Errazionamenduan nola moldatu ziren
Hizlaria(k): Florentzia Azpiroz Nazabal (1924) Herria: Berastegi (Gipuzkoa)
Gerraostean errazionamendua egoten zen. Dendara joaten ziren tokatzen zitzaien janaria jasotzera. Errazionamenduko ogia, hala ere, ez zuten denek jasotzen eta nola-hala moldatzen ziren hura lortzeko. Beraiek ez zuten goserik pasa, lurrak ematen zien janariarekin nahikoa baitzuten. Lurra lehen garbiagoa eta osasun hobekoa zen. Etxeko janaria entregatu egin behar izaten zuten.
Informazio gehiago: Errazionamenduan nola moldatu ziren
Ekonomia gerraostean
-
Ogiarekin estraperloan
Joxe Jauregi Alberdi (1934)
Antzuola
-
Estraperloan txerria hil
Bittori Zapiain Mendiola (1929)
Astigarraga
-
San Pedron erosten zuten arraina
Arantxa Goia Artola (1940)
Lezo
-
Gerra garaian zer jaten zen
Petra Aguirregomezcorta (1926) Pedro Egiguren Larrañaga (1927)
Eibar
-
Itsasoz heldutako estraperloa
Pantxi Sangroniz Mentxaka (1913)
Sondika
-
Gerraostean ogia etxean egiten zuten
Miren Zumeta Egia (1936)
Lasarte-Oria
-
Aita gerran Bilbon; itzulitakoan panorama zaila Errenterian
Joseba Goñi Galarraga (1935)
Errenteria
-
Emakume langilea
Arroxa Pikabea Artola (1916)
Oiartzun
-
Errazionamenduaren beharrik ez Eguzkitzan
Paskual Uribe Jaio (1926)
Durango
-
Baserritik kanpo lanean
Dionisio Amundarain Alegria (1922)
Ibarra