Errazionamenduan nola moldatu ziren
Hizlaria(k): Florentzia Azpiroz Nazabal (1924) Herria: Berastegi (Gipuzkoa)
Gerraostean errazionamendua egoten zen. Dendara joaten ziren tokatzen zitzaien janaria jasotzera. Errazionamenduko ogia, hala ere, ez zuten denek jasotzen eta nola-hala moldatzen ziren hura lortzeko. Beraiek ez zuten goserik pasa, lurrak ematen zien janariarekin nahikoa baitzuten. Lurra lehen garbiagoa eta osasun hobekoa zen. Etxeko janaria entregatu egin behar izaten zuten.
Informazio gehiago: Errazionamenduan nola moldatu ziren
Ekonomia gerraostean
-
Etxean egindako ogia; errazionamendua
Maria Ixabel Garate Garate (1947) Antonio Irureta Irureta (1939)
Zestoa
-
15 urterekin CAF lantegira lanera
Felipe Korta Gurrutxaga (1928)
Ordizia
-
Iragaitzazko langileak Aurreran
Adela Telleria Gallastegui (1924)
Eibar
-
Etxerako garia Arabatik estraperloan
Ascension Arregi Leturiaga (1916)
Oñati
-
Errotak itxita zeudenean, ezkutuan joan behar
Joxe Torregarai Gorostidi (1937)
Usurbil
-
Gerra ondoren errotara jende asko etortzen zitzaien
Joxe Ramon Aranburu Ugartemendia (1941)
Alkiza
-
Gerra osteko oroitzapenak
Benita Odriozola Aranberri (1936)
Azpeitia
-
Otxandiora gauez olio bila
Paskual Uribe Jaio (1926)
Durango
-
Erosleek diru gutxi; merkataritza ikasketak
Karmele Sistiaga Artola (1927)
Donostia
-
Errotara gauez eta beldurrez
Fermin Belamendia Arrillaga (1929)
Andoain