Etxean egindako ogia eta estraperloa
Hizlaria(k): Maria Hipolita Aldai Eizagirre (1929) Herria: Azkoitia (Gipuzkoa)
Idiak golderako, egurra eramateko... izaten zituzten. Ogia etxean egiten zuten, eta, gose denboran, garia, baba... kalera entregatu behar izaten zituzten, eta trukean erosketetarako bale bat jasotzen zuten. Mariaren gurasoek irina eta olioa estraperloan lortzen zituzten. Gerra denboran, patataren ordez, errazionamenduko boniatoa izaten zen, eta labean erreta jaten zuten.
Informazio gehiago: Etxean egindako ogia eta estraperloa
Ekonomia gerraostean
-
Eibarko Kirol Elkarteko "Los Halcones de la Sierra"
Jose Mari Cruceta Alberdi (1930)
Eibar
-
Gerra sasoian Mallabira ihesi
Agustina Askasibar Lauzirika (1929)
Eibar
-
Emakumeak tranbian kontrabandoko ogia eramaten
Joxe Forcada Arrieta (1930)
Andoain
-
Erakusketak jendearengan izan dezakeen eragina
Erramun Manterola Galdona (1915)
Zumaia
-
Amonaren dendako produktuak: trukea
Ixabelita Almandoz Almandoz (1930)
Astigarraga
-
Lau txerri hil zituzten urtea
Pedro Jauregi Sorondo (1922)
Andoain
-
Gose garaian arrantza gutxi
Angel Osa Arrizabalaga (1922) Xanti Osa Arrizabalaga (1926)
Zumaia
-
Gerraostean goserik ez; arraina
Pepi Berasategi Etxeberria (1935)
Donostia
-
Antzuolara, irin bila
Mariano Izagirre Lakunza (1937)
Urretxu
-
Errotara gauez, ostenduta
Juana Loroño Beaskoetxea (1923)
Amorebieta-Etxano