Estraperloko ogi zuria eskaileratan
Hizlaria(k): Iñaki Alberdi Arruti (1934) Herria: Azpeitia (Gipuzkoa)
Iñakiren aita baserritarra zen eta lantegiaren atzealdean baratzea zeukaten. Patatak, berdurak, txermenak... biltzen zituzten bertatik. Ez zuten goserik pasatu, baina ogia errazionamenduan zegoen eta hura jateko gogoa izaten zuen. Etxepean okindegia zegoen, eta Iñakiren portalean gordetzen zuten estraperloko ogi zuria. Ogia hartzeko tentazioa izaten zuen.
Informazio gehiago: Estraperloko ogi zuria eskaileratan
Ekonomia gerraostean
-
1943an gose handia pasa zuen Bergarako seminarioan
Imanol Oruemazaga Baseta (1931)
Berriz
-
Plazara 'boniato' bila
Pilar Kortadi Lasa (1927)
Donostia
-
Errazionamendu garaia Katean
Ramon Irastorza Artola (1927)
Irun
-
Arantzara irin bila
Erramun Irazu Apezetxea (1926)
Oiartzun
-
Burdina estraperloan
Iñaki Bravo (1925)
Berriz
-
Estraperlo kontuak
Pedro Urteaga Arregi (1931)
Aretxabaleta
-
"Hik ez dakan Tifus, hik dakan trip-huts!"
Maria Concepcion Beraetxe Aranburu (1925)
Lasarte-Oria
-
Algarrobo-lekak jaten
Maritxu Ibarguren Amondarain (1934)
Errenteria
-
Baserriko jeneroa nahikoa ez zenean, estraperlora jo behar
Eusebio Areizaga Beain (1935)
Urretxu
-
Uzta entregatzeko kupoa
Txomin Apoita Zubizarreta (1924) Maria Irusta Mallea (1928)
Munitibar-Arbatzegi-Gerrikaitz