Gerraostean gosea; etxeko garia eta artoa entregatu beharra
Hizlaria(k): Dominga Beitia Urkia (1936) Herria: Bergara (Gipuzkoa)
Gerraostean gose handia pasa ei zuten Araotzen. Baserrian beti egoten zen jatekoa, baina garia eta artoa entregatu egin behar izaten ziren. Behin aitak harriak sartu ei zituen zakuan, baina konturatu egin ziren eta Dominga joan behar izan zen gero, falta zen garia eramatera. Araotzen biltzen zituzten elikagaiak.
Informazio gehiago: Gerraostean gosea; etxeko garia eta artoa entregatu beharra
Ekonomia gerraostean
-
Hezur-muina jaten zuten
Ixabel Zuaznabar Irulegi (1938)
Lasarte-Oria
-
Martuteneko bizimodua
Manolo Ibarguren Molinaga (1929)
Lizartza
-
Eskale ugari
Joxe Mari Iraola Olano (1929)
Tolosa
-
Errazionamendua urte askoan
Fidela Mendiolea Arrazola (1928) Alfonso Pagonabarraga Gastelurrutia (1928)
Abadiño
-
Etxeko artoa ehotzeko egin beharrekoak
Luzio Oruesagasti Txurruka (1931) Mateo Oruesagasti Txurruka (1929)
Soraluze
-
Errazionamendu garaia
Rafaela Ijurra Ganboa (1928)
Etxarri Aranatz
-
Etxean ez, baina Donostian gosea ezagutu zuen
Joxe Mari Faus Iurrita (1934)
Ordizia
-
Gose larria Arrasaten gerraostean
Joxe Arriaran Aranburu (1926)
Arrasate
-
Baserritik ekartzen zuten jatekoa
Mertxe Uranga Uranga (1937)
Donostia
-
Irina eta ogia nahi beste
Felisa Olazabal Garate (1928)
Mendaro