Gosea eta errotara gauez
Hizlaria(k): Pedro Mari Lizarazu Garmendia (1925) Herria: Donostia (Gipuzkoa)
Aita arrantzan ere aritzen zen arroketan. Gose asko pasatu zuten. Artoa esnetan egosita jaten zuten: morokila. Aiaraino joaten ziren irin bila errotara. Astoz eta gauez joan behar izaten zuten.
Informazio gehiago: Gosea eta errotara gauez
Ekonomia gerraostean
-
Baserrian ez zuten goserik
Andone Bidaguren Bilbao (1927)
Gernika-Lumo
-
Indabak salduz gero, isuna
Rufina Abaitua Bilbao (1928)
Mendata
-
Errazionamendu garaiko janaria eta xaboia
Laureano Telleria Ordozgoiti (1935)
Segura
-
Gerraostean, ogi falta
Juana Txurruka Osoro (1928)
Elgoibar
-
Ogi beltza eta arrazionamenduko tortak
Antonio Sarasola Imaz (1929)
Anoeta
-
Gose garaiko trikimailuak
Pedro Jauregi Sorondo (1922)
Andoain
-
Bartzelonan guardiek kontrabandoaz harrapatu zutenekoa
Enrike Lopez Bilbao (1930)
Bermeo
-
Artoa, garia eta patata entregatu behar
Luziano Arenaza Aginagalde (1930)
Eskoriatza
-
Estraperloan ibilitakoa
Juan Oiarzabal Abalia (1929)
Azpeitia
-
Gose garaia; hilerokoa ere joan
Bitoriana Artola Agirre (1918)
Lezo


