Ogia falta zeneko janaria
Hizlaria(k): Andoni Arzallus Aristi (1932) Herria: Astigarraga (Gipuzkoa)
Lehen arto asko landatzen zen eta animalientzat izaten zen. Gaztetan, ogi falta ezagutu zuten, eta talo asko jan behar izan zuten. Garai batean, okindegietan arto-irinarekin egindako opilak saltzen zituzten ogiaren ordez.
Informazio gehiago: Ogia falta zeneko janaria
Ekonomia gerraostean
-
Errazionamenduaren funtzionamendua
Teresa Arregi ()
Amasa-Villabona
-
Pekin fabrikako lanak eta lan baldintzak
Juanita Getaria San Pedro (1927)
Errenteria
-
Ogia ezkutuan egiten
Cresen Urkidi Astorkia (1930)
Aulesti
-
Tranbiara saltatu kokoak hartzeko
Jose Luis Mendizabal Yarzabal (1935)
Donostia
-
Estraperlo garaia
Bixenta Arrieta Arrieta (1929)
Donostia
-
Errazionamendua eta estraperloa: tren txikia
Xalbadora Roldan Iturrioz (1922)
Andoain
-
Arabatik estraperloa
Pedro Urteaga Arregi (1931)
Aretxabaleta
-
Gerra ostean txerria ezkutuan hazi, hil eta gorde
Laura Arrizabalaga Zarraonaindia (1929)
Ibarrangelu
-
Morroi eta neskameak etxean
Kepa Mondragon Jauregi (1934)
Aramaio
-
Goserik ez baina oso pobre
Luisa Dorronsoro Aierbe (1931)
Ataun