Errazionamenduan nola moldatu ziren
Hizlaria(k): Florentzia Azpiroz Nazabal (1924) Herria: Berastegi (Gipuzkoa)
Gerraostean errazionamendua egoten zen. Dendara joaten ziren tokatzen zitzaien janaria jasotzera. Errazionamenduko ogia, hala ere, ez zuten denek jasotzen eta nola-hala moldatzen ziren hura lortzeko. Beraiek ez zuten goserik pasa, lurrak ematen zien janariarekin nahikoa baitzuten. Lurra lehen garbiagoa eta osasun hobekoa zen. Etxeko janaria entregatu egin behar izaten zuten.
Informazio gehiago: Errazionamenduan nola moldatu ziren
Ekonomia gerraostean
-
Errazionamenduko janaria jasotzeko lekuak eta ilarak
Joxe Goñi Urreaga (1928)
Astigarraga
-
Gerraostea: gosea, errazionamendua, estraperloa
Jose Eiguren Mendiguren (1927)
Lekeitio
-
Gerraosteko gabezia
Kontxi Garaitonandia Kortabarria (1936)
Aramaio
-
Zapaten kontrabandoa
Fermin Larrarte Zuzaia (1927)
Hondarribia
-
Estraperloa
Antonina Barricarte Zolina (1934)
Etxarri Aranatz
-
Gerraosteko luxuak
Arantxa Urretabizkaia Bejarano (1947)
Donostia
-
Gerraosteko janaria
Santos Ezeiza Otamendi (1928)
Tolosa
-
Garia erein eta entregatu egin behar
Joxe Mari Lertxundi Zuloaga (1932)
Aia
-
Gerraostean errotaria etxera
Tomasa Urien Intxausti (1926)
Durango
-
Oliorik ez eta irina ere gutxi
Benantzia Iraola Arruti (1923)
Donostia


