta zakua nagusiki Azkoitiko industrian
Jacinta Garmendia Artetxe (1914)
Azkoitia
-
Gose-urte gogorrak; errazionamenduko janaria
Juan Arizaga Larreategi (1927) Jose Luis Unamuno Gorrotxategi (1928)
Soraluze
-
Bildotsak estraperloan
Krispin Arregi Mendiolagarai (1936)
Amorebieta-Etxano