Etxean egindako ogia eta estraperloa
Hizlaria(k): Maria Hipolita Aldai Eizagirre (1929) Herria: Azkoitia (Gipuzkoa)
Idiak golderako, egurra eramateko... izaten zituzten. Ogia etxean egiten zuten, eta, gose denboran, garia, baba... kalera entregatu behar izaten zituzten, eta trukean erosketetarako bale bat jasotzen zuten. Mariaren gurasoek irina eta olioa estraperloan lortzen zituzten. Gerra denboran, patataren ordez, errazionamenduko boniatoa izaten zen, eta labean erreta jaten zuten.
Informazio gehiago: Etxean egindako ogia eta estraperloa
Ekonomia gerraostean
-
Errazionamendu txartelen beharrik ez
Joxe Gaztelumendi Aiestaran (1925)
Errenteria
-
Gerra ondorengo urteak, gogorak baserritarrentzat ere
Luis Aranzabal Gabilondo (1922)
Bergara
-
Luzuriagan lanean hasi eta utzi
Laxaro Iparragirre Perurena (1929)
Errenteria
-
Baserrian jateko faltarik ez
Migel Aldasoro Gonzalez (1930)
Donostia
-
Produkziorik ezin hartu eta udaletxean entregatu behar!
Manuel Ormazabal Sasiain (1942)
Lasarte-Oria
-
11 urterekin eskola utzi behar
Felix Etxeberria Larrañaga (1926)
Elgoibar
-
Txokolatea baino ogia nahiago
Joxe Mari Faus Iurrita (1934)
Ordizia
-
Estraperlora bizikletaz Nafarroara
Patxi Maiza Urrestarazu (1933)
Ordizia
-
Estraperloan
Martzelina Kalzakorta Zenarruzabeitia (1931)
Mutriku
-
Gerra giroa
Korneli Egimendia Aranburu (1910)
Oiartzun