Errazionamenduan nola moldatu ziren
Hizlaria(k): Florentzia Azpiroz Nazabal (1924) Herria: Berastegi (Gipuzkoa)
Gerraostean errazionamendua egoten zen. Dendara joaten ziren tokatzen zitzaien janaria jasotzera. Errazionamenduko ogia, hala ere, ez zuten denek jasotzen eta nola-hala moldatzen ziren hura lortzeko. Beraiek ez zuten goserik pasa, lurrak ematen zien janariarekin nahikoa baitzuten. Lurra lehen garbiagoa eta osasun hobekoa zen. Etxeko janaria entregatu egin behar izaten zuten.
Informazio gehiago: Errazionamenduan nola moldatu ziren
Ekonomia gerraostean
-
Artilea ere entregatu egin behar
Xanti Iparragirre Perurena (1934)
Errenteria
-
Kaleko jendea baserrietara, goseari aurre egiteko
Eusebio Areizaga Beain (1935)
Urretxu
-
Astegunetako otorduak
Maria Angeles Amenabar Lasquibar (1940)
Andoain
-
Gerraostea Bergaran
Florita Izuskiza Zubizarreta (1927)
Bergara
-
Jeneroa ez entregatzeko, ezkutatu
Pedro Sarasola Idarreta (1930)
Astigarraga
-
Errotak eta kontrabandoa
Mahai-ingurua Berastegin ()
Berastegi
-
"Gularik ez, goserik ere ez"
Maite San Miguel Arrizabalaga (1930)
Zumarraga
-
Kartila, ehotakoa apuntatzeko
Maria Dolores Maiza Artola (1937)
Tolosa
-
Garia entregatzea, ogi falta eta ehotzea
Juana Txurruka Osoro (1928)
Elgoibar
-
100 kiloko irin-zakuak, garo azpian
Migel Ansa Goenaga (1937)
Andoain