Ogia falta zeneko janaria
Hizlaria(k): Andoni Arzallus Aristi (1932) Herria: Astigarraga (Gipuzkoa)
Lehen arto asko landatzen zen eta animalientzat izaten zen. Gaztetan, ogi falta ezagutu zuten, eta talo asko jan behar izan zuten. Garai batean, okindegietan arto-irinarekin egindako opilak saltzen zituzten ogiaren ordez.
Informazio gehiago: Ogia falta zeneko janaria
Ekonomia gerraostean
-
Gerrako eta gerra osteko gosea
Juan Oiarzabal Abalia (1929)
Azpeitia
-
Eguneko jatorduak
Jesus Zearreta Etxabe (1926)
Amorebieta-Etxano
-
"Manufacturas Ederra" aitaren lantegian lanean
Alejandro Ormazabal Garmendia (1934)
Ordizia
-
Errazionamendua eta tabakoa
Maria Larrañaga Orbea (1921)
Antzuola
-
JAZ-Zubiaurre: artisautzatik industriara
Eduardo Zubiaurre Ariznabarreta (1972)
Eibar
-
Mezetara joatea derrigorra zen
Maitxo Egilegor Portugal (1942)
Errenteria
-
Faroleroak, serenoak eta guardak
Felix Durandegi Lazkano (1937)
Donostia
-
Gerraostean ogi falta
Joxe Joakin Sarasua Urkizu (1938)
Lezo
-
Gose denboran ikastetxean Gasteizen
Felisa Arietaleanizbeaskoa Altzerreka (1927) Frantziska Arietaleanizbeaskoa Altzerreka (1929)
Elorrio
-
Ezkonduta ere plazara; gerra ondoko kontrolak
Maitere Azpiolea Olarra (1926)
Hernani