Ogia, etxean egindakoa
Hizlaria(k): Rufina Oiarbide Garmendia (1924) Herria: Baliarrain (Gipuzkoa)
Ogi ona egiten zuten etxean. Etxeko garia Ordiziara eramaten zuten errotara. Legamia kanpotik ekartzen zen astean behin. Ogi zati bat gorde egiten zen, hurrengo egin behar zenean, hari nahasteko. Ekonomikan egiten zuten ogia. Errazionamendu sasoian ogi beltz-beltza ematen zieten.
Informazio gehiago: Ogia, etxean egindakoa
Ekonomia gerraostean
-
Gerra ostean seboa eta patata
Martzial Goenaga Gorriti (1925)
Usurbil
-
Kurtzalde taberna
Imanol Garaigordobil Berriozabal (1932)
Legutio
-
13 neba-arreba izan arren, goserik ez
Katalin Bengoa Madariaga (1917)
Bermeo
-
Baserritarren lagun
Mariano Martínez Estévez (1923)
Bergara
-
Senarrak eta biek janari-denda jarri zuten
Martina Iturrioz Lazkano (1933)
Lasarte-Oria
-
Tren txikiko estraperloa II
Pedro Jauregi Sorondo (1922)
Andoain
-
Zortzi anega gari entregatu behar
Antonio Uribarreniturrieta Bengoa (1917)
Aramaio
-
Goserik ez, baina ezta aserik ere
Nemesio Ugarte Ortiz de Zarate (1925)
Legutio
-
Estraperloko jakiak erosteko dirurik ez
Secundino Arrizabalaga Murua (1930)
Legazpi
-
Gose garaiko ohiturak barru-barruan
Josu Alberdi Arregi (1936)
Zarautz