Ogia, etxean egindakoa
Hizlaria(k): Rufina Oiarbide Garmendia (1924) Herria: Baliarrain (Gipuzkoa)
Ogi ona egiten zuten etxean. Etxeko garia Ordiziara eramaten zuten errotara. Legamia kanpotik ekartzen zen astean behin. Ogi zati bat gorde egiten zen, hurrengo egin behar zenean, hari nahasteko. Ekonomikan egiten zuten ogia. Errazionamendu sasoian ogi beltz-beltza ematen zieten.
Informazio gehiago: Ogia, etxean egindakoa
Ekonomia gerraostean
-
Tabako landareak jarri zituzten gerra garaian
Dionisio Amundarain Alegria (1922)
Ibarra
-
Goseari aurre egiteko moduak
Joxe Mari Zapirain Etxeberria (1933)
Errenteria
-
Tabakoa bai, baina drogarik ez kontrabandoan
Enrike Lopez Bilbao (1930)
Bermeo
-
Gerra garaian errotak prezintatuta
Lazaro Garate Aristondo (1927)
Zestoa
-
Anaiarekin garraio lanetan
Joxe Mari Etxabe Goikoetxea (1930)
Zumaia
-
Txerria hiltzen zutenean
Asentxio Sarriegi Asteasuinzarra (1936)
Donostia
-
Errazionamendu garaia Katean
Ramon Irastorza Artola (1927)
Irun
-
Bizikletan kalera eta Antzuolara esnea edo arto-irina garraiatuz
Margarita Plazaola Murua (1927)
Urretxu
-
Babarruna eta artoa entregatu beharra
Antonio Larzabal Urdanpilleta (1935)
Donostia
-
Etxeko artoa ehotzeko egin beharrekoak
Luzio Oruesagasti Txurruka (1931) Mateo Oruesagasti Txurruka (1929)
Soraluze