Ogia falta zeneko janaria
Hizlaria(k): Andoni Arzallus Aristi (1932) Herria: Astigarraga (Gipuzkoa)
Lehen arto asko landatzen zen eta animalientzat izaten zen. Gaztetan, ogi falta ezagutu zuten, eta talo asko jan behar izan zuten. Garai batean, okindegietan arto-irinarekin egindako opilak saltzen zituzten ogiaren ordez.
Informazio gehiago: Ogia falta zeneko janaria
Ekonomia gerraostean
-
Emakumeak paper-fabrikara
Mariani Izaskun Estanga Uriarte (1933)
Tolosa
-
Gerra ondorena eta errazionamendua
Miren Garmendia Urzelaieta (1936)
Lezo
-
Garia entregatu beharra
Anbrosio Abasolo Beloki (1928)
Eskoriatza
-
Ogiari patata nahastu
Agustina Aierbe Goikoetxea (1923)
Idiazabal
-
Olioa Cascante herritik estraperloan
Juan Migel Aranbarri Atxa (1940)
Azkoitia
-
Gerraostean baserrian goserik ez, baina kalean txarto
Juan Martin Bermeosolo Gabiola (1925)
Ea
-
Juan profesional Vigon
Juan Arrieta Martinez (1924)
Markina-Xemein
-
Gerraosteko miseria
Luis Asla Altonaga (1925)
Arrieta
-
Gerra garaiko bizipenak
Juana Lizarralde Buenetxea (1914)
Zarautz
-
Etxera itzulitakoan, errazionamendu kartilla
Mateo Malaxetxebarria Lauzirika (1926)
Gernika-Lumo


