Etxean egindako ogia eta estraperloa
Hizlaria(k): Maria Hipolita Aldai Eizagirre (1929) Herria: Azkoitia (Gipuzkoa)
Idiak golderako, egurra eramateko... izaten zituzten. Ogia etxean egiten zuten, eta, gose denboran, garia, baba... kalera entregatu behar izaten zituzten, eta trukean erosketetarako bale bat jasotzen zuten. Mariaren gurasoek irina eta olioa estraperloan lortzen zituzten. Gerra denboran, patataren ordez, errazionamenduko boniatoa izaten zen, eta labean erreta jaten zuten.
Informazio gehiago: Etxean egindako ogia eta estraperloa
Ekonomia gerraostean
-
Kanpotarrak harrituta Hendaiako kontrabandoarekin
Andoni Etxarri (1943)
Hendaia
-
Estraperloa gauez
Jose Osinalde Arrizabalaga (1923)
Azkoitia
-
Gerraosteko gosea
Teodoro Mujika Salaberria (1924)
Zizurkil
-
Gerraostean txerria ezkutuan hil zuteneko pasadizoa
Benita Lauzirika Lauzirika (1931)
Amoroto
-
Ogia garesti gerra osteko gosetean
Asuncion Leibar Kortabarria (1924) Arantxa Olabe Leibar (1947)
Arrasate
-
Albizturko errota
Pakita Peñagarikano Elosegi (1926)
Tolosa
-
Jatekoa urri, gerraostean
Leandra Elizburu Bilbao (1923)
Aretxabaleta
-
Ezkutuka lortu behar ogia
Felisa Ormaetxea Goitana (1928)
Aramaio
-
Biriatun kontrabandoa beti
Joaquin Arizaga (1929)
Biriatu
-
Komitera eta jantoki sozialera jatera
Jesus Gangoiti Asla (1935) Jose Anton Renteria Anduiza (1939)
Bermeo


