Etxean egindako ogia eta estraperloa
Hizlaria(k): Maria Hipolita Aldai Eizagirre (1929) Herria: Azkoitia (Gipuzkoa)
Idiak golderako, egurra eramateko... izaten zituzten. Ogia etxean egiten zuten, eta, gose denboran, garia, baba... kalera entregatu behar izaten zituzten, eta trukean erosketetarako bale bat jasotzen zuten. Mariaren gurasoek irina eta olioa estraperloan lortzen zituzten. Gerra denboran, patataren ordez, errazionamenduko boniatoa izaten zen, eta labean erreta jaten zuten.
Informazio gehiago: Etxean egindako ogia eta estraperloa
Ekonomia gerraostean
-
Etxeko ekoizpena entregatzera behartuta
Bernabe Belategi Lopez de Egino (1931)
Oñati
-
Eskean eta lapurretan ibili beharra
Laurentzi Aretxabaleta Goikoetxea (1930)
Markina-Xemein
-
Errazionamendua, ogi-gosea eta gerrako ihesa
Anixeta Gereñu Odria (1922)
Legazpi
-
Goseak ostera bultzatu zuen jendea
Joxe Bixente Etxabe Arregi (1922)
Arrasate
-
Baserrian ez dute goserik pasatu
Kontxi Urkiri Altzibar (1942)
Mutriku
-
JAZ-Zubiaurre: artisautzatik industriara
Eduardo Zubiaurre Ariznabarreta (1972)
Eibar
-
Tolosako Arzabalza papeleran lanean
Santos Irazustabarrena Ermina (1928)
Alegia
-
Estraperloko kontuak eta "guardavino"-ak
Pedro Mari Illarreta Peñagarikano (1937)
Donostia
-
Errotak itxita gerraostean; guardia zibilekin gertatutakoa
Ignacio Makazaga Agirre (1925)
Zarautz
-
Estraperloa
Gregorio Goñi Lazkano (1940)
Etxarri Aranatz