Errazionamenduan nola moldatu ziren
Hizlaria(k): Florentzia Azpiroz Nazabal (1924) Herria: Berastegi (Gipuzkoa)
Gerraostean errazionamendua egoten zen. Dendara joaten ziren tokatzen zitzaien janaria jasotzera. Errazionamenduko ogia, hala ere, ez zuten denek jasotzen eta nola-hala moldatzen ziren hura lortzeko. Beraiek ez zuten goserik pasa, lurrak ematen zien janariarekin nahikoa baitzuten. Lurra lehen garbiagoa eta osasun hobekoa zen. Etxeko janaria entregatu egin behar izaten zuten.
Informazio gehiago: Errazionamenduan nola moldatu ziren
Ekonomia gerraostean
-
Goseak ostera bultzatu zuen jendea
Joxe Bixente Etxabe Arregi (1922)
Arrasate
-
Errotari iruzurgilea
Pedro Karetxe Urrejola (1930)
Aramaio
-
Miaketa eta beldurra
Ana Etxaide Itarte (1936)
Donostia
-
Estraperlo garaian aguazilarekin kontuz
Teresa Aresti Izagirre (1924)
Amorebieta-Etxano
-
Gerraosteko garai gogorrak
Inocencia Markotegi Razkin (1931)
Etxarri Aranatz
-
Baserritarrek garia zakuetan eramaten zuten errotara
Maria Argialde Azalza (1917)
Bergara
-
Gerraostean erreketeek ardiak kendu
Juana Elorza Beitia (1924)
Legutio
-
Gerraostean baserriko jeneroa entregatu beharra
Elena Sarraua Amutxastegi (1929) Jose Luis Sarraua Amutxastegi (1933)
Zaldibar
-
14 urterekin bankura lanera
Manuel Galarraga Aldai (1924)
Soraluze
-
Gerra gogorra, baina goserik ez
Juana Loroño Beaskoetxea (1923)
Amorebieta-Etxano