Estraperloko ogi zuria eskaileratan
Hizlaria(k): Iñaki Alberdi Arruti (1934) Herria: Azpeitia (Gipuzkoa)
Iñakiren aita baserritarra zen eta lantegiaren atzealdean baratzea zeukaten. Patatak, berdurak, txermenak... biltzen zituzten bertatik. Ez zuten goserik pasatu, baina ogia errazionamenduan zegoen eta hura jateko gogoa izaten zuen. Etxepean okindegia zegoen, eta Iñakiren portalean gordetzen zuten estraperloko ogi zuria. Ogia hartzeko tentazioa izaten zuen.
Informazio gehiago: Estraperloko ogi zuria eskaileratan
Ekonomia gerraostean
-
Olioa urtu behar
Josefina Lete Larrañaga (1934)
Antzuola
-
Esne-terrinan okela eta indaba ezkutatu
Luis Iturregi Uribarri (1934)
Bermeo
-
Errazionamenduan ere goserik ez Elantxoben
Kontxa Gonzalez Badiola (1928)
Elantxobe
-
patatak eta batatak fabrikan erretzen
Arantxa Jauregi Burutaran (1926) Pepi Mitxelena Aiestaran (1926)
Errenteria
-
Gerra garaiko eta gerra osteko otorduak
Juanita Getaria San Pedro (1927)
Errenteria
-
Babarruna entregatu beharra; kaletarren gosea
Joxe Mari Urola Oiartzabal (1934)
Andoain
-
Etxanoko tabernak eta dendak
Agustin Legorburu Uriarte (1928)
Amorebieta-Etxano
-
Gerra hasiera eta gerra ostea
Joxe Perez Otegi (1932)
Hondarribia
-
Gerra garaian zer jaten zen
Petra Aguirregomezcorta (1926) Pedro Egiguren Larrañaga (1927)
Eibar
-
Artoa, taloak eta itxitako errotak
Primitibo Arregi Arizaga (1932)
Andoain