Gosea eta errotara gauez
Hizlaria(k): Pedro Mari Lizarazu Garmendia (1925) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Aita arrantzan ere aritzen zen arroketan. Gose asko pasatu zuten. Artoa esnetan egosita jaten zuten: morokila. Aiaraino joaten ziren irin bila errotara. Astoz eta gauez joan behar izaten zuten.
Informazio gehiago: Gosea eta errotara gauez
Ekonomia gerraostean
-
Errazionamenduari, "sorramiento"
Jexuxa Salegi Oruesagasti (1921)
Urretxu
-
Pakito soinu-jotzailea
Mahai-ingurua Berastegin ()
Berastegi
-
Animaliak pasatzen
Erramun Irazu Apezetxea (1926)
Oiartzun
-
Kaletarrak gaztainak eta egurra biltzera
Antonio Gorostidi Etxaleku (1931)
Tolosa
-
Gerraostean garia entregatu behar
Migel Iturrate Arriortua (1923)
Dima
-
Gerraostean jatekoa nondik atera?
Damiana Belaustegi Jaio (1924)
Mendata
-
Errazionamendua eta estreperloa
Mahai-ingurua Xemeinen ()
Markina-Xemein
-
Arrantzaleek arraina debalde
Patxi Etxeberria Zubiria (1930)
Orio
-
Errazionamendu garaian lanean, kanpoan eta etxean
Enkarna Elosegi Benito (1922)
Zarautz
-
Errazionamenduko tabakoa
Manuel Urrestarazu Iradi (1928)
Donostia