Ogia falta zeneko janaria
Hizlaria(k): Andoni Arzallus Aristi (1932) Herria: Astigarraga (Gipuzkoa)
Lehen arto asko landatzen zen eta animalientzat izaten zen. Gaztetan, ogi falta ezagutu zuten, eta talo asko jan behar izan zuten. Garai batean, okindegietan arto-irinarekin egindako opilak saltzen zituzten ogiaren ordez.
Informazio gehiago: Ogia falta zeneko janaria
Ekonomia gerraostean
-
Eskean eta lapurretan ibili beharra
Laurentzi Aretxabaleta Goikoetxea (1930)
Markina-Xemein
-
Gose garaiko menuak eta txerriak
Mariano Izagirre Lakunza (1937)
Urretxu
-
Goserik ez baserrian
2015 Adineko anoetarren testigantzak ()
Anoeta
-
Ogi gabe etxera
Joxe Zabaleta Labandibar (1929)
Oiartzun
-
Garia eta babarruna entregatu behar
Juanita Lizarralde Eskibel (1926)
Antzuola
-
Estraperloa
Manuel Razkin Flores (1926)
Arbizu
-
Soldadutzan ardoa eta kakahueteak
2016 Adineko anoetarren testigantzak ()
Anoeta
-
Errazionamendu-kartila eta orduko jatekoak
Lourdes Sistiaga Lujanbio (1945)
Pasaia
-
Tabakoa; purua; pipa
Felisa Olazabal Garate (1928)
Mendaro
-
Txerria isilean hil behar
Jose Ezenarro Isasti (1924) Maria Gurrutxaga Gartxotenea (1929)
Getaria