Ogia, etxean egindakoa
Hizlaria(k): Rufina Oiarbide Garmendia (1924) Herria: Baliarrain (Gipuzkoa)
Ogi ona egiten zuten etxean. Etxeko garia Ordiziara eramaten zuten errotara. Legamia kanpotik ekartzen zen astean behin. Ogi zati bat gorde egiten zen, hurrengo egin behar zenean, hari nahasteko. Ekonomikan egiten zuten ogia. Errazionamendu sasoian ogi beltz-beltza ematen zieten.
Informazio gehiago: Ogia, etxean egindakoa
Ekonomia gerraostean
-
Errotako tranpak
Florentino Lamariano Agirre (1933)
Antzuola
-
Emazteak "kontrabandoan"
Leon Arambel (1932)
Aldude
-
Batelean, kontrabandoa
Joxe Perez Otegi (1932)
Hondarribia
-
Oporretara Ataungo baserrira
Maria Rosario Mujika Imaz (1934)
Ordizia
-
Txokolatea eta ogia eskolan
Juanito Irizar Irizar (1926)
Donostia
-
Baserriko jeneroa estregatu beharra
Mahai-ingurua Xemeinen ()
Markina-Xemein
-
Gerra denboran jangelak jarri zituzten pobreentzat
Maritxu Ezenarro Idiakez (1929)
Getaria
-
Olioa depositutik beteta; janari soberakinak txerrientzat
Rosa Sistiaga Iparragirre (1950)
Pasaia
-
Errazionamenduko ogia txakurrarentzat
Felisa Arza Urdangarin (1912)
Ataun
-
Ogi falta, baina ez jateko falta
Krispin Arregi Mendiolagarai (1936)
Amorebieta-Etxano