Gerraostean gosea; etxeko garia eta artoa entregatu beharra
Hizlaria(k): Dominga Beitia Urkia (1936) Herria: Bergara (Gipuzkoa)
Gerraostean gose handia pasa ei zuten Araotzen. Baserrian beti egoten zen jatekoa, baina garia eta artoa entregatu egin behar izaten ziren. Behin aitak harriak sartu ei zituen zakuan, baina konturatu egin ziren eta Dominga joan behar izan zen gero, falta zen garia eramatera. Araotzen biltzen zituzten elikagaiak.
Informazio gehiago: Gerraostean gosea; etxeko garia eta artoa entregatu beharra
Ekonomia gerraostean
-
“Heil, Hitler” goserik ez pasatzeko
Joxe Mari Soroa Berrotaran (1932)
Usurbil
-
Babarruna entregatu behar
Juanita Txintxurreta Ugalde (1932)
Donostia
-
Sukaldaritza modernoa? Garai batean, betiko janaria bizitzeko modu bakarra
Joxepatxo Artola Zuloaga (1932)
Lezo
-
Ekonomato militarra
Patxi Mugerza (1936)
Donostia
-
Baserrian nahi beste jaten zuten
Asunzion Kortabarria Gabilondo (1932)
Antzuola
-
Gerra ondorengo egoera: euskararen erabilera; gosea
Niceto Marcano Muguerza (1932)
Eibar
-
Kartila, ehotakoa apuntatzeko
Maria Dolores Maiza Artola (1937)
Tolosa
-
Guardia Zibila ogi bila Antzuolara
Angeli Telleria ()
Antzuola
-
Gauez, errotara
Eugenio Zabala Olazabal (1933)
Tolosa
-
Eibarrera gosea pasatzera
Jesusa Astigarraga Carral ()
Eibar