Ogia, etxean egindakoa
Hizlaria(k): Rufina Oiarbide Garmendia (1924) Herria: Baliarrain (Gipuzkoa)
Ogi ona egiten zuten etxean. Etxeko garia Ordiziara eramaten zuten errotara. Legamia kanpotik ekartzen zen astean behin. Ogi zati bat gorde egiten zen, hurrengo egin behar zenean, hari nahasteko. Ekonomikan egiten zuten ogia. Errazionamendu sasoian ogi beltz-beltza ematen zieten.
Informazio gehiago: Ogia, etxean egindakoa
Ekonomia gerraostean
-
Garia erein, ogi faltarik ez izateko
Tomas Abarrategi Goikoetxea (1947)
Berango
-
Errotak itxita egon zireneko trikimailuak
Pakita Errasti Loiti (1931)
Urretxu
-
Umetan, enkarguak azukrearen truke
Libe Garbizu Irazu (1936)
Pasaia
-
Goserik ez; kafea eta txokolatea estraperloan
Juanita Bergara Mintegia (1917)
Gernika-Lumo
-
Gerraostean, janari urritasuna
Martina Alava Zumalakarregi (1922)
Donostia
-
Eskasia bai, baina goserik ez
Jesusa Anitua Lejardi (1926) Jose Mari Anitua Lejardi (1924)
Markina-Xemein
-
Indaba, garia eta artoa udaletxera entregatu behar
Luisito Zelaia Balenziaga (1925)
Markina-Xemein
-
Gerraostean, ogia txarra
Tere Arregi Altuna (1929)
Donostia
-
Baserrian, lan asko eta diru gutxi
Txomin Garmendia Galarza (1934)
Berrobi
-
Almeja biltzen
Miren Garmendia Urzelaieta (1936)
Lezo