Gosea eta errotara gauez
Hizlaria(k): Pedro Mari Lizarazu Garmendia (1925) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Aita arrantzan ere aritzen zen arroketan. Gose asko pasatu zuten. Artoa esnetan egosita jaten zuten: morokila. Aiaraino joaten ziren irin bila errotara. Astoz eta gauez joan behar izaten zuten.
Informazio gehiago: Gosea eta errotara gauez
Ekonomia gerraostean
-
Estraperloa eta ogi gogorra, baina goserik ez
Katalin Atxurra Alegria (1926) Teresa Erkiaga Korta (1927)
Lekeitio
-
Kontrabandoa eta pikarokeria
Fermin Belamendia Arrillaga (1929)
Andoain
-
Errazionamendu garaiko debekuak, zigorrak eta trikimailuak
Juliana Olaizola Gurrutxaga (1928)
Azpeitia
-
Orbea eta Gabilondo Eibartik kanpora
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar
-
Oiartzunera, errotara
Patxi Sein Legorburu (1921)
Pasaia
-
Garia erein, ogi faltarik ez izateko
Tomas Abarrategi Goikoetxea (1947)
Berango
-
Olioa urtu behar
Josefina Lete Larrañaga (1934)
Antzuola
-
Gerra ondoren gosea eta estraperloa
Sabino Etxabeguren Artola (1927)
Anoeta
-
Baserriko lanak eta erlijioaren indarra
Pako Idigoras Guridi (1932)
Oñati
-
Gomazko abarkak; gerra ostean materialik ez
Enrike Mugarza Idarraga (1932)
Mallabia