Etxean egindako ogia eta estraperloa
Hizlaria(k): Maria Hipolita Aldai Eizagirre (1929) Herria: Azkoitia (Gipuzkoa)
Idiak golderako, egurra eramateko... izaten zituzten. Ogia etxean egiten zuten, eta, gose denboran, garia, baba... kalera entregatu behar izaten zituzten, eta trukean erosketetarako bale bat jasotzen zuten. Mariaren gurasoek irina eta olioa estraperloan lortzen zituzten. Gerra denboran, patataren ordez, errazionamenduko boniatoa izaten zen, eta labean erreta jaten zuten.
Informazio gehiago: Etxean egindako ogia eta estraperloa
Ekonomia gerraostean
-
1941 inguruan pasatako gosea
Juan Arizaga Larreategi (1927) Jose Luis Unamuno Gorrotxategi (1928)
Soraluze
-
Gariaren zati bat eman beharra
Eusebio Salegi Osa (1928)
Mutriku
-
Bizkaira bildotsak estraperloan
Juan Mari Uribarren Leturiaga (1938)
Aramaio
-
Ogi-eskasia zenean, ogia izatearen balioa
Pakita Errasti Loiti (1931)
Urretxu
-
Gerra ostean errotatara ezkutuan
Felisa Arza Urdangarin (1912)
Ataun
-
Portugesak pasatzeko kontrabandoa
Joaquin Arizaga (1929)
Biriatu
-
Aguazilen bandoak
Joxe Mari Faus Iurrita (1934)
Ordizia
-
Errota motak
Florentino Lamariano Agirre (1933)
Antzuola
-
1942, gose urtea
Jose Mari Aranbarri Elduaien (1931)
Azkoitia
-
Erregetako opariak; gose garaia
Guillermo Olasagasti Sagarzazu (1940)
Hondarribia