Aitak erremolatxa jan, gosearen gosez
Hizlaria(k): Miren Zarraga Pagola (1932) Herria: Andoain (Gipuzkoa)
Gosearen gosez, Mirenen aitak erremolatxa, behiarentzako jatekoa, jan zuen. Tripetatik gaizki jarri eta medikua joan zitzaion etxera.
Informazio gehiago: Aitak erremolatxa jan, gosearen gosez
Ekonomia gerraostean
-
Maria errekadista eta osabaren ogia
Lorea Furundarena Kalzakorta (1926)
Mutriku
-
"Kontrabandisten badia", arroketan
Fermin Larrarte Zuzaia (1927)
Hondarribia
-
Errazionamenduan emandakoa txahalentzat
Anjel Alberdi Aldalur (1930)
Azpeitia
-
Etxean egiten zuen ogia, errazionamendukoa ez zelako jateko modukoa
Joxe Mari Iraola Zabalo (1920)
Anoeta
-
Lana lortzeko karlista izan behar
Franzisko Sorregieta Anzizar ()
Amasa-Villabona
-
Tabakoa laguntzaren truke
Antonio Zubiarrain Otxotorena (1927)
Astigarraga
-
13 neba-arreba izan arren, goserik ez
Katalin Bengoa Madariaga (1917)
Bermeo
-
Etxeko elikadura: estraperloko irina eta baratzeko produktuak
Luix Otxotorena Ollokiegi (1928)
Hernani
-
Zartaginari keinua olioarekin eta aurrera
Maddi Garmendia Lopetegi (1929)
Lezo
-
Estraperloa eta errazionamendua
Ramoni Goikoetxea Maiza (1920)
Donostia


