Etxean egindako ogia eta estraperloa
Hizlaria(k): Maria Hipolita Aldai Eizagirre (1929) Herria: Azkoitia (Gipuzkoa)
Idiak golderako, egurra eramateko... izaten zituzten. Ogia etxean egiten zuten, eta, gose denboran, garia, baba... kalera entregatu behar izaten zituzten, eta trukean erosketetarako bale bat jasotzen zuten. Mariaren gurasoek irina eta olioa estraperloan lortzen zituzten. Gerra denboran, patataren ordez, errazionamenduko boniatoa izaten zen, eta labean erreta jaten zuten.
Informazio gehiago: Etxean egindako ogia eta estraperloa
Ekonomia gerraostean
-
Gerraosteko miseria
Zelestino Segurola Billagarai (1926)
Donostia
-
Ikatzaren garrantzia gerraostean
Juan Cruz Agirrezabal Zabaleta (1919) Tomasa Bereziartua (1923)
Antzuola
-
15 kintal entregatu beharrean hiru
Miren Odriozola Jaio (1919)
Ajangiz
-
Intendentziatik etxerako jakiak
Milagros Magunazelaia Amenabar (1927)
Otxandio
-
Amezketarrak eta mikeleteak
Eugenio Zabala Olazabal (1933)
Tolosa
-
Gerra garaian, patatak egunero
Irene Ezpeleta Urkia (1935)
Arrasate
-
Txekorrak Guardia Zibilari kendu
Enrike Lujanbio Tajdus (1930)
Astigarraga
-
Irinarekin harrapatu eta atxilotu
Erramun Irazu Apezetxea (1926)
Oiartzun
-
Eskean ibiltzen zirenak
Pilar Garaiburu Beloki (1914)
Amasa-Villabona
-
Errazionamendua eta estraperloa: tren txikia
Xalbadora Roldan Iturrioz (1922)
Andoain