Errazionamenduan nola moldatu ziren
Hizlaria(k): Florentzia Azpiroz Nazabal (1924) Herria: Berastegi (Gipuzkoa)
Gerraostean errazionamendua egoten zen. Dendara joaten ziren tokatzen zitzaien janaria jasotzera. Errazionamenduko ogia, hala ere, ez zuten denek jasotzen eta nola-hala moldatzen ziren hura lortzeko. Beraiek ez zuten goserik pasa, lurrak ematen zien janariarekin nahikoa baitzuten. Lurra lehen garbiagoa eta osasun hobekoa zen. Etxeko janaria entregatu egin behar izaten zuten.
Informazio gehiago: Errazionamenduan nola moldatu ziren
Ekonomia gerraostean
-
Irina estraperloan
Josefa Gabilondo Agirregomezkorta (1920)
Elgoibar
-
Gose garaian herritik baserrietara jende asko joaten zen
Evaristo Alberdi Oruesagasti (1926) Maria Mugerza Arregi (1930)
Bergara
-
Gerraostean, lanean eta ikasten
Julian Alegria Uriarte (1924)
Bermeo
-
Bateletako tranpak
Fermin Larrarte Zuzaia (1927)
Hondarribia
-
Gerraostean, garraztutako artoak
Begoña Zubizarreta Mujika (1922)
Bergara
-
"Bodegon" sagardotegia
Txomin Sarriegi Olaran (1928)
Beasain
-
Itzulera gogorra: denean eskasia
Jon Lasuen Goikolea (1921)
Otxandio
-
Irinik ez, baina isuna bai
Beñardo Irastortza Amiano (1928)
Irun
-
Gurdikada gari entregatu behar
Isidoro Mugerza San Martin (1927)
Mendaro
-
Gerraosteko ordaintzeko moduak
Roberto Zabaleta Ozamiz (1934)
Eibar