Ogia falta zeneko janaria
Hizlaria(k): Andoni Arzallus Aristi (1932) Herria: Astigarraga (Gipuzkoa)
Lehen arto asko landatzen zen eta animalientzat izaten zen. Gaztetan, ogi falta ezagutu zuten, eta talo asko jan behar izan zuten. Garai batean, okindegietan arto-irinarekin egindako opilak saltzen zituzten ogiaren ordez.
Informazio gehiago: Ogia falta zeneko janaria
Ekonomia gerraostean
-
Gerra osteko bizimodu gogorra
Andres Beloki Urreta (1927)
Bidania-Goiatz
-
Entregatutako patatak eta orduko merkataritza
Juana Garmendia Uzkudun (1924)
Errezil
-
Baserrian bizitzea abantaila bat zen
Pedro Arrue Aizpurua (1927)
Albiztur
-
Gisu-labeak eta txondorrak
Bautista Barandalla Beltza (1933)
Etxarri Aranatz
-
Gerraostean garia eta babarruna entregatu egin behar
Gregorio Telleria Pagoaga (1929)
Beasain
-
Gose garaia; hilerokoa ere joan
Bitoriana Artola Agirre (1918)
Lezo
-
Arrazionamendua
Luis Mari Ormaetxea Atorrasagasti (1932)
Ermua
-
Gerra ostean nola moldatzen ziren janaria lortzeko
Simona Azpiroz Nazabal (1926)
Berastegi
-
Kontrabandoa eta klandestinitatea Hendaian
Andoni Etxarri (1943)
Hendaia
-
Estraperloan ibilia Beran
Joakin Berau Bergara (1933)
Arantza


