Ogia, etxean egindakoa
Hizlaria(k): Rufina Oiarbide Garmendia (1924) Herria: Baliarrain (Gipuzkoa)
Ogi ona egiten zuten etxean. Etxeko garia Ordiziara eramaten zuten errotara. Legamia kanpotik ekartzen zen astean behin. Ogi zati bat gorde egiten zen, hurrengo egin behar zenean, hari nahasteko. Ekonomikan egiten zuten ogia. Errazionamendu sasoian ogi beltz-beltza ematen zieten.
Informazio gehiago: Ogia, etxean egindakoa
Ekonomia gerraostean
-
Gosea eta razionamentua gerra ostean
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar
-
Kupoa entregatu behar zeneko komeriak
Elena Etxebeste Martiarena (1931)
Pasaia
-
Hildako txerri bat ekarri zuten estraperloan Arabatik
Manuel Galarraga Aldai (1924)
Soraluze
-
3,50 irabazi eta olio-botila 20 ogerleko
Txomin Aranbarri Larizubirrementeria (1924)
Durango
-
Errazionamendua eta estraperloa
Juanita Etxaniz Muguruza (1923) Feli Pagaegi Eizagirre (1928)
Markina-Xemein
-
Gerraostean txerria ezkutuan hil zuteneko pasadizoa
Benita Lauzirika Lauzirika (1931)
Amoroto
-
Udaletxean baserriko gauzak entregatu behar
Antonia Ormaetxea Narbaiza (1927)
Ermua
-
Etxean egindako ogia eta estraperloa
Maria Hipolita Aldai Eizagirre (1929)
Azkoitia
-
Umetatik etxeko lanetan lagun behar
Maria Jose Abarrategi Irasuegi (1936)
Aramaio
-
Estraperloan ibilitakoa
Juan Oiarzabal Abalia (1929)
Azpeitia


