Etxean egindako ogia eta estraperloa
Hizlaria(k): Maria Hipolita Aldai Eizagirre (1929) Herria: Azkoitia (Gipuzkoa)
Idiak golderako, egurra eramateko... izaten zituzten. Ogia etxean egiten zuten, eta, gose denboran, garia, baba... kalera entregatu behar izaten zituzten, eta trukean erosketetarako bale bat jasotzen zuten. Mariaren gurasoek irina eta olioa estraperloan lortzen zituzten. Gerra denboran, patataren ordez, errazionamenduko boniatoa izaten zen, eta labean erreta jaten zuten.
Informazio gehiago: Etxean egindako ogia eta estraperloa
Ekonomia gerraostean
-
Taloak bai, baina txorizorik gabe
Bernabe Belategi Lopez de Egino (1931)
Oñati
-
Babarruna entregatu beharra
Dolores Lopetegi Aiestaran (1916)
Lezo
-
Eurak goserik ez gose denboran
Maria Igarza Zubiate (1924)
Elorrio
-
Umetan erizain; garaiko janariak
Miren Uriarte Eizagirre (1934)
Oñati
-
Elorrion amak atera zuen familia aurrera
Jose Ramon Urizar Zurinaga (1931)
Elorrio
-
Garia erein, ogi faltarik ez izateko
Tomas Abarrategi Goikoetxea (1947)
Berango
-
Estraperlo kontuak
Pepita Unzueta Iriondo (1922) Rosa Unzueta Iriondo (1919)
Elgoibar
-
Gerraostean, janari urritasuna
Martina Alava Zumalakarregi (1922)
Donostia
-
Errotak estraperlo garaian
Xabier Iriondo Ibarguren (1934)
Zestoa
-
Errazinamenduko ogia
Jose Juaristi Zubizarreta (1941)
Etxebarria